"Дизелгейт" не уби Volkswagen, а идващият "Бензингейт"?

Автоматичните скоростни кутии – в основата на манипулациите
Обновена: 3 сеп 2018 08:22 | 3 сеп 2018 08:15,
33
"Дизелгейт" не уби Volkswagen, а идващият "Бензингейт"?
Снимка: flickr

Във Volkswagen може да са били манипулирани данните за изгорелите газове не само на дизеловите автомобили, но и на бензиновите Volkswagen, Audi и Porsche, пише изданието Bild am Sonntag, като се позовава на информация от материали на мюнхенската прокуратура.

В тях пише, че през ноември 2015 г. експерти на най-големия германски автопроизводител са съобщили, че автоматичните скоростни кутии на Volkswagen, Audi и Porsche са имали програми за управление, можещи да влияят на данните за токсичността на изхвърляните газове.

По този начин е можело да се манипулират показанията за съдържанието в тях на въглероден двуокис и да се дават неверни данни за разхода на гориво.

През февруари 2016 г. на вътрешно представяне в концерна е било показано как може да се активира програмата на скоростната кутия по време на проверка, за да даде лъжливите показания.

Представител на Volkswagen е съобщил пред Bild, че компанията не дава коментари по продължаващото разследване.

В последните месеци обаче с Федералното автотранспортно ведомство подробно е била обсъждана и темата за автоматичните скоростни кутии.

Преди няколко години САЩ хванаха Volkswagen в манипулация на данните за изхвърляните газове на дизеловите двигатели.

В рамките на скандала "Дизелгейт" германците се съгласиха да платят 10 млрд. долара обезщетения и глоби на властите и на собствениците на 482 хил. коли Volkswagen и Audi, продадени отвъд океана от 2009 до 2015 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари