Германският автомобилен пазар се срина с 1/3! Защо?

Причината – по-строгите правила за отчитане на вредните емисии
3 окт 2018 11:45, Бойчо Попов
23
Германският автомобилен пазар се срина с 1/3! Защо?
снимка: Ройтерс

Пазарът на автомобили в Германия се срина през септември след въвеждането на по-строгите правила за отчитане на вредните емисии.

Според Федералната служба за моторни превозни средства (KBA) по пътищата на страната са се появили над 200 000 нови автомобила през септември, което е с 30,5% по-малко от преди година. Най-силен е спадът при дъщерните дружества на VW - Audi (-77,7%), Porsche (-75,5%) и Volkswagen (-61,9%).

На 1 септември в сила влезе новата система за измерване на отработените газове WLTP, която е много по-строга от досега съществуващите правила, припомня DPA.

Купувачите са избягвали преди всичко дизеловите нови автомобили. При тях спадът е от 43,8% - много по-силен от понижението при продажбите на бензинови коли - с минус 25,2%. Средните емисии CO2 от новорегистрираните автомобили са били с 3,6% по-високи в сравнение с преди година - 132,2 грама на километър.

Как изглежда ситуацията при автомобилите с алтернативно задвижване вижте в продължението на материала в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Анонимен 16 "Някой умишлено води Европа към упадък"-ех,болни мозъци."Социализъма(бай ви Тошо)е едно недоносче".Каза ви ги преди 30г.Повече няма да подсказвам.Опитвайте да мислите и да се грижите сами за себе си и семействата си-държавата няма и не може да го направи.Хайде----лек ден.
18
3
 
7
 
! Отговори
В.И преди 5 години
Пълни глупости, просто тая година заради лошото време в началото на лятото отпуските продължиха до средата и даже края на септември, дизелите си се продават, забрани за градовете още няма и няма и да има, иначе и патрулките ще трябва да спрат :::))). Чудят се с какви щуротии да пълнят главите на хората
17
1
 
4
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 5 години
Днес слушах нещо по въпроса и работата е че няма съгласуваност между централното правителство и областните такива, оказва се че от една страна местните власти искат да спират дизелите, а в същото време федералното пуска програма за подпомагане закупуването на дизелови автомобили с до 10 хил. ? за автомобил.
16
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой умишлено води Европа към упадък с помоща на корумпирани политици. Дания пък щяла да забранява бензинови и дизелови автомобили след 2030 година
15
5
 
6
 
! Отговори
Е-лектро преди 5 години
Бъдещето вече е тук
14
0
 
8
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
Бензинджия бензинова кола не съм видял да кара, значи бенза e за гражданите :D налъ тъй
13
2
 
18
 
! Отговори
krasiman преди 5 години
До Анонимен - Направих си труда и влязох в немското мобиле. Читава дизелова кола за 5 000 евро не видях. Явно е много далечно времето, когато те ще се разделят с автомобилите си на безценица.
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бензинака повече ме кефи, карам само бензинаци!
11
1
 
10
 
! Отговори
Аха преди 5 години
Купувайте докато ги има, че ги спреха от производство, а после 5-та употреба вече ще са леш
10
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера си докарах волксваген последен модел от мюнхен. Автомобила е 2 годишен дизелак. Немеца ми го продаде за 5 000 евро. Чисто нов автомобил без пари. В мобилето може да се намерят нови дизелаци на тънки цени само трябва да ходите да си ги доксрате.
9
6
 
19
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
За жалост немските автомобили ще последват "немската електроника и битова техника" пък ти пак си разбирай от автомобили, не пречиш никому!
8
6
 
7
 
! Отговори
Спрете новите преди 5 години
Да се забрани продажбата на нови автомобили заради недопустими вредни емисии облъчващи Въздуха от нови тежко вредни скенери инсталирани вместо доказано безвредни фарове предлага магистрала А2 от Лондон за ПарижНовост с аисключително тежко вредни бели скенери инсталирани допълнително на велосипеди.Заслепяват водачи и пътници отдалече. Водачите истръппват при заслепяване.Белите скенери вкл лед ксенон и халоген позволяват на престъпници да следт обемно автомобилите и причиняваните от тях вреди.
7
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 2:Личи си, че не разбираш много от автомобили. Германците са толкова подготвени с електромобили, че ще фалират Тесла още следващата година - нова технология на батерията, нови зарядни станции, много по-голям пробег и т.н. Тези ниски резултати в статията се дължат единствено на спирането на производството на цитираните марки и пренастройка към новите стандарти за измерване! Плюс започване на монтаж на филтри за твърди частици на бензинови двг!
6
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас има много по-малко коли от Германия, а замърсяват повече, защото са стари. Немеца кара една кола 5 години и после я продава. Там колите замърсяват доста по-малко отколкото тука. В нашия автопарк преобладават колите на възраст над 15 години, а в Германия повечето коли са на възраст не повече от 5 години. У нас всичко е изкривено и затова ни е трудно да проумеем за какво иде реч в Германия
5
6
 
29
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Таралясниците които ще се внесат от Германия със сигурност ще бъдат по-екологични от 20 годишните таралясници карани сега в България.
4
13
 
34
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Германия вече не се занимава с икономиката си а с помощи интеграция ислямизъм антируска политика, етнически проблеми, взета е на директен контрол от израел и сащ и хаоса там ще нараства пренасяйки го и в целия ЕС.конкретно за септември, хаоса в държавната политика по отношение на коли технологи и еко нещо си забрани евро 654321 и.н субсидии стимули инизкупувания, е виновен, но той е следствие на предното ми изречение. Азия е бъдещето не европа. Германия пак на е баха Европа за 3 път
3
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умни глави са немците, не ги мислете тях. По-добре ние да си подредим ***, че замърсяването у нас е ужасно. Ако не знаете, през есента и зимата въздуха в нашите градове е в пъти по-замърсен от немските градове
2
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Швабите тепърва ще ядат дървото, държава която се гордееше с автомобилното си производство и с право допусна технологично изоставане при електромобилите и хибридите. Плодовете на тая недалновидност тепърва ще се берат от немците.
1
2
 
45
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Сега джамбазите ще се набълбукат с евтини дизели от немско, че дори може да има някоя друга читава кола :)