Kia хвърля ръкавица на автомобилите със задно

Новият модел се подготвя от бившия шеф на BMW M GmbH
2 авг 2016 21:05,
8
Kia хвърля ръкавица на автомобилите със задно
Концепцията Novo. Снимка: Kia/Twitter

Kia възнамерява да се включи в сегмента на луксозните автомобили със силует на спортно купе. Моделът на корейците ще се появи най-рано догодина, като ще предизвика доказаните машини със задвижване към задния мост.

Разработката на спортния автомобил е поверена на Алберт Бирман, който преди година премина от BMW M GmbH в корейския концерн Hyundai Motor Group, част от който е марката Kia.

Пред изданието Autocar инженерът не само потвърди бъдещия спортен модел, но и разкри, че най-голямото му предимство ще бъде именно управлението.

"Няма смисъл да правиш кола със задно задвижване, освен ако не смяташ да се възползваш максимално от предимствата на тази концепция", сподели Бирман пред Autocar.

Имайки предвид опита на специалиста в спортното подразделение на BMW, което впрочем конструира едни от най-ярките коли със задно предаване, можем да очакваме нещо наистина специално от бъдещата Kia.

Автомобилът ще представлява серийна версия на концепциите GT и Novo. Съдейки по шпионските снимки от тестовете на машината, бъдещата Kia GT (името не е потвърдено) ще има силует на купе, но ще представлява пълноразмерен седан с четири врати.

За модела са подготвени 3 задвижващи агрегата, сред които и дизел. Последният бе лично потвърден от Бирман, като ще бъде насочен към пазара на Европа. За другите два се очаква да бъдат бензинови с обем 3,3 и 5,0 литра.

Бившият главен инженер на BMW M GmbH уточни, че автомобилът на Kia няма да представлява чистокръвен спортист, но ще се представя отлично на пътя и пистата. На по-късен етап ще бъде пусната и спортна версия с най-малко 400 к.с.

Инженерът разкри още, че в момента текът усилени тестове на бъдещия автомобил, като е напълно възможно той да бъде готов още през 2017 г.

Още снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
18
 
8
 
! Отговори
тука има, тука нема преди 7 години
Ако искаш кола, трябва да е немска!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Емерсон Фитипалди е бразилски пилот от Формула 1
2
10
 
0
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Кой беше тоя Фитипалди бе ?
1
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Няма смисъл да правиш кола със задно задвижване, освен ако не смяташ да се възползваш максимално от предимствата на тази концепция"Концепцията я виждаме в действие - всяка втора катастрофа в България е с BMW. Естествено, не е виновно само задното задвижване, а и маркетинга на самата компания. Всеки си мисли, че марката му позволява да е Фитипалди. Резултата го виждаме сами. Скоро и при Kia.