Alfa Romeo обеща цели 9 модела за 5 години

Първи ще дойде кросоувърът Stelvio – буквално до дни
14 ное 2016 17:45, Красимир Ангелов
1
Alfa Romeo обеща цели 9 модела за 5 години
Снимка: Alfa Romeo

Компанията Alfa Romeo планира да пусне на пазара през следващите 5 години цели 9 нови модела, съобщава изданието Autocar, което цитира ръководителя на италианската марка Рид Биглънд.

Първият от тях ще видим след няколко дни. Това ще бъде кросовърът Stelvio, който ще дебютира по време на откриващия се в Лос Анджелис автомобилен салон. Всъдеходът е готвен за конкурент на BMW X3 и Audi Q5, като ще получи двигателите от седана Alfa Romeo Giulia. Това са бензинови и дизелови мотори с 4 цилиндъра, развиващи между 150 и 280 к.с.

Новият Stelvio ще получи и спортна модификация, оборудвана с 2,9-литров туин-турбо V6 двигател, който при седана Giulia Quadrifoglio Verde развива мощност от 510 к.с. Този модел ще си съперничи с топ-версиите на Jaguar F-Pace и Porsche Maсan.

През 2017 г. италианците ще предложат нова модификация на Giulia. Това ще бъде комби, което също ще ползва силовите агрегати на седана. Тази версия ще бъде насочена най-вече към пазара в Европа, където търсенето на подобни автомобили е сериозно.

По думите на Биглънд, в Alfa Romeo ще продължат да развиват кросовърите, като през 2018 г. ще се появи флагманът на марката в този сегент. Това ще е голям всъдеход на базата на Maserati Levante, който ще се бори за клиенти с Audi Q7 и BMW X5.

Освен това в компанията работят и върху модификация на Stelvio, тип крос-купе. Тя ще се конкурира с BMW X4. След нея трябва да се появи и компактен кросовър с размерите на BMW X1, който ще заеме място на хечбека Giulietta.

Сред новите модели, планирани от италианците, са ще напълно нов автомобил, който ще замени купето и роудстъра 4C. За него Alfa Romeo ще възстанови името Brera, а в основата му ще бъде шасито със задно предаване на Giulia.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Alfa Romeo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
позитано 20 преди 7 години
Капитализма прави чудеса ....