Opel обмисля да се завърне на руския пазар

Очаква се това да стане още през първата четвърт на 2019 г.
Обновена: 27 юли 2018 13:55 | 27 юли 2018 13:55, Красимир Ангелов
25
Opel обмисля да се завърне на руския пазар
Снимка: Opel

Компанията Opel разглежда възможността за завръщане на руския пазар, призна представителят на глобалнния офис на марката Михаел Тюнтгенс пред Autonews.

"Компанията ни непрекъснато анализира възможостте за за разширяване на бизнеса, а Русия е много привлекателен пазар. Окончателно решение по въпроса все още няма, но този въпрос се обсъжда. Не изключвам възможността, съвсем скоро да има пълна яснота по тази тема", коментира Гюнтгенс.

Евентуалното завръщане на Opel на руския пазар се обсъжда активно и от дилърите, които продължават да поддържат автомобилите на марката след нейното изтегляне. Някои от тях са убедини, че това скоро ще стане, като дори посочват конкретен срок – първата четвърт на 2019 г.

Тогава трябва да стартират продажбите на три модела - Astra K, кросоувъра Grandland X и товарния Combo.

Германският производител напусна Русия през март 2015 г., когато беше част от концерна General Motors. Решението беше обяснено с ниските продажби след девалвацията на рублата, но реално причината бяха влошените отношения между САЩ и Русия.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: OpelРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две седмици се мъча с една Астра/ на дъщеря ми/. Сменихме колите да се опитам да хвана проблема и. Върви, върви, гасне 2-5сек, пак върви...в сервизите не могат да кажат какво е?? Чее.., докато се рових из колата, открих вече 5 различни проблема и всички са от лошо изпълнение и ползване на лоши/ нискокачествени и бързостареещи материали-всички в ел системата. Ръжда-колкото си искаш. Как да има добър имидж марката?? Там в Русия с кишата 8 месеца, няма да излизат от бокса, щом тук ръждясват!!
3
9
 
18
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
имал съм и Лада, преди много години....Но имам и Опели...2 бр. - нови "Зефири" ..а съм имал и "Вектри" и "Омеги".Вероятно изискванията ми към колите, са по-големи от Вашите.Затова, никога повече няма да купя - ОПЕЛ !Разбира се, Вие можете да си купите това, което прецените.
2
14
 
10
 
! Отговори
Ази преди 5 години
За тоя под мен- искаш да кажеш, че Ладата е по-добра от Opel? Че купи си Лада тогава.
1
13
 
13
 
! Отговори
OPEL преди 5 години
това са такива боклучави автомобили, че руснаците по-добре да се придържат към техните бракми. Особено "новите" опели !