Nissan Juke сменя дизела с хибрид

Кросоувърът ще бъде обновен още през тази година
30 яну 2017 20:26, Красимир Ангелов
1
Nissan Juke сменя дизела с хибрид
Снимка: Nissan

Компанията Nissan се готви да обнови компактния си кросоувър Juke още през 2017 г., съобщава изданието Car&Driver, според което автомобилът ще бъде показан по време на изожението в Токио в края на октомври.

Основната новост при Juke ще стане появята на хибриден силов агрегат. Той ще бъде поставен на версията Juke E-Power, която ще получи 3-цилиндров бензинов двигател с обем 1,2 литра. Неговата основна задача ще бъде за зарежда електромотора.

Хибридната модификация няма да може да се зарежда от електропреносната мрежа. Тя ще поучи и нов тип батерии, които ще бъдат 20 пъти по-малки като размери от тези на Nissan Leaf. Така те ще могат са поставят под предните седалки, без да намаляват пространството в салона.

Модификацията Nissan Juke E-Power ще се превърне в основна за следващата генерация на модела, което ще бъде готова през 2020 г. Тя ще измести дизеловия вариант, който вече няма да се предлага за кросоувъра. Бензиновият вариант ще бъде запазен.

Следващият Juke ще има и далеч по-агресивен външен вид, като до голяма степен ще повтаря дизайна на концерта Gripz. Автомобилът ще получи нова мултимедийна система, светодиодна оптика и система за безпилотно управление ProPILOT.

Новият Juke ще се предлага както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Базовата версия на модела ще стартира на цени от 20 000 щатски долара.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Nissan Juke
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
предлагам да му сменят името от Juke на Joke.