ЕК: Автопроизводители лъжат за нивата на вредните емисии

Целта била да провокират по-високи стандарти за екология
26 юли 2018 20:55,
9
ЕК: Автопроизводители лъжат за нивата на вредните емисии
Снимка: Auto.Mail

Някои автомобилни производители напълно преднамерено увеличават нивата на вредни емисии на техните модели по време на тестове, за да може да бъдат вкарани нови, по-високи стандарти за екология. Това съобщава Центърът за изследвания на Европейската комисия.

Изследването на ЕК показва, че посочените от компаниите-производители нива на вредни емисии са с 4,5% по-високи от измерените от независими експерти. От Центъра твърдят, че някои от колите са преминавали изпитания с разредени акумулатори, за да може двигателят да отделя енергия за зареждане. Освен това повечето автомобили били с изключена "старт-стоп" система.

Засега от Еврокомисията не съобщават имената на уличените нарушители, но все пак се отбелязва, че това са "много компании". Еврокомисарят по енергетиката Мигел Ариас Канете заяви, че организацията му ще направи всичко възможно, за да може данните от тестовете да бъдат напълно реални.

Както е известно, ЕК предложи нивата на вредни емисии да бъдат намалени от 2020 до 2025 г. с 15%, а до 2030 г. да спаднат с още 30%.
 
Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Докато евреите Рокфелер и сие правеха милиарди долапи печалби от нефта - всичко беше "окay". Като си продадоха петролните акции - изведнъж се разклати цялата двг-индустрия. То бива бива манипулиране на човешкото съзнание, ама чак толкоз...
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Преди няколко дни имаше статия, че основния замърсител е едрия *** отглеждан за месо и мляко, а не автомобилите"По-голяма демагогщина от това едва ли има. Преди 10-тина хиляди години, когато е имало сигурно 10 пъти повече естествен, див "***" по цялата планета, защо не е изгоряла в огнен еко-апокалипсис?Животните им били виновни. Дайте пластмаса да ядем.
7
5
 
7
 
! Отговори
Радио Ереван преди 5 години
Преди повече от 30 години питали радио Ереван дали може с постановления да се построи социализЪма. Отговорът бил Не не може но в България опитите продължават.А сега поак попитали радио Ереван дали може с директиви да се построи ЕС. Отговорът бил ДА може да се построи ЕССР!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ЕК: Автопроизводители лъжат за нивата на вредните емисииЦелта била да провокират по-високи стандарти за екология"Естествено, производителите ще си прецакат продажбите за да провокират брюкселските тикви да вдигнат стандартите. Точно така си го представих и аз. Да не си помислите, че ЕК в момента прикрива измамите с емисии на производителите. Не!
5
6
 
13
 
! Отговори
Алчни измамници! преди 5 години
Закривай!От 20 години тия шушумиги автопроизводителите се ослушват и все отлагат масовото навлизане на електромибила въпреки че всички непобходими технологии бяха налични още от 80-те години. Но тогава никой не искаше да инвестира в разводна дейсност.Ако не бяха толкова алчни, до сега вече щяхме да сме пратили двигателя с вътрешно горене в музея.
4
0
 
15
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
На тая статия нещо й куца. Май цялата куца.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В това няма логика защо самите компании ще искат да си вдигнат сами летвата и производството да стане по скъпо съответно те ще имат по-малка печалба.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Някои автомобилни производители напълно преднамерено увеличават нивата на вредни емисии на техните модели по време на тестове, за да може да бъдат вкарани нови, по-високи стандарти за екология. Това съобщава Центърът за изследвания на Европейската комисия."Ти да видиш. Значи западните производители умишлено заливат Източна Европа с второ качество храна, за да си вдигнат "стандартите" за качество, нали така? :DХептен за шаранчета ни взехте. :D
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няколко дни имаше статия, че основния замърсител е едрия *** отглеждан за месо и мляко, а не автомобилите . Евролентяите от Брюксел да наложат и за хайванчетата по малко вредни емисии, а на фермерите да им сложат филтри за евро-6 като *** да замърсяват по-малко.