Alfetta – новото голямо бижу на Alfa Romeo

Автомобилът ще се превърне в наследник на моделите 164 и 166
20 окт 2016 14:00, Красимир Ангелов
17
Alfetta – новото голямо бижу на Alfa Romeo
Снимка: Carscoop

Политиката за обновяване на моделната гама на Alfa Romeo доведе до разработката на новата платформа Giorgio, върху която бяха изградени седанът Alfa Romeo Giulia и кросоувърът Stelvio. Първият вече се появи на пазара, а вторият в момента е на финалната права от тестовете си. В компанията обаче вече работят върху трети модел, базирано на същата архитектура.

Според изданието Carscoop това ще бъде голям седан - Alfa Romeo Alfetta, който ще се превърне в идеен наследник на модели като Alfa Romeo 164 и 166. В маркетингово отношение, моделът ще бъде позициониран най-отгоре в гамата на италианския производител и ще трябва да се конкурира с модели като BMW 5-Series, Mercedes-Benz E-Class, Audi A6 и Jaguar XF.

Големият седан ще използва не само платформата на Giulia, но и същите двигатели и скоростни кутии. Съответно ще има "гореща" модификация, която ще получи 2,9-литров V6 двигател, развиващ 510 к.с. Той ще бъде взет от Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde, като ще се превърне в директен съперник на BMW M5.

Очаква се прототипът на модела да се появи в началато на 2017 г., а началото на производството и световната премиера са предвидени за 2018 г. Името Alfetta не е непознато за феновете на марката - през периода 1972 - 1984 г. компанията произвеждаше модел с това название не само в Италия, но и в Южна Африка.

Още снимки и информация вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Alfa RomeoAlfa Romeo Alfetta
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
6
 
! Отговори
итал маниак-КЪМ FAN преди 6 години
1-во към към FAN.Да запомниш едно от мен..КОНСКИТЕ СИЛИ ПРОДАВАТ КОЛАТА ,А ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ПЕЧЕЛИ СЪСТЕЗАНИЯ...разбираш ли за какво ти говоря? Да си чувал нещо за относително тегло,окачване и т.н.? Какво като М5 е с 60-ти коня отгоре????? Които не е италианска кола само той бращолеви небивалици без да е наясно с реалността.Вече 10години карам FIAT-200 000 км.,само масло две биалети и ангренажен ремък (сменя се на 120000 км.).Пред фактите и боговете мълчат.
16
9
 
1
 
! Отговори
Даниел преди 7 години
Аз съм бил и живял в Италия и кола от Италия няма да си купя никога. Никога! Никога! Вие не знаете италинците какви са мондари, как карат. Значи на светофара те форсират, там се кара изцяло в лютеницата. Италианците на мотор карат по 50 000 км на година, там колите се карат здраво. Даже и да е на реални 200К, повярвайте ми този мотор е заминал, защото се кара винаги с *** газ. Те ги карат по 5-6 години, правят им едно 300К и после ги купувате като коли на 100К.Звънци, не марките са проблем!
15
2
 
20
 
! Отговори
Чукча преди 7 години
По добре палава италиянка,от колкото скучен германец-нали момци?
14
5
 
3
 
! Отговори
7 до 10 преди 7 години
Приятел аз нищо не искам, защото имам. Не ми слагайте в устата чужди думи.Карам Поло 1.3 на 70 000 мили и ме бОли фара.Вие си карайте каквото пожелаете и си коментирайте всичко. Фактите са си факти.
13
4
 
22
 
! Отговори
pinko преди 7 години
Притежавал съм Хюндай, Опел, Ровер, Пежо, Сузуки и от 2г. карам Мерцедес 220цди. Най трошливата кола от изброените е Мерцедеса и то с голяма разлика - мразя я! Следващата ми кола ще е ИТАЛИАНСКА напук на статистиките!
12
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямо падение за алфа - щом започнаха да копират BMW=
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До fan Много факти много нещо...ама без проверка много зле изглежда човек. Алфа има на разположение 4х4 системата, която в момента се ползва от Мазерати. няма да е проблем да бъде внедрена. А мога да ти дам много примери, как по-малко коне вървят повече от повече. И всички клишета, които се изписаха....всеки иска да е интересен с неща, които е чул. Съединител се развалил на кола купена от Дупница за 6000 лв. Ами ти какво очакваши да стане би пич? Даже се радвай, че вървяла.
10
4
 
23
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
ами пич, кола която хвърля съединител 2000км след като си я купил, дали е на 120 000км както пише на километража?!?! Не ви е виновна марката, а автоджамбазите и това, че не разбирате какво си купувате.Търсиш евтина италианка, дават ти евтина италианка ама бог знае на колко километра и как е карана. После марката Ви виновна. Хайде провери обявите за 159 тук и мобиле.де! тук за по 7000лв,в Германия 8-9000 Евро ... хайде смятай тази тук в какво състояние
9
1
 
8
 
! Отговори
до fan преди 7 години
Ами виж със същия двигател Алфа Ромео Джулия какво време дава на Северната дъга и какво време дават сходни БМВта и ще ти стане ясно как! Не всичко е конски сили и двигател!
8
4
 
17
 
! Отговори
11 преди 7 години
Алфите не са коли за БГ скъсаняци. Купуват Алфи на по 400 хил реални километри и после скъпи ремонти. Хората в ЕС ги покарат 5-6 години и ги изхвърлят. Освен това имат пари да ги поддържат.
7
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И двамата ми познати с алфи 146 и 156 са вдигнали ръце от скъпи ремонти. На 146 тапицерията на тавана провисна и се разлепи цялата. На 156 съединителят се прецака на ок. 2000 км след покупката (от Дупница за 6 000 лв). През зимата го остави на пътя и ходих да го тегля. Да, но трябваше преди това влезем в колата, която е с централно заключване и акумул. беше умрял. Естествено нищо не стана. Алфа - мерси. Само за подарък, друг да си троши главата с нея.
6
5
 
25
 
! Отговори
bibbo преди 7 години
Интересно ми е колко от вас разбирачи карат Алфа , че знаят колко трошлива е? Аз лично никога не съм имал , но много близък имаше 33-ка която караше 18г. и накрая я смени за 146, която пък вече търкаля 8 г. Освен обслужвания и две биалетки, нищо не е сменял.
5
25
 
3
 
! Отговори
fan преди 7 години
Сегашното М5 има 560 коня, Следващото ще е повече и ще има двойно предаване като вариант, което до сега беше проблем, защото само БМВ нямаше 4х4. Интересно ми е как 510 коня фафла ромео без двойно ще конкурира тия зверове, защото само с един дизайн няма да стане, пък и вече сме 2016 година, всички немски топ модификации изглеждат брутално, не е като едно време.
4
4
 
8
 
! Отговори
берлускони пръдна преди 7 години
В БГ такива изпъърдяни бмв та и мерцедеси има и голфове също,а за пътищата да не говорим ,иначе италианските милиционери си я карат алфата по магистралите си вероятно си правят гонки с дубайските милиционери ..............
3
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алфа Умрело правят дараци - коли на предно с посредствен вървеж , пословична поддръжка и чупещи се. Но поне крадците не го крадат тея отпадъци.
2
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алфета или амфета?
1
32
 
17
 
! Отговори
Хм преди 7 години
То хубостта е относително понятие,ама трошливостта-абсолютно и там Алфите твърдо държат първото място(в Европа)!