След спор и юмруци на пътя: Два отнети живота в Полша

Шофьорите били пометени от камион, докато спорили на магистрала
16 фев 2018 20:18,
26
След спор и юмруци на пътя: Два отнети живота в Полша
Снимка: Dziennilkpolski24.pl

Двама полски шофьори – единият от Краков, а другият от Замбров, не успяха да си поделят пътя и слязаха от автомобилите си, за да решат спора с юмруци. Там те бяха пометени от камион, управляват от гражданин на Беларус.

Поляците загинаха на място, като единият оставя 3 малки деца.

Както отбелязва полското издание Poranny, преди да се сбият, двамата дори не са си направили труда да пуснат аварийните светлини на своите автомобили. Водачът на тежкия камион се е опитал да избегне удара, но инцидентът се е разиграл на магистрала, където скоростта е висока.

Прокуратурата в град Забмров, в близост до който се е разиграла трагедията, е повдигнала обвинения на беларуския шофьор. Той е пуснат под гаранция от 1200 долара, като според полското законодателство го грози затвор до 8 години.

Историята е поредното доказателство, че физическият сблъсък на пътя е нещо, което трябва да бъде избягвано по всеки възможен начин. Според психолози, разрешаването на подобен конфликт с помощта на юмруци не доказва нищо и може да доведе единствено до по-тежки последици – като тези в случая.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
На магистрала е забранено движението на пешеходци велосипедисти и др.Не се уточнява къде са спрели.За аварийно спиране има аварийна лента.За тези дето обвиняват веднага шофьора да ги питам.На Тракия всеки ден при хубаво време карат велосипеди и то от години.Ако стане белята кой ще е виновен.Ще кажете шофьора .?Сигурно и вие сте шофьори.Да не се случва на никой.
15
2
 
4
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
Колкото и скоростна да е магистралата, за камионите ограничението са 90км/ч, и също така всеки возил се на МПС различно от лека кола , знае че колкото си по на високо имаш по-добра видимост, така че този с камиона е трябвало да прецени че има спрели коли и отдалече да намали.Ако бяха спукали гума , и тамън слизаха с триъгълниците - пак ли щеше да ги отнесе?
14
5
 
7
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 6 години
До АнонименПо принцип на магистрала( а и не само) трябва човек да е фокусиран и да си отваря очите. Аз лично до 100 метра разстояние мога да преценя дали обекта пред мен е спрял или горе долу с каква скорост се движи. Което ми дава достатъчно време да намаля или спра. Трябва да имаш и добри рефлекси и да не си заблеян, а и колата ти да е ок.
13
1
 
18
 
! Отговори
Хахахахах преди 6 години
Тия са за наградите Дарвин
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На магистралата е забранено спирането ! Автоматично шофьора на Тир става НЕвинен.Въпроса трябва да е затворен. Двама селяка решили да се бият на път със скорости 100+ и човека трябва да ги лежи ?
11
1
 
12
 
! Отговори
питанка преди 6 години
ТИР-аджията имал ли е видеорегистратор ? Да видим поне нещо образователно.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,, ...Двама се карат,Трети печели..'' ..а после поговорките били излишни глупости А ?
9
2
 
16
 
! Отговори
i'm преди 6 години
На това му викат Instant Karma
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да четат българските автоталибани симпатизанти на ИДИЛ
7
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полша е троянския кон на САЩ в ЕС!
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи карам си яз със 140 км у час и некви излезнали на магистралата да си раздават ритници! Удрям ги щото с 140 км у час нема как да спрем и да искам и другарете ше ме вкарат у затворо за 8 години? Е нема как да стане. Магистралата е за автомобиле нее за некакви дето са слезнале да се маризят. На сичкото отгоре ше си плащам гаранция щото видители тези е трябвало да ги спасим а не да ги трепем. Аре стига бе тия Поляци да не са джедъри бе?
5
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поляците са католици, а се правят на слявяни...............те са най-лошата част от славяните!
4
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Е, поляците помнят ония от изток, дето избиха над 20 000 от елита им в Катин.Както и същите, дето свалиха самолета на Президент Качински!Имат национална памет хората.
3
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е гледал шофьорът на камиона?Ако не са се сбили, а двигателят на едната кола е блокирал и двамата бяха слезли току що да си помагат?Тогава пак ли щеше да е невиновен?
2
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено,че на поляците чужденците са виновни,особенно ,ако са от Изток!
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простотията и нейните последствия са непридвидими .