Maserati излезе в Коледна ваканция! До средата на януари

Паузата се дължи на слабите продажби на марката
Обновена: 20 дек 2017 17:27 | 20 дек 2017 14:30, Красимир Ангелов
5
Maserati излезе в Коледна ваканция! До средата на януари
Снимка: Maserati

Италианската марка Maserati няма да произвежда автомобили до средата на януари, за да не се натрупват твърде много готови коли – както в компанията, така и при дилърите. Това беше официално обявено днес, като производството беше спряно в края на миналата седмица.

В Груляско, където Maserati произвежда Ghibli и Quattroporte, производствената пауза ще продължи от 15 декември до 15 януари. Миналата година заводът почива три седмици, като в паузата отново влязоха коледните и новогодишните празници. Заводът "Мирафиори" в Торино пък ще почива от 20 декември до 15 януари, като там се произвежда SUV моделът Levante. Миналата година работниците тук почиваха само един ден повече извън празниците в края на годината.

Най-кратка ще е паузата за завода в Модена, където се сглобяват Granturismo и Grancabrio – тук производството беше спряно на 15 декември и ще бъде подновено на 8 януари, но това е и производствената мощност на Maserati с най-малък капацитет. Спадащите продажби на Maserati в Китай се оказаха основната причина за спирането на производството.

Очаква се годишното производство на марката да достигне 46 000 коли тази година, което е леко увеличение в сравнение с 2016. За първите 9 месеца производството се вдигна с 40% до 35 500 бройки, но след това дойде забавянето на продажбите в Китай, допълнено от спада на продажбите в ЕС с 4% и в САЩ с 15%.

Износът на Maserati за Китай за октомври е спаднал до 750 коли или с 67%, но тези данни все още не са потвърдени официално от компанията.

Серджо Маркионе обяви, че очаква през 2018 година продажбите на Maserati да достигнат 75 000 бройки с лансирането на три нови модела. Но купето и кабриолета Alfieri, които трябва да заменят Granturismo и Grancabrio се забавиха, а третият нов модел все още е тайна.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Maserati
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
34
 
! Отговори
българина преди 6 години
англичаните и шведите приключиха с автоиндустрията преди 10 г. италия е следващата, дефакто са приключили но се правят че не ги касае. и всичко това от мързел и високо самочувствие. нито са им красиви вече колите нито бързи, за надеждност няма да говоря. бъдещето е на япония китай и кореа. германците имат инерция за още 15 г. но с новите попълнения от инженери и тяхната песен е изпята.
4
1
 
37
 
! Отговори
Новина-ВАЖНА преди 6 години
Фирмата КО-експрес, ще раздаде коледни картички на своите работници с пожелание за здраве и берекет.
3
3
 
42
 
! Отговори
anon преди 6 години
има две измислени фирми- мазерати и ауди. при едната си плащаш за бмв и получаваш фиат. при другата си плащаш за мерцедес и получаваш фолксваген...
2
2
 
33
 
! Отговори
Психолог преди 6 години
Трябва собствениците на такива коли да им се дават и консултации за поведение!Има връзка на лудостта с маниите за коли които са хем скъпи хем не практични.
1
1
 
45
 
! Отговори
Владо преди 6 години
Ами да намалят цените и....ще продават повече коли....Иначе ще изчезнат като Хамър,Понтиак,СААБ и др...