Бронирана, тежка, руска... Да караш колата на Путин! Възможно е!

Пускат в продажба новата лимузина, която е част от проекта "Кортеж"
10 сеп 2018 13:45, Красимир Ангелов
149
Бронирана, тежка, руска... Да караш колата на Путин! Възможно е!
Снимка: БТА

През май Владимир Путин встъпи официално в поредния си президентски мандат, като по време на церемонията се състоя и премиерата на новата лимузина, която е част от проекта "Кортеж".

Още по темата

Новата лимузина замени досегашния Mercedes Pullman, който возеше президента.

По време на встъпването в длъжност дългия 6,63 м автомобил събра погледите на всички. Сега пък стана ясно, че новооснованата руска фирма Aurus планира да пусне на пазара този модел, така че всеки богаташ да може да си позволи да се вози в същото возило, като самият Владимир Путин, посочва "Труд".

Aurus Senat има два варианта – къса версия (4,30 м) и дълга (6,63 м), при която в огромната кабина има място за седем пътници. Дългият модел стъпва върху шаси с гигантско междуосие от 4,30 м и разполага с бронировка за защита срещу куршуми и гранати.

Под предния капак на двете версии обаче работи един и същ двигател. Моторът е бензинов V8 с обем 4,4 л и мощност 600 конски сили.

В определени случаи той се подпомага от допълнителен електрически агрегат с капацитет 100 коня.

Техниката е руска, включително 9-степенната автоматична трансмисия и въздушното окачване с електронен контрол. За други компоненти обаче, най-вече за електрониката, руският производител се е обърнал към водещите германски автоконцерни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
1
 
! Отговори
бг-богата и елитна н преди 5 години
До 99обикновена завист, нали....
96
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Де да беше и моторът руски.
95
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Основателят на google явно много подценява Нигерия, да не говорим за Русия и особено за Китай, който вече диша във врата на американците. Америка БЕШЕ най-развитата,богата и елитна нация.
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социалистите милионери ще си купят по две.
93
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ти пък какво толкова се хвалиш със САЩ - да не си един от бащите-основатели на щатите?
92
9
 
12
 
! Отговори
До Кака Корни преди 5 години
Дори не си и интересен ,надали някой ще ти се върже на подобна глyпост.Виж между вас копейките може и да се успокоявате така.Истината е ,че Русия е с стандарта на живот на Бахрейн и е страна от 3-тия свят.Няма как да се мери със САЩ ,при положение ,че американците са най-развитата,богата и елитна нация.Две страни са несравними.Сравнявай Русия с Таджикистан,Бангладеш и Бурунди ,но не го прави със САЩ.Както създателя на Гугъл каза "Русия е една Нигерия ,но със сняг"
91
8
 
4
 
! Отговори
Сделано с теслата преди 5 години
Както им е обичай Щеше да ме е срам да се возя в тоз сандък ако им бях император ...Мдаа
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
другари, в щатите за 2-3 гласа минус в конгреса на Съединените щати, не е въведен Германския език като официален.(за справка - английския е германски език).
89
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До За Русия ли говоримКолко русенско варено ще изядат? И кой ще плашат Китайците ли, че превзеха Сибир? Изкупиха 1.15 милиона декара земя и я заселиха с китайци ли?
88
7
 
12
 
! Отговори
Боли ме шпека преди 5 години
Братушките нямат стигане! Произвеждат най-надеждната и дълговечна техника във всички области.
87
14
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Хохохохохооооо, хаахахахахахаах, най-вече за електрониката, руският производител се е обърнал към водещите германски автоконцерни. И както важат санкциите за електроника и компютри, ще трябва да се чешат по вратовете.... да измислят компютър най - накрая колхозниците!!! Нещо средно между новата Волга и Су-57.
86
3
 
4
 
! Отговори
Дора Петрова преди 5 години
Инвестор бг /*** от Общински съвет Варна/, долни престъпни жалки мутри...https://***.bg/regioni/varna/otsystvasht-podsydim-otlozhi-deloto-za-ruhnaliia-hotel-veronika-zatrupal-4-dushi-2102700 защо тези момчете са работили на ваш обект, без документи и без да бъдат обезопасени?! Защо се криете като плъхове?!
85
2
 
4
 
! Отговори
До 71 преди 5 години
Що се отнася сравнението Русия България, ти ромите т. е. Ци..... имаш ли в предвид?
84
5
 
9
 
! Отговори
За Русия ли говорим преди 5 години
"От 11 до 15 септември в страната ще бъдат проведени учения Изток-2018 с 297 хил. военни, 1000 самолети, хеликоптери и безпилотни летателни апарати, 36 хил. танка и единици бронирана техника, а също и 80 кораба. "
83
10
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Те, руснаците, са по летящите тостери като СУ-35 например
82
1
 
8
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Да се направи какъвто и да е автомобил(от най-евтин до суперскъп) не е толкова трудно.Трудното е да се направи това производство печелившо-т.е. качеството да съответства на цената,а цената да е достатъчно по-голяма от разходите.И разбира се да се хареса на евентуалните потребители.Дори Тесла,където се наляха милиарди има проблем в това отношение.
81
1
 
0
 
! Отговори
Дора Петрова преди 5 години
dnes.bg, с нетърпение очаквам да ми поискате разрешение, за да ми изпращате известия!
80
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия по руски данни тази година средната заплата се е повишила с 11 % и вече е 529 евро (42500 рубли).В България пак по руски данни средната заплата е 550 евро (1077 лв.).
79
12
 
10
 
! Отговори
факт преди 5 години
Средни заплати: Русия - 618 евро, България - 598 евро
78
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надали вече има някой толкова лyд ,че да си купи руски автомобил.Руснаците още не са нясно как да направят един тостер ,тръгнали автомобили да произвеждат.