Седиш, спиш… сутрин – сияеш! Автономното е-Volvo 360с

Акцентът на футуристичния модел е свободата на дизайна
17 сеп 2018 09:00,
48
Седиш, спиш… сутрин – сияеш! Автономното е-Volvo 360с
Снимка: Volvo Cars

Шведската марка Volvo представи новата концепция 360с, която представлява цялостна визия за бъдещето автономно, електрическо, свързано и безопасно пътуване.

Концепцията 360с е изградена на представата за напълно автономен, електрически автомобил без шофьор зад волана.

Акцентът е върху свободата на дизайна, която е възможна благодарение на липсата на волан и двигател с вътрешно горене и преосмисля традиционното разположение на пътническите седалки в две или три редици.

Седиш, спиш… сутрин – сияеш! Автономното е-Volvo 360с
Снимка: Volvo Cars

Концепцията Volvo 360с предлага четири възможности за пътуване в автономното превозно средство и употребата му съответно като спалня, като мобилен офис, като всекидневна и като място за забавление.

360с има амбицията да се превърне в потенциален конкурент на авиокомпаниите и други доставчици на услуги в сферата на пътуванията по въздух на кратки разстояния. Кабината за спане позволява на пътниците да се насладят на комфорт от първа класа и спокойно пътуване през нощта и да се събудят свежи в крайната дестинация.

Седиш, спиш… сутрин – сияеш! Автономното е-Volvo 360с
Снимка: Volvo Cars

С новата си концепция Volvo призовава за въвеждането на нов глобален стандарт за това как автономните превозни средства да общуват безопасно с всички останали участници в движението.

Идеята е автономната технология да бъде въведена постепенно. В резултат на това автономните превозни средства без водач зад волана ще споделят ситуации от трафика с останалите участници в движението. В такива ситуации вече няма да е възможно водачите да осъществяват визуален контакт, за да разберат каква е следващата стъпка на останалите участници в движението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BGманталитета ти кърти, направо се чудя как ти се вързвам да споря, вероятно защото ме забавлява. И най-интересното е, че покрай ревностната ти защита на ръчната скоростна кутия и упрек към всички, които предпочитат автоматичната заради комфорта при управлението успя да докажеш колко ограничен си във всяко едно отношение.
39
3
 
1
 
! Отговори
BG преди 5 години
В София, предпочитате да висите по 2 часа в колите си в трафик и пушеци и ругатни, вместо да повървите 1 час пеш :) Също така предпочитате харчите луди пари по фитнес вместо да се качвате по стълбището вместо асансьор и ескалатор например и пак сте си със шкебетата до носа:)И кое му е трудното при смяната на скорости ? Че при трафик натискаш повече съединителя и го амортизираш - разбирам, ама да се натоварваш от това ?!?!?
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BGи ако не управляваш автомобила си по най-трудния начин ще атрофираш и обездвижиш? В София имаме фитнес зали, няма нужда да си докарам кравите тук да ги паса, за да се поддържам във форма, тичам в парка или ходя на фитнес и задължително в мола или другаде където го има ползвам ексалатора, а не търся аварийното стълбище. Но ти както искаш, само ти казвам, че имаш погрешна представа за света. при едно цепене на дърва не натоварваш само мускули, а ред стави, препоръчвам плуване вместо това.
37
3
 
1
 
! Отговори
BG преди 5 години
И 20 - въобще нямам никакви комплекси. Мога да си купя колко си резачки искам, но си сека дървата с брадва. Не избивам никакви комплекси - имам добри и здрави ръце които ги използвам с удоволствие ! И ако стана да превключа програмите без дистанционно, какво ще стане а ?Човек има тяло което трябва да се поддържа, да се движи и да работи, а не да стои и да лежи. Точно това е естественото. Наистина хубаво е да има удобство ама то всяко нещо си има граници - вашето не е удобство, а атрофия !
36
3
 
2
 
! Отговори
BG преди 5 години
До 27 - за твое инфо, не срамя дядо си - вървя по 4 и 5 че и по 6 часа на ден даже :)Нещо което един софиянец свикнал да ходи и до тоалетната с кола, просто няма как да разбере! За това по улиците има някакви подобия на мъже - разплути, пушещи по две кутии цигари на ден и не дай си боже да минат 100 м пеш !Вчера на един светофар от 20 коли които завиха, само две даваха мигачи - то каква била работата, натискането на лосчето на за мигач било НАТОВАРВАНЕ ! Хайде, живейте си като лоени топки !
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Владиславне ползвай калкулатор, а сметало, даже и химикал не ползвай и той е измислен от някой дето го е мързяло да говори, да помни и да смята на ум. Возенето не е присъщо за човека, а ходенето и тичането, но само когато го гонят. Така, че тичай.
34
9
 
