Монтьори от сервизите: Тези коли са пълна загуба на пари и време!

Пет модела, които хората в сервизите откровено мразят
10 май 2018 19:30,
37

1. Ford Focus

Големият проблем на Ford Focus е автоматичната скоростна кутия. Един от механиците е попитан кой автомобил мрази най-много да ремонтира. На това той отговаря: "Определено Ford Focus с автоматична скоростна кутия. Механичните скорости са много добри, но автоматиците са пълен боклук. Имаме клиенти, които идват в сервиза след пробег от 5000 мили (около 8000 км), при които кутията е напълно повредена".

Друг участник в групата също препоръчва да не се купуват Fiesta и Focus, произведени през периода 2012-2016 г., с автоматик. Неслучайно група клиенти съдят Ford в момента именно заради проблеми с трансмисията PowerShift, поставяна на тези два модела.
 

Снимка: Производителят

Купуването на автомобил, независимо нов или стар, е сериозна стъпка. Можете да попаднете на кола, която буквално да ви скъса нервите, а и да ви бръкне серизно в джоба след това. При толкова много модели на пазара задължително трябва да се направи проучване на цените, както и на самите дилъри.

Хубаво е обаче да получите и второ мнение за автомобила, към който сте се насочили. А такова могат да дадат механици от сервизи, които ежедневно се сблъскват с повреди. В социалната мрежа Reddit има група "Mechanics of Reddit", които бяха попитани: "Кои автомобили не бихте си купили, ако съдите по това, което сте виждали при тях на работното си място?".

Професионалните монтьори определят 5 автомобила, които според тях са пълна загуба на пари и време. Това може да помогне на някой бъдещ купувач да се предпази от евентуална грешка. Трябва да уточним, че в случая става дума за модели, предлагани на пазара в САЩ.

Повече подобни новини четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мерцедес 190D - 25 годишен -ЖЕЛЕЗЕН!
10
6
 
33
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Просто правило-ако нямаш излишни пари и не обичаш проблемите си купуваш масова, обикновена,скучна и надеждна кола.Има ги при повечето производители.Всякакви екзотики(вкл. автоматици) са строго противопоказни.Който желае да блесне с оригиналност,трябва да е готов да си плати.А,интересно какво пък не харесват на Г-класата?Екстра кола за хората натрупали пари по такъв начин,че основателно да се опасяват от разстрел по всяко време.Тоя автомобил носи много броня!
9
5
 
39
 
! Отговори
Бай Шиля преди 5 години
Аз пък имам обратния проблем.Притежавам 24 годишна кола и от години чакам нещо да й се счупи , за да си купя по- нова , но ядец. В сервизи стъпва само за смяна на масло и филтри...
8
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един човек живеел в големо затруднение,обаче си купил "Форд".И сега освен затруднението,трябвало да бута и кола.
7
14
 
13
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Ние и в Русия не сме ама всеки ден за Путин има какъв цвят са му чорапите и такива истории и вие бушмените се просълзявате от кеф
6
27
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-скапана кола от Москвича не съм виждал и трабанта беше по-добър.
5
22
 
21
 
! Отговори
Кола мечта преди 5 години
Купувайте си Лада Самара и си свиркайте.
4
31
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
форд се купува и подарява само за наказание, а от сърбите знам, че "с мачку, пичкy и елхичку не радим."66
3
10
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Трябва да уточним, че в случая става дума за модели, предлагани на пазара в САЩ."И какво ни интересуват нас тези неща, ние не сме в сащ.
2
10
 
18
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Аз затова си карам пежото (406) и незнам какво е сервиз, другата микола е голф 4 тди и е редовна, все нещо се обажда
1
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз мога да добавя от себе си - не си купувайте Хлопел Инсигния дизел от годините 2009-2013.Имат сериен проблем с двигателите.