Alfa Romeo ще бори BMW, готви голям седан и купе

Италианците ще пуснат на пазара съперник на BMW 5-Series
26 дек 2016 16:22, Красимир Ангелов
12
Alfa Romeo ще бори BMW, готви голям седан и купе
Снимкa: Rema Design, MotorTrend

Новите Giulia и Stelvio са първите два модела, с които Alfa Romeo ще се опита да си завърне загубените позиции на своите пазари. Съвсем скоро те ще бъдат последвани от още два – представителен седан и спортно купе, съобщава изданието Carscoops.

За бизнес-седана ще бъде възродено името Alfeta, като той ще бъде изграден на модернизираната платформа Giulia. Автомобилът ще бъде позициониран като конкурент на BMW 5-Series, Mercedes-Benz E-Class, Audi A6 и Volvo S90.

Подробности за него засега отсъстват, но се знае, че той ще бъде лесно разпознавам на външен вид, като освен стандартните бензинови и дизелови мотори ще получи и хибриден агрегат.

Що са касае до втория модел, в неговата основа ще бъде концептът Maserati Alfieri. Той ще бъде изграден на платформата, използвана за Maserati Ghibli и Quattroporte, като стандартната версия ще получи 3,0-литров V6 с турбо, развиващ 500 к.с. Моделът ще излезе през 2020 г., а през 2021 г. ще се появи и негова електрическа версия, която да се конкурира с машините на Tesla.

Още автомобилни новини четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Alfa Romeo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
голямо бонго
4
5
 
18
 
! Отговори
42 преди 7 години
Каква конкуренция! Спортни коли излизат само от Италия, независимо от кой клас са. Добре, че каруцарите от Фолксваген купиха Ламборгини, та малко да понаучат как се правят по- модерни коли и внедриха технологии и в по- масовите модели на концерна. И не ми пишете за смехотворни английски и щатски спортни коли.
3
0
 
8
 
! Отговори
!? преди 7 години
Що така бе , *** , цял ден ме държиш под забрана
2
13
 
5
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Да бе на сън и като се събудят гледат бръкнали в контакта.
1
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жабата видяла че подковават коня и си дигнала крака. Не случайно им викат жабари.