Плановете на Alfa Romeo: Нов SUV и Giulia с 641 к.с.

Предвижда се и хибридна версия на спортния автомобил
15 май 2018 21:37, Красимир Ангелов
10
Плановете на Alfa Romeo: Нов SUV и Giulia с 641 к.с.
Снимка: Alfa Romeo

Италианският производител Alfa Romeo може да разшири гамата си с няколко нови версии на модела Giulia, както и с пукането на нов SUV през юни тази година.

Очакванията са компанията съвсем скоро официално да потвърди две нови версии на Giulia, които ще се казват GTV и Sprint. Според изданието Autocar, модификациите ще бъдат налични както с 3, така и с 5 врати.

Очаква се инженерите на Alfa Romeo да поставят на тези машини система ERS, подобна на HY-KERS, използвана в суперколата LaFerrari.

Производителят разработва и нови хибридни версии на двата познати двигателя - 2.0-литровия с 276 к.с., използван само в Giulia, и 2,9-литровия с 510 к.с., поставян на Giulia Quadrifoglio и на SUV-модела Stelvio. С използването на новата технология мощността на агрегатите ще нарасне съответно до 345 к.с. и 641 к.с.

Що се отнася до предполагаемия нов SUV, от Alfa Romeo смятат, че той би бил ключов за утвърждаването на марката в САЩ. Моделът най-вероятно би бил по-голям от Stelvio, но ще бъде изграден на същата база.

Официалното обявяване на бъдещите планове на марката ще стане на 1 юни, когато коннцернът FCA организира специално събитие на пистата в Балоко. Освен по-нататъшната стратегия на Alfa Romeo, ще бъдат обявени и решенията за разширяване на гамата на Jeep, Dodge, Chrysler, Fiat, Maserati и Abarth.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Alfa Romeo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
RedZone преди 5 години
Който не е карал Алфа Ромео,все едно не е живял!!!!!!!!!
8
0
 
3
 
! Отговори
147 преди 5 години
Вурстел феновете да си палят немските талиги и да ги бракуват, че вече не се диша от тези TDI-та.
7
6
 
4
 
! Отговори
българина преди 5 години
който не е карал алфи 17 г нищо не знае...... за това безплатен съвет, кефа е голям от сервиз до сервиз, което понякога е 30 мин! предпочитам 30 000 км без нито една повреда с по малко кеф но по евтино и спокойно, куче от италия не бих си взел, не кола, ни немска ни италянска. всеизвестни мърлячи са, сменят масло като изгори старото и доливат и така я продават с оригиналния филтър.... преди да пуснат тази новата журналисти караха тест, почти нищо не работеше по таблото. италянците приключиха...
6
9
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Какъв наглец трябва да си за да сравняваш Низкоквалифициран италянските *** с НЕМСКИ премиум автомобил какъвто е АУДИ.
5
9
 
3
 
! Отговори
УжасТ преди 5 години
Алфа е толкова надждна че КЮ4 4x4 не можа да изкачи нанагорното към Бистрица при Шумака при 10 сантима сняг през януари - чади и бръмчи и се свлича обратно към София. И то със зимни гуми!!!!??? А старото с куаттрото съжали шафьора та го дръпна до резиденцията с риск да се прецака съединителя. И човека ми се обади след месец да му давам акъл какво да гледа при избора на куаттро. Таралясняк от класа е специално тоя модел на алфа. Дерзайте пичове па ние тъпите ще си караме селското куаттро.
4
17
 
3
 
! Отговори
шофер преди 5 години
Гранде талига. Пицар кола не прави.
3
15
 
2
 
! Отговори
Aтакист преди 5 години
Спортния модел ЗАЗ-М-турбо ще я влачи като консерваена кутия тая таратайка.
2
5
 
22
 
! Отговори
ALFA Q4 преди 5 години
*** КУПИ СИ ГРОЗНО И НЕНАДЕЖДНО АУДИ БЕ СЕЛЧО
1
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избирам по-добрата Алфа - Ауди. Немска техника с италиански дизайн!Alfa Romeo - Audi - Walter de Silva