Канада наказа VW с още $1,6 милиарда

Концернът се споразумя да обезщети 105 000 собственици на коли от Дизелгейт
20 дек 2016 19:47, Красимир Ангелов
8
Канада наказа VW с още $1,6 милиарда
Снимка: Reuters

Volkswagen постигна споразумение с канадския съд за обезщетяването на 105-те хиляди собственици на засегнати от Дизелгейт автомобили в страната, информира Automotive News.

Те ще получат между 5100 и 5950 канадски долара компенсация, както и предложение за обратно изкупуване на колата. Това ще струва на концерна до 2,1 милиарда канадски, или 1,6 милиарда щатски долара. Отделно германците ще платят 15 млн. канадски долара административни глоби.

През лятото VW постигна подобна договорка със собствениците на 475 000 засегнати автомобила в САЩ, която ще струва около 10 милиарда щатски долара. Засега компанията успява да противодейства на апелите за обезщетяване на европейските собственици, които надхвърлят 8 милиона души.

"Първата цел на Volkswagen винаги е била да гарантираме, че нашите канадски клиенти са третирани справедливо и вярваме, че предложеното решение я изпълнява", коментира шефът на местното поделение на компанията Мария Стенстрьом. Все пак договорката трябва да бъде утвърдена от още две инстанции в следващите месеци, преди да влезе в сила.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: канадаVWДизелгейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
зико преди 7 години
До край Кади баба ти ,братчед !
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че само проблемите на Фолксфаген в Америка и Канада ли са.Да не би в Европа да са продавали други автомобили.Ама нали сме толерантни в Е.С.Нас няма кой да ни обезщети...
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а ЕС кога ще наложи глоби на VW? в САЩ и Канада може да плащат, а тук в ЕС не? къде са правата на потребителите? Като са сгрешили и са мамили да бъдат глобени и да обезщетят потребителите. Значи в САЩ и Канада са виновни и ще платят, а в ЕС са чисти като сълза. Да плащат за магариите, които сътвориха, за да не им мине втори път през ума да шмекеруват.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези ограбват онези дето грабят от целия свят.
1
6
 
5
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Когато за едно куче кажат сто пъти ,че е бясно то наистина на края побеснява и тия краварски пудели решиха да припечелят нещо на чужд гръб.