12-годишен си купи номер за кола за... $400 000

Момчето участвало в търг в Обединените Арабски Емирства
24

Снимка: Abu-Dhabi Police

12

Ученик на 12 години от Обединените Арабски Емирства си купи регистрационен номер за автомобил за 400 000 долара. Това се случи на аукцион, организиран от полицейското управление в Абу-Даби, съобщава BBC.

Номерът "1111" вече е собственост на момчето, което е участвало в наддаването със собствени средства. По-голямата част ученикът събрал, след като е победил в конкурс за четене на Корана, а останалите са осигурени от баща му. Специалният номер ще бъде поставен на Mercedes, с който момчето е возено до училище.

Това съвсем не е най-голямата сума, платена за регистрационни табели за автомобили по време на търга, който бе организиран по случай 60-годишнината на полицията в Абу Даби. Местен предприемач не се поколеба да даде 2,75 млн. долара за номер "2" от серия 1.

Общо на аукциона бяха платени 14,9 млн. за регистрационни номера. Сред тях са 10, 60, 333, 600, 999, 1000, 1111, 5050, 6000, 6060, 6666, 9090, 9999, 10000, 55555, 60000, 66666.


Парите отиват изцяло за благотворителни цели - за подобряване на пътната инфраструктура и за помощ на семействата на жертви от катастрофи.

Повече подобни новини четете в Automedia


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
5
 
! Отговори
Ники преди 11 месеца
Комплексарите са навсякъде.
19
1
 
5
 
! Отговори
Толерастия преди 11 месеца
Скоро ще си поят камилите с нефт. То там друго няма.
18
0
 
31
 
! Отговори
Независтлив преди 11 месеца
И на тях им идва реда след Сирия -въпрос на време.
От другата страна в Сомалия деца умират
от глад тоя чаршаф си купува номер за 400 000
17
10
 
10
 
! Отговори
Ганчо Ал Мактум преди 11 месеца
Арабелите не ги мислете.Всеки да си гледа кочината.Най вече бедния Ганю да му мисли.Хем беден,хем завистлив.За злобата няма да коментирам:)))
16
10
 
11
 
! Отговори
Ссс преди 11 месеца
Пак завист,пак омраза...ам то е нормално за хората,които си нямат Нииищо...най-бедните държава в Европа...и защо не прочетохте,че парите отиват изцяло за благотворителност,а?Не ви отърва нали?За това сте к*озета на Европа.
15
4
 
2
 
! Отговори
Иван преди 11 месеца
Не се притеснявайте, чаршафите имат още петрол и то много. Едва ли ще доживеем да свърши, но пък с парите, които имат спокойно ще спретнат една война и гледай какво става. На тази ламя трябва да и се отреже главата в зародиш, няма спасение иначе.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 1

Не, че ги оправдавам арабелите, но аре стига със старата песен "хората нямат пари за ядене..."
Като нямат пари за ядене, да се хванат на работа или да си отгледат нещо за ядене.
Света днес предлага безброй възможности за изкарване на пари.
Никой не е виновен за това, че някой друг е мързелив, неамбициозен или ***.
Нито пък му е задължен да го изхранва, защото е по-богат.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Камиларите преди 60 години са нямали полиция предтавяте ли си? А и за каво им е насред пустинята е имало само камили? Добре че им откриха черното злато щото още щяха да си карат хамилите. Ще ги видя след 10 години какви номера ще купуват черното им злато е на привършване. Нищо не произвеждат всичко им е внос даже и хляб няма да имат. А това за благотворителноста е добра идея но да се подпомогнат бедните арабски държави които нямат черно злато и децата им гладуват!
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трябва да поживее 1 годуна като средно статистическо сомалийче че да му дойде акъла.
11
0
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 11 месеца
До 8
Много сте прав! Вместо да отиват в нечии джоб, по-добре би било да се продават на високи цени и със средствата да се подобрява инфраструктурата!
10
7
 
30
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 11 месеца
Благотворителност??? Парите отиват за Ислямска държава и за строежа на джамии в християнските държави. Защо не дойдете в Родопите да видите, че за 2-3 къщи насред нищото е построена джамия. Ами то никой открито няма да признае такива неща. Всеки казва, че парите са за нещо възвишено. Вие какво очаквате.
9
8
 
27
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 11 месеца
Това е извратено до степен на безумие. Но тези камилари нищо не произвеждат. Сгради, пътища, рафинерии и всичко останало им се прави от хора от нормалния свят. Стоки, коли и т. н. също внасят от вън. Самите те какво произвеждат. Нищо. Някои ще кажат петрол, но той извира от земята, а не се произвежда. Това са само едни паразити.
8
4
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 11 месеца
Не схванах коментиращите по-долу срещу какво негодувате.
Продават се регистрационни табели с желани номера на търг и парите се използват за подобряване на пътната мрежа и за семейства с жервти в пътни инциденти.
В БГ как е? тези номера се взимат с връзки или подкупи! И не- не е истина, че всеки може да си купи по обявените тарифи- аз пробвах- и... за колкото и комбинации да попитах все не били свободни- можех да избирам от 20 номера...
7
4
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 11 месеца
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ *
6
8
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 11 месеца
Абе пенкилери, вие прочетохте ли цялата статия? Парите отиват за БЛАГОДАРНОСТ! Това, че у нас и в Германия, почти всеки може да си вземе "специален" номер е грешна практика. Така трябва да се прави...скъпи "специални" номера и парите за благодарност. Не всеки кeлеш със "специален" номер, че даже с имена!
5
10
 
24
 
! Отговори
Циник преди 11 месеца
Камиларски извратенячества !
Спечелил пари от конкурс за владеене на корана!
Е къде иначе , ще срещнете такива идиоtи...и други, които им плащат - че са такива!
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
няма такива чаршафи, братче - с тия пари да вземат да свършат НЯКАКВА полезна работа за обществото / човечеството например! а те изнасят радикален ислям... как да не се провали И ТАЗИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ?!?
3
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искам да ги видя тия шемети, като им свърши петрола или когато всички коли станат на ток. :)) Тоя специален номер на какво ще го закачи? На камилата ли?
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Толкова много пари отиват за глупости в този регион... ако се инвестират в технологии ще стане лудница.
1
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
побъркан свят... а има хора които гладуват, нямат пари за дрехи или за училище на децата си!!!