200 хил. без "Гражданска" от петък... А как ще се движат колите?

След като "Олимпик" фалира, хиляди българи остават без застраховката
Обновена: 15 авг 2018 10:36 | 15 авг 2018 07:00,
191


200 хиляди автомобила ще се окажат без "Гражданска отговорност" от петък. Причината е, че компанията "Олимпик”, която е регистрирана в Кипър и действа у нас със свои клонове, е в процес на несъстоятелност. Застраховани чакат изплащане на щети с месеци, пише Bulgaria ON AIR.

Един от тях е Емил Живков. На 12 февруари тази година в колата му се удря шофьор, сключил гражданска отговорност в "Олимпик". Изпратил възражение по пощата на дружеството, но не получил отговор от "Олимпик".

Изпратил отново писмо, този път препоръчано. Обадил се по телефона и му казали, че ще си получи парите и са наредени по сметката му. Парите обаче така и не дошли. Емил сезирал всички институции - не получил отговор.

През май Комисията за финансов надзор забранява на българския клон на "Олимпик" да продава "Гражданска отговорност". Това се случва, след като българският регулатор получава писмо от Министерството на финансите в Кипър, че оттам са наложи забрана за свободно разпореждане с активи на дружеството поради неговата неплатежоспособност и заради това, че лицензът на компанията е отнет.

Тогава от "Олимпик" обявяват, че наложената мярка спрямо компанията е временна и е резултат на пропуски в одитната информация, която в едномесечен срок ще бъде представена на кипърския регулатор. Към днешна дата сайтът на "Олимпик" съобщава, че всички притежатели на полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
20
 
16
 
! Отговори
Ss преди 5 години
Фейк фейк фейк! *** народ слаба държава ! Една лъжлива новина и народа изперка ! Компанията няма право да сключва нови застраховки но трябва обслужва тези които са с валидни ! Прочетете кодекса на застраховането ! Заинтересувате се малко и няма да ви лъжат и мамят всекедневно !
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А островитянина и танцьорките от балетошуробаженакорушветчийска формация ДенС, за чий вземат заплати? Служби, службички, комисии, агенции, агенцийки, отдели, *** безбройна и накрая нищо.
18
4
 
16
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Никъде го няма това нещо. Плащаш застраховка а всъщност тя покрива щетите на другия.
17
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЖоА държавата пак ще вземе от парите на хората както беше с КТБ да изплати, а този който се е "нахранил" ще остане в сянка. Не знам на колко години си, но през 90те, когато беше тоталната анархия и разграбване по подобен начин лапнаха сумати пари от "пирамидите" и врътки с валутните курсове. Явно не сме мръднали от 20 години напред грам, а народа спи и търпи, защото всъщност будните се изнесоха от страната, когато видяха, че не стават нещата.
16
5
 
62
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Нещо евросъюза..нещо еврокомисии за защита на потребителя... *** те знаят...българина е свикнал - да се спасява сам...и на прибежки!Щеше да ми е интересно - ако 200 000 немци бяха преебaни така елегантно - каква щеше да е реакцията, *** българите са свикнали да ги краде - куцо и сакато!Ще обършат потно чело...ще припсуват люто...и пак ще опънат ярема....
15
4
 
83
 
! Отговори
Втрещен преди 5 години
Сега, хайде да се разберем. Аз съм си платил надлежно гражданската и кой фалирал, кой не - изобщо не е моя работа. Плащам си данъците до стотинка за да има държава, която да се грижи за тия неща. Много ми е любопитно как точно ще ме накарата да платя втори път за нещо, което съм предплатил.
14
0
 
3
 
! Отговори
BB преди 5 години
До Анонимен до 4 Глупости защо тогава този присъстващия се съобразява с всичко останало
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Формално погледнато Правителството не е гарант,на която и да е финансова или застрахователна институция,работеща с пари на гражданите,уж в техен интерес.От друга страна видяхме какво се случи с КТБ,как имаше наши и ваши и как някои,които нямаха право,но след като заплашиха че ще самоубиват,получиха доста над гарнтираните средства!
12
0
 
68
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ПРОСТИЧКИЯТ въпрос към Бойко и кликата му е- Защо в поверената им държава се случва това?Защо се допуска фирма, която не гарантира по никакъв начин дейността си, да събира парите на хората.Според мен, сега държавата трябва да обезщети гражданите си, като признае и покрие разходите по застраховките им.Ако откаже, значи нямаме държава.Защо управляващите вървят СЛЕД СЪБИТИЯТА. Толкова ли им е акъла, че не могат да предвидят, че може да се случи това, което се е случило?
11
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Няма нищо лошо в свободния пазар. Стига си внушавал глупости, не, че някой ти се връзва...
10
1
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платих втората половина на вноската на 29.07.2018г те вече са знаели че тази компания е фалирала,защо българският брокер застраховател не ми каза а взе парите ми ,така ме е измамил,контролните органи в България къде са на лятна ваканция..и сега ще плащам още веднъж ,защо?Комисии,агенции,а аз пак измамен и подлежащ на санкции защото съм платил на измамници!
9
0
 
38
 
! Отговори
BB преди 5 години
Този така наречен гаранционен фонд преди години задължи компаниите 80% от премиите на гражданска отговорност да се запазват във фондове в самите компании та къде са тези пари или целта беше да не се дава възможност на застрахователните посредници да печелят просто казано тогава превърнаха едни 100 000 човека в клошари а взетите пари от тези хора отидоха в застрахователите които сега фалират БРАВО на Мавродиев и тези които го лансираха
8
0
 
69
 
! Отговори
оставка на олигархия преди 5 години
Не 200 хиляди, а всеки участник в движението е прецакан, защото може да му бъде нанесена и неизплатена щета от тези 200 хиляди. пп. както е човека в клипа.
7
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде кусайте си свободния пазар - сами си го избиратеникой не ви е виновен- избирате си да ви управляват *** дето мислят самоза себе си
6
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Правителството е заето с "усвояване" на евро фондове, а тука става въпрос за ужилване!
5
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е добре де, 200 000 българи остават излъгани/ограбени а от правителството нито дума.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BBГаранционният фонд е за застрахователи регистрирани в бойколандия. За тези присъстващи само са приготвили чаха студена вода!
3
3
 
58
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Пхахаха...кипърци фалирали...и пак редовия българин потърпевщ...пирамиди...фараони...дет' е текло - пак ще тече!
2
5
 
65
 
! Отговори
Дедовия преди 5 години
Време е ГЕРБ да си ходи на бунището.
1
2
 
80
 
! Отговори
BB преди 5 години
А нещото казващо се ГАРАНЦИОНЕН ФОНД където събира десетки милиони на година за какво е само за кражби и далавери ли е