BMW не бърза да прави конкуренти на Tesla

Баварците ще инвестират в икономични модели
8
BMW не бърза да прави конкуренти на Tesla
Снимка: BMW

За разлика от повечето производители на електромобили, които вече обявиха амбициозни проекти за направата на суперколи на ток, в BMW гледат в различна посока. Това призна представител на компанията в интервю за изданието AutoMail.

Баварците смятат, че все още е прекалено рано за пускането на суперкола, която да стане част от спортната М-гама на марката. В BMW са на мнение, че е напълно във възможностите на компанията да бъде направен седан, който да се конкурира с моделите на Tesla или на новата компания Faraday Future, но подобен проект не влиза в приоритетите на марката.

Вместо това концернът BMW ще се съсредоточи върху разработката на икономични автомобили, които да помогнат за максималното намаляване на нивата СО2 на моделите на марката като цяло. За да се впишат в новите екологични изисквания, баварците планират през 2025 г. около 20% от гамата предлагани модели да се състои от коли на ток.

Първите два такива модели ще бъдат хечбекът Mini и новата генерация на кросоувъра BMW X3. Работи се и върху проекта iNext, който трябва да създаде нов флагман на марката, оборудван с пълноценен автопилот.

Предстои появата и на втората генерация на i3, която ще предлага по-голям пробег с едно зареждане. Той ще бъде постигнат благодарение на използването на бензинов старт-генератор.

Основният пазар на BMW за електромобили и хибриди в момента е американският щат Калифорния, а също така и Норвегия. Следват Германия, Холандия и Франция, а голям потенциал показва и Китай.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: BMW
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно, бе. Руснаците ще измислят нова алтернатива хахахахаЩе се захранва с въглища и лусион за вана
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При нашите доходи и пътище не ми е ясно защо се публикуват подобни новини.Не се залъгвайте. Електроколите нямат сериозно бъдеще. Изследване на ООН показа,че ако всички коли в света станат електро производството на ток в света ще трябва да се увеличи с 300%. И като построим нови ТЕЦ къде отива екологията?.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баварците са баровци.
2
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германец да си признае че е сбъркал!!? Колкото Меркел си призна за грешната политика. Тия от БМВ им е по-лесно да направят перпетуум мобиле на *** или нафта отколкото да си кажат абе май сбъркахме относно електромобилите и дай да наваксаме.
1
0
 
11
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Само на мен ли ми се струва ,че има леки противоречия в текста няма да правим нещо се , но пък през 2025 г. около 20% ще са на ток!!!!!!