1
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
До:33Ти пък точно кое схвана бе овчар? Каква философия, какви 5лв. Къде точно видя да съм написал, че колите са ненужни, и май ме бъркаш с някой друг тук в случея мисля с оня с дядото и 4 часа на ден до,гората. Я си извади главата от *** и помисли малко над това което съм написал, ако можеш!?
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Владиславми ходи пеш, няма нужда да пишеш под различни линкове, схванахме ти философията, не я споделяме.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Владиславвъпрос на гледна точка. Видях тоалетна чиния, която подгрява до нормална температура водата, мие и подсушава и си помислих каква глупост. Но когато осъзнаеш, че всъщност това е измислено, защото има парализирани хора, които не могат да свършат тези си нужди сами, можеш само да си благодарен, че живееш в това време. Някой неща са елементарни, но в съвкупност просто улесняват живота и водят до развитието на технологиите.
31
7
 
3
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
Все си мислех, че технологиите са, да ни помагат, а не заменят! В случея шофирането тренира определени функций в мозъка ни, начин на мислене ако щете, Не ми се струва много ок да го предоставя на друг, в случея изкуствен интелект. Пак казвам, колата може да ми помага, но не и да изземе функциите ми!
30
5
 
1
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
Съгласен съм,че това е естествено и напълно нормално. Еволюция, на човека,на технологиите, на всичко. Няма как да спорим, че някой изобретения като пералнята, Bluetooth-а,двг-то и още стотици неща са полезни, но не мислите ли, че наистина някой технологии (вобще не визирам кои) ни правят по-мудни,да мислим по-малко,да се натоварваме по-малко? И всъщност не е ли баланса златната среда? А не крайностите?
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименпише се: "ителктуалнияТ ми труд се състоИ". Нямам проблеми, както виждаш с това, че съм пасал крави, а иначе въобще не съм целял да се хваля с обстоятелството, че работя интелектуален труд. Просто се опитвам да опиша ситуации от живота и изразя рабирането си за комфорт и мързел. При условие, че съм анонимен, ако ще да напиша, че съм високопоставен служител на НАСА(какъвто не съм), има ли значение?
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
21 Някой си имаме шофьори, нали се сещаш ;). Затова не генерали и рай така, а помисли и з богатите.
27
1
 
8
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
До BGАйде, ся за да не срамиш деда си, слизай от колата и пеши ще ходиш навсякъде, щото как така той може по 4 часа да е вървял всеки ден, пък ти келешша му с келешшите ще се возиш у кола и само ще си помръдваш ръката и краченцето??? Бива ли толко пък да нямаш елементарна представа за света бе... Що се отнася до статията, автономните возила са бъдещето, само тогава ще спрат милионите жертви по пътищата всяка година...
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интелектуалния ми труд се състой в това,че преди пасях кравите а сега си имам кравар и вечер като ги прибира в обора аз ги броя дали не се е изгубила някоя!
25
0
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Тя колата щом сама си кара и няма шофьор а само пътници ,ако се надъне в голяма бойковска дупка и блъсне друг автомобил ,после катаджията на кого ще пише акта за несъобразена скорост на компютъра на колата или на пътниците?
24
4
 
4
 
! Отговори
АБВГЗ преди 5 години
Телевизор с две програми: 1.Няма сигнал 2.Платете си кабелната.Въпросните берачи на дърва нямат нито автоматична, нито перална, нито машина, ако се съди по миризмата.
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимена какъв интелектуален труд работиш, или само се хвалиш в нета да избиваш комплексите
22
0
 
0
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е ЗА ДАСКАЛО преди 5 години
До Анонимен:Колега, интересно ми е как така знаеш английски, а пък български- не?!? Напиши в някой онлайн правописен речник "удЪр", за да разбереш, че се пише с "А".
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BGавтоматика има смисъл за много работи и не само той. Шофиарм много, работя интелектуален труд и с това изкарвам добри пари, но повярвай ми ходил съм на дърва, пасал съм крави и съм работил на открито при температури под минус 20 градуса и като реша, че ми е по готино да карам с автоматик, въобще не ми пука кой за колко крехък и мързелив ще ме вземе и на хората работата не им е да шофират, а просто неизбежна част от ежедневието. Постогни спортен резулта, научи език, така се докажи..корав..