Емоцията на e-Mercedes в ноти... От Linkin Park

Бандата ще помагат в създаватето на звука на модели на марката
21 дек 2017 21:12,
0
Емоцията на e-Mercedes в ноти... От Linkin Park
Снимка: Mercedes-AMG

Една от най-известните ню метъл банди в света – Linkin Park, ще помогне на Mercedes-AMG за създаването на звука на електрическите модели на марката. Това съобщава изданието Wheels, което се позовава на шефа на AMG – Тобиас Мьоерс.

"Чували ли сте за Linkin Park? Говорих с тези момчета и ги попитах как, според тях, трябва да звучи един електрически автомобил? Всъщност, ние си сътрудничим от доста години - още от времето, когато направихме отдел, занимаващ се със създаването на специални синтетични звуци. Освен с музиканти, работим със създатели на видео игри, както и със специалисти, създаващи звукови ефекти за филми", обясни Мьоерс.

С какво точно ще се занимават Майк Шинода и останалите музиканти от Linkin Park, топ-мениджърът на Mercedes-AMG не пожела да уточни. Мьоерс все пак добави, че звукът е "много важна и емоционална част от спортните автомобили и дори еко-моделите трябва да звучат по същия начин".

По-рано тази година в Европа и САЩ беше взето решение, задължаващо автомобилните производители да оборудват електрическите си модели със система, предупреждаваща пешеходците за тяхното приближаване. Електромобилите са длъжни да издават шум при движение със скорост до 30 км/ч.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари