Всеки седми американец си мисли за... електромобил

Младите зад Океана все повече искат екологични возила
28
Всеки седми американец си мисли за... електромобил
Снимка: AutoMedia.bg

Всеки седми американец обмисля покупката на електромобил, показа изследване на организацията ААА.

Точният брой на участниците в изследването ще бъде публикуван по-късно, заедно с по-подробна информация, но от ААА гарантират, че в анкетата са участвали "достатъчен брой" техни членове, за да бъде това допитване представително.

Анализаторите на пазара на нови автомобили в САЩ установиха, че ако тези намерения се реализират в покупки, то в следващите три до пет години следващата кола на около 30 милиона американци ще е електрическа. Сред причините за обмислянето на покупка на електромобил участниците изтъкват опазването на околната среда, по-ниските експлоатационни и сервизни разходи, предимствата при пътуване в ленти за автомобили с повече места и т.н.

Накратко, причините американците да гледат към електромобилите, стават все по-практични. Изследването сочи, че вече се е изравнил броя на хората, които обмислят покупката на електромобил с броя на тези, които искат да си купят пикап.

За Щатите това е окуражително, като се има предвид, че абсолютният №1 по продажби е пикапът на Ford – F-150.

И новините за производителите на електромобили ще стават все по-добре, като се има предвид, че над 20% от анкетираните, навършили 30 години или близо до тази възраст, са категорични, че вече са решили да си купят електромобил.

Анализаторите откриха още поводи за оптимизъм в изследването на ААА – интересът към електромобилите расте, въпреки че да последните пет години цената на бензина в Щатите е спаднала с около 40%. Освен това, за първото тримесечие на тази година, продажбите на plug-in хибриди в САЩ са скочили с 63% на годишна база, до около 39 000 коли.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
23
 
4
 
! Отговори
Otto преди 6 години
Екологично, тихо, не замърсява, добре - а тази еленергия с която ще зареждат батерийте колко замърсяване ще направи за да се добие? Само не ми казвайте, че слънчевите панели ще вършат тази работа ...
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези американци де, пуснете снимки на руснаци с килими!Любимото ви