Lada Vesta и Lada Xray взимат японски мотор

В АвтоВАЗ решиха да оборудват своите коли с двигател на Nissan
36
Lada Vesta и Lada Xray взимат японски мотор
Снимка: АвтоВАЗ

Най-големият руски автомобилен производител - АвтоВАЗ, е взел решение да не поставя на своите модели Vesta и Xray класическа автоматична скоростна кутия, а да използва вариаторна трансмисия на японската компания Jatco, съобщава изданието Droom.

В компанията вече работят по адаптирането на агрегата JF011E/015 към двата автомобила. Същата тази вариаторна трансмисия се предлага на редица модели  на компаниите Renault, Mitsubishi, Citroen, Nissan, Suzuki.

При Vesta скоростна кутия ще се предлага с нов 1,6-литров двигател Nissan H4 (HR16DE), който ще се сглобява в завода на АвтоВАЗ. Той ще замени 1,8-литровия руски двигател, достъпен досега за седана. Същият мотор ще се поставя и на Xray, като двата модела ще излязат на пазара до края на годината.

В АвтоВАЗ омбисляха да поставят на двата модела автоматична трансмисия собствена разработка, но в крайна сметка се отказаха, тъй като разходите за това са доста големи. Предимството на вариатора на Jatco е, че той ще може да се сглобява в Русия и съответно ще струва по-малко.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: АвтоВАЗLada xRayLada Vesta
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
1
 
! Отговори
аь преди 5 години
До АнонименАми карай западна втора ръка ;-)Щом някой италянец вече е решил че и се е нарадвал и я е продал на прекупвачите за без пари ;-)
33
5
 
2
 
! Отговори
Те си знаят преди 5 години
Както се пее в песента на Семьон Слепаков- Купи ***....
32
8
 
7
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
Кога руснаците ще се научат да правят безшумни зъбни колела? Толкова години минаха от УАЗ и Нива , а предавките по ходовата част издават вой и стъргане ,та се не трае.Не им се отдава техниката и това си е.
31
6
 
5
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Докато руснаците се борят с техниката, американците отново показаха величието си.
30
7
 
6
 
! Отговори
Копи Пейст преди 6 години
Нищо не може да роди тъпата НКВД-аро КГБ-арска алкохолизирана празна руска тиква !!!
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Аноним 26А знаете ли че карбоновите кори на вратите на BMW i8 са произведени в Украйна?Е какво?В Украйна е произведен и брикетоносеца Кузнецов ама не виждате проблем в това.Голяма работа, че карбоновите кори на БМВ са произведени там.Ами у нас се произвеждат карбонови греди, които се вграждат във вратите на Ролс Ройс.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НапредКато го видях есента на панаира в Пловдив на десетата секунда заключих, че за това 25000лв нама да дам та ако ще каквото ще да става.А беше върховата модификация, даже имаше подгряване на седалките.
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11имахме си населени села бълващи продукция зеленчуци за износТКЗС-тата бълваха зеленчуци пълни с нитрати, а хората си гледаха в дворовете.Като си спомня само - ягоди колкото юмрук, ябълки колкото диня.
26
7
 
11
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
До 29Никога не бих плюл всичко руско, опазил ме Господ. Просто руското масово производство за цивилни нужди не струва въобще. Търси ги за оръжия, ракети и ядрени реактори. Ако ми посочиш една единствена известна руска марка за електрически стоки за бита ще ти бъда благодарен. Същото е и с автомобилите. Жигули, основата на Лада, е прекопиран некадърно стар модел на Фиат, ако не знаеш.
25
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23Да, бе! Затова най-големият пътнически самолет в света А-400 се среща със земята с "тележка" (не знам как се казва на авиационен български - шаси?), тежаща 3.5 т, направена от титан и титанови сплави, "Сделано в России". Защо бе, муньос мучачо, плюете всичко руско, и това, което го правят роботите, и това което внасят, в случая от Нисан, и това, дизайнер на което е англичанин, лауреат на премии, работил за "Мерседес" и за "Волво"? Демонстрирате умствена недостатъчност!
24
5
 
11
 
! Отговори
Аноним преди 6 години
Аз искам да попитам : Защо отваряйки капака на нов Мерцедес виждаме всичко останало но не и made in Germany? И защо Сузуки Гранд Витара 1.9 tdi е със двигател Рено ? А защо във Лада Нива всичко е руско? А знаете ли че карбоновите кори на вратите на BMW i8 са произведени в Украйна?
23
10
 
7
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
До 24Ако двадесетгодишната Корола е карана с редовна смяна на масло и консумативи и е на по-малко от половин милион километра, то със сигурност е по-добра от нова Лада, поне според мен.Аз лично не бих имал колебания между двете.
22
9
 
6
 
! Отговори
шофьор преди 6 години
20 годишна Корола имам, никак не ми се иска и да си помисля, че тоз автомобил може да е с нещо повече, дори излязъл от магазина.
21
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Французите ги купиха и малко пооправиха нещата, но руснака не може да произвежда нищо качествено. Никога не е можел и скоро няма и да се научи.
20
10
 
11
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
до 7У нас има лади и дачии, защото са евтини, а не поради други тяхни свойства. Наличието на климатик (не климатроник, климатик!!!) в тези коли се приема за небивала екстра, присъща за върховите модификации. Технологиите вътре са с поне 10 годишна давност. ПОНЕ! Ладата е лека и маломощна.... И е достатъчно да я сравниш дори с Фероза, за да откриеш разликите.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моята кутия на Реното ми е Jatco когато и сменях маслото майстора който между казват че е най-добрия на скоростни кутии ми каза ,че ако и сменям маслото когато трябва ще ме надживее.
18
20
 
17
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Никога няма да си купя Лада именно защото е руска. Руско означава Б0КЛУК. Ако ще Господ да им подари лиценз, и него ще оссе рат.
17
23
 
14
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Моята 20-годишна хонда още поне 5-6 години ще е с едни гърди пред новите лади от магазина.
16
6
 
26
 
! Отговори
Д. В. Д. преди 6 години
И Лада се превръща в добра кола. А между другото тук е пълно с Дачия, една от най-продаваните, евтини и без проблемни марки. Тъй като има много ловци и любители на планината, има и доста Лада Нива. Говорете си каквото искате, но Лада става доста добра. Митсубишитата и Сузуки ползват същите кутии когато са вариаторни, Нисан и Рено също. За пръв път се монтира на Нисан Примера. Никой вече не го боли руска или пакистанска, ако няма много ядове и е нова, купува се.
15
4
 
24
 
! Отговори
Д. В. Д. преди 6 години
Чета отрицателни коментари от хора нямащи капка понятие от автомобили, аз съм на 41 години, работя в представителство на митсубиши и сузуки в Памплона - Испания. Има ли някой на представа, че Митсубиши дизелов двигател в Европа няма всичко е Пежо, от по - старите има малко фолксваген, Нисан от 20 години карат с дизел Рено, Опел най-добрия мотор дето имат 1.9 150коня е Фиат, новите Мерцедес бусове също са с Фиат. Скоростната кутия която се коментира се монтира на Нисан (аз карам такава). И Лада