Citroen показа "убиеца" на Nissan Juke

Серийната версия на C-Aircross ще замести модела C3 Picasso
24
Citroen показа "убиеца" на Nissan Juke
Снимкa: Citroen

Компанията Citroen предпочете да не изчаква началото на автосалона в Женева и представи концептуалния си модела C-Aircross, който ще бъде в основата на новия кросовър на марката. Дебютът на модела, който французите определят като "убиец на Nissan Juke", пред публика ще се състои на 7 март.

Концептуалният модел е направен в стила на новия Citroen C3, чиито продажби в Европа стартираха през 2016 г. Очаква се серийната версия на C-Aircross да не се отличава кой знае колко, но все пак най-вероятно стъкленият покрив и отварящите се една срещу друга врати ще отпаднат заради постигането на по-ниска цена.

Размерите на кросоувъра са дължина от 4150 мм, широчина – 1740 мм и височина - 1630 мм. Всъдеходният характер на автомобила се подчертава и от 18-цоловите джанти, както и от допълнителните защитни елементи по каросерията.

Изцяло в духа на новия C3 е дизайнът на предната част, където светодиодните дневни фарове са разположени в горната част на решетката на радиатора и са отделени от главните светлини. Задните светлини са с 3D-ефект.

За подобряване на аеродинамичните качества в долната част на вратите са поставени управляеми въздухозаборници.

Воланът на машината и основните органи на управление препращат към историческите модели на марката. Зад кормилото е поставен дисплей, на който се появяват показателите на системите на автомобила. На централния панел е разположен 12-инчов сензорен екран (с навигация и гласово управление), на който излиза различна информация.

Класическите външни огледала са заменени от две странични камери. За наблюдение на случващото се в пространството около автомобила отговаря допълнителна камера, поставена в задната част на спойлера на багажника. Има и втората камера в огледалото в салона, като тя не само регистрира случващото се наоколо, но и дава възможност само с едно натискане да се качват снимки или видеа в социалните мрежи.

Отсъствието на изпускателна система при показания прототип подсказва, че най-вероятно той ще бъде оборудван с електрически мотор. Серийната версия обаче ще разчита на стандартни бензинови и дизелови агрегати. Тя ще излезе на пазара през 2018 г., като ще замени сегашния C3 Picasso в гамата на Citroen.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Citroen
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Оня преди 7 години
Ха ха Луи дю финес ще се превърти в гроба от тия смешки където ги пускат франсетата ве 😂
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Френски коли - удобни, красиви и много чупливи.
19
2
 
0
 
! Отговори
/// преди 7 години
Всъщност Джук-а е пълен ***,в малко по-старите модели на Нисан (примерно първата генерация на кашкай, патфайндър и т.н.) почеркът на Рено все още не си личеше и колите бяха здрави, в последните години обаче положението е УЖАСНО, проблеми бликат отвсякъде. Хората купуват Нисан и го продават преди да изтече гаранцията, защото не им се занимава със сервизи непрекъснато. А що се отнася до ситроена-не го знам, аз тая марка не я харесвам, ако ще е френска кола да е пежо, въпреки, че са един концерн
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Личи си че никога не си се сблъсквал с френски автомобил. А митовете и легендите ги знаем - "по-здраво от Гоуфо нема" и "Купувайте само немско и японско". Само дето тези мантри се изтъркаха вече, а "великите" немски и японски производители взеха да се дънят като кифладжии. Я двигател ще хвърлят, докато е в гаранция ("великото" TFSI и отново "великото" M6), я ще си направят recall на недоносчетата, че са опасни (Toyota и Mazda). Така че хайде без заучени фрази.
17
5
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 7 години
след кактуса изобретили луноход? да отидат на Шипка в РКИЦ и да видят как трябва да изглежда истинският Луноход! Ако човек има и капка мозък в главата си, като се сблъска на живо с френски хавтомобил си взима такси и отива в първият японски или корейски дилър. В краен случай си купува около 10-годишен немски *** и започва неравна борба с него.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
авторите имат чувство за хумор.
15
3
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
Да, така е. Уважавам френските коли, аз самият карам такава след разочарование с немските "премиум" ***, но Кактус и това творение нямат нищо общо с френските традиции в автомобилостроенето.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва ли има компания въвела толкова много нововъведения в автомобилостроенето от Ситроен.Предното предаване, хидравличните спирачки, електрическите фарове, електростартера, безшумните скоростни кутии, независимото окачване и мноооого още.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е брат на грозния кактус.
12
1
 
4
 
! Отговори
жена скиор преди 7 години
карала съм Нисан Джук и върви добре. Евтин е , икономичен е, лесно маневрен - общо взето за класа и цената си е много добре. Дизайнът е въпрос на вкус. Ситроен също съм карала - пикасо с4 автоматик - от подземния гараж не можеше да излезе защото бързо сменяше на втора, много зле. Вътре по-комфортно. Французите имат проблем с технологиите , слагат прекалено много истории в колите и после като се скапе нещо си имаш "голям" проблем. Сега карам х3- по-добре е , но е и по-скъпо.
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Македонците са казали. Кола со борче со лавче и со пи4ка не е кола.
10
5
 
7
 
! Отговори
пепо преди 7 години
Все едно гледам ситроен- кактус , само че уголемен . Грозен , надали това дърво ще се купува!
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нисан Джуке е много грозен. Все едно разпльокана жаба гледаш. Като го видя по улиците в София и изтръпвам от тая грозотия. Те азиатските коли по дефолт са по различни с техните си култури там и визията им. По шантави и извратени са техните представи за визия на кола.
8
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ситроен убива нисан....по-голям виц от това няма :)))
7
5
 
9
 
! Отговори
Край преди 7 години
Това дето напоследък показват РSA са убийците на френската автомобилна промишленост.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много зле на външен вид... но все пак въпрос на вкус...
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той и Кактуса уж щеше да е убиец...
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тези САМОУБИЙЦИ.
3
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То Нисан Джук има ли смисъл да го убиват? Той си е убит по дефолт. Само Фиат Мултипла и Форд Ка са по-грозни от него.
2
7
 
14
 
! Отговори
извозвач преди 7 години
Кога ли Ситроен след 1974 год ( с много малко изключения ) са направили нещо нормално ?! Свърши ерата на модела DC (DS) - свърши и Ситроен !