Lexus загатна за новия си флагман

Най-мощната версия на LS ще получи 473 коня
3
Lexus загатна за новия си флагман
Снимка: Lexus

Компанията Lexus показа първо изображение на следващото поколение на флагмана си LS. Световната премиера на модела ще се състои по време на автомобилното изложение в Детройт през януари догодина.

Седанът е изграден на удължения вариат на глобалната модулна платфома GA-L, която вече се използва за купето със задно предаване LC. Засега липсва детайлна информация за петата генерация на модела, но се очаква той да бъде в стила на концептуалния модел LF-LC, показан на автосалона в Токио през 2015 г.

Задвижването на флагмана на Lexus ще бъде поверено на същите силови агрегати, на които разчита и купето LC. Това е хибридна система с 355 к.с., в която влизат 3,5-литров V6 двигател с 295 к.с. и електромотор, както и 5,0-литров атмосферен V8 с мощност 473 к.с.

Четвъртото поколение на LS се произвежда още от 2006 г. През 2012 г. автомобилът претъртя сериен фейслифт, като в момента се предлага както във версии със задно предаване, така и със система за задвижване на четиритге колела. Мощността на автомобила варира между 370 и 394 к.с.

Още снимки и информация вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Lexus
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toyota - Lexus са отново на технологичния връх.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Флагмен не флагман... Издиславееее
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...ще получи коне. Ко? Не!