Honda представи Civic от 10-о поколение

Засега е разсекретен единствено хечбекът за пазара на САЩ
16 авг 2016 17:37,
5
Honda представи Civic от 10-о поколение
Снимка: Honda

Honda разпространи първи официални снимки на хечбека Civic от 10-ото поколение на модела. Засега японците показват само версията за пазара на САЩ, чиито продажби ще стартират през септември. Европейският вариант ще бъде разкрит в началото на октомври на автосалона в Париж, а продажбите му започват догодина.

Новият модел е изпълнен изцяло в стила на едноименния прототип, представен на изложението в Женева през пролетта на 2015 г. На снимките е показана топ версията на модела – Sport Touring. Тя се отличава от стандартния вариант по агресивния си дизайн, включващ заден спойлер, разширени престилки и сдвоени тръби на изпускателната система.

Известно е, че в САЩ хечбекът ще се предлага с 1,5-литров бензинов турбо двигател, който в стандартната модификация развива 174 к.с., а при топ версиите – 180 к.с. И при двата варианта максималният въртящ момент е 220 Нм. Трансмисиите са 6-степенна механична или вариаторна.

Базовата версия за Европа ще получи 1,0-литров бензинов турбо мотор с мощност от около 100 к.с. Освен с него новият Civic ще се предлага и с 1,5-литров турбоагрегат, ще има и дизелова модификация с 1,6-литров двигател.

В списъка с допълнително оборудване на модела влизат светодиодни главни светлини, адаптивен круиз контрол, система за следене на лентата на движение и функция за предупреждение при опасност от челен сблъсък. Клиентът ще може да си поръча и мултимедиен комплекс, работещ с Apple CarPlay и Android Auto.

На по-късен етап ще се появи „спортна” модификация – Type R. Тя ще получи 2,0-литров бензинов турбо мотор с 4 цилиндъра, развиващ 345 к.с. Тази версия ще дебютира пред публика в края на 2017 г.

Още снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Начи, не е ли BMW с 300+ коня, дето ги юркат по залаганията не ми го хвали! Просто BMW ги мачка всичките на всичко!
2
3
 
7
 
! Отговори
Фит преди 7 години
Хонда закъсаха яко с дизайн и д в г. Нещо не оцелват нито едното.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
който в стандартната модификация развива 174 к.с. , ???