Новото Renault Clio остава без дизел

Петото поколение на хечбека ще дебютира през есента
11
Новото Renault Clio остава без дизел
Снимка: Renault

Актуалното поколение на Renault Clio се произвежда от 2012 г., което го прави един от ветераните в сегмента. Затова и идва време за смяна на генерациите, която ще се осъществи през есента, съобщава Autocar.

Според информацията, петото поколение на знаменития модел ще бъде представено по време на автосалона в Париж през септември. То ще бъде изградено на платформата CM-F, като визуално до голяма степен ще повтаря концептуалното Renault Symbioz , представено по-рано тази година.

Най-интересното обаче ще бъде под капака. Очаква се новото Clio да получи бензинови мотори с обем 0,9 и 1,3 литра. Няма информация за дизелови двигатели в гамата, което означава и най-вероятен отказ от тях.

Вместо това в Renault ще заложат на система "мек хибрид", която ще позволи значително намаляване на вредните емисии и подобряване на разхода на гориво.

Очакванията са новото супермини да играе основно роля в бъдещата електрификация на френската марка. Следващото Clio ще получи система за полуавтономно придвижване, която ще може да ускорява и спира сама.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Renault Clio
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
4
 
! Отговори
Снегов преди 6 години
В света е останала една шепичка петрол, другарки и другари!
10
5
 
4
 
! Отговори
Балкански селянин преди 6 години
Къде му се слага газовото на това???
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уау, това на снимката - голям грозилНавремето иамах Рено Лагуна. Като кола не беше зле - хубаво возеше, удобно се караше. Проблема беше това чупене. Все нещо хлопаше по предницата, все смяна, тамън едно се оправи и нещо друго излезе. В чудо се бях видял.
8
14
 
9
 
! Отговори
Киро кардана преди 6 години
От мен да знаете най-големите курнници са рендетата! Калпави материали,лоши инженерни решения ,рециклирана пластмаса и прочие!Създадена да си изкара гаранцията и след това пълен разпад....Ако не са рендаците аз и много други мой колеги в автосервизите гладни ще умрем..Хора купувайте си рена !
7
11
 
6
 
! Отговори
до Indianec v BG преди 6 години
не знам за какви френски кошници говориш, при положение, че мерцедесите завиват най-много от всички автомобили. Поредната френска мас.ти.я.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
900 кубика без турбо, направо умирам от скука
5
4
 
9
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 6 години
Я по-добре разкажете за най-новия модел Лада!
4
6
 
10
 
! Отговори
Indianec v BG преди 6 години
Откакто видях как само френско возило може да вземе завои под прав ъгъл по тесните улиците в старата част на град Арл (Арле, Южна Франция) шапка им свалих на франките.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е Кларксън да го разкости?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купете си го и после местете яко кофите, за да си осигурите паркомясто. Животът на бг шофера.
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!