Aвтомобилите, които поевтиняват най-бавно, са...

Лидерът е японски модел, на обратния полюс е корейска машина
12 окт 2018 22:25, Красимир Ангелов
27
Aвтомобилите, които поевтиняват най-бавно, са...
Снимка: Nissan

Сайтът за продажби на различни видове стоки Youla анализира движението на цената на автомобили втора употреба. Така експертите са устоновили кои модели най-бързо губят от цената си и кои най-бавно.

За основа са използвани данните от обявите за продажба на леки коли до 5 години, като системата предсказва промените в цената, изхождайки от увеличение на възрастта, пробега и други параметри.

Най-устойчив на старенее при моделите на 5 години се оказва Nissan Almera, който за година губи само 12% от стойността си. Втората позиция е за Hyundai ix35, Renault Megane и Mitsubishi Lancer, при които спадът е 13%, а на трета - Chevrolet Spark, при който намалението е с 14%.

На обратния полюс се нарежда Genesis G80, който само за година губи 54% от цената си. Втората позиция е за Mercedes-Benz V-Class (-39%), а третата – за Subaru Outback и Mercedes-Benz C-Класс (-38%). В Топ 5 на най-бързо стареещите автомобили попада и Range Rover, чиято цена пада с 37% за година.

При автомобилите на 2-3 години най-устойчив откъм цена отново Nissan Almera, при който спадът е с 18%. На второ място са Hyundai ix35, Chevrolet Spark и Honda Fit (-19%). В петицата влиза и Mitsubishi Lancer (-20%).

Лидерът в негативен план не се променя – премиум-седанът Genesis G80 на възраст 2-3 години губи 63%. Втората позиция е за три модела - Mercedes-Benz V-Class, Mercedes-Benz C-Class и Range Rover (всички те поевтинавят с 48%). Петицата затваря BMW 7-Series с 47% намаляване на стойността.

Още новинин от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ауди явно са изключени от класацията, защото ще я направят безсмислена.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕУементаУно Уотсън. Луксозните коли поевтиняват с по-голям процент на година, просто защото са луксозни. Не понятието "луксозно" и понятието "втора ръка" не вървят заедно. Който може да си позволи Мерцедес, си го позволява нов. Само в БГ може да видиш луксозен Мерцедес, паркиран пред панелка.
21
1
 
1
 
! Отговори
АзВечеСъмТе преди 5 години
Продадох 6г. Акорд за 45%от новата цена. Колата е един инструмент, за който си плащаш.. Винаги премиум марките се обезценяват повече за 4г до около -65% от новата цена. Едно бмв винаги е на жената на две Хинди, но не е два пъти по добро или по здраво.
20
0
 
1
 
! Отговори
Гостилничаря преди 5 години
До #2:И кой ти каза, че няма V-класа, приятелю!!!??? С това само показваш ограничеността си........
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Ценат ама Тойотата пада, не защото е лоша кола, а просто има много от марката, които се въртят втора ръка на пазара и се въртят с години, през много собственици, защото самите коли са здрави.
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Range Rover, евтините модели на Mercedes-Benz, както и евтини е модели на BMW (относително евтини, спрямо останалите им модели) с насочени, към онази средна класа, която отчаяни иска, да живее като кралските особи и пиказностр много важна. Купуват коли, който са с 30-40% по-скъпи от еквивалентите на конкуренцията, и ги разказват след 3-4 години, че да не ги "при казват другите" че с със стари коли.... И от там евтината цена.
17
3
 
2
 
! Отговори
Ivo преди 5 години
Tova koeto e napisano tuk e palna glupost,tova e nikoga nevazmojno
16
8
 
3
 
! Отговори
Fan forevar преди 5 години
E36 колкото и да поевтинее пак ще си я джъткам,не я сменям за никоя... единствено нея.Колите си ги подновявам често ,но защо ли само това BMW нце така ми е скъпо?!
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ТИК ВО СТАН КАЛЯСКИ ОТ ТИ КВИ КАРАТ, ПРЕЗИДЕНТА ИМ ТИКВЕ НИК А МИНИ СТЪРА ТИ КВА
14
2
 
18
 
! Отговори
Веско преди 5 години
В Топ 5 на най-бързо стареещите автомобили попада и Range Rover, чиято цена пада с 37% за година.Спешно търся един на 3 години! Плащам веднага!
13
1
 
16
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 5 години
най-бързо поевтиняващата марка кола е Алфа Ромео, световноизвестен факт.
12
12
 
11
 
! Отговори
Lexus преди 5 години
Напишете малко за цената на лексус от втората до десетата година. Почти не пада. Защо ли???
11
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поредната американска класация която няма нищо общо с европейския пазар
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съществува V- Class и е ван.
9
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Особенно ланд крузер няма убиване никакви беемвета мерцедеси AMG и темподобни не стоят близко вьпроса е друг ако имате мооооооого излишни пари да хвьрляте на вятьра по немците за неоправдана подрьжка и сервиз
8
2
 
15
 
! Отговори
Стига бе преди 5 години
Аха, значи за 5г Mitsubishi Lancer пада с 13%, но за 2-3г пък пода с 20%. Да разбираме ли, че след третата година, до петата цената му расте?
7
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ся като владелец на няколко тойоти от различен клас както леки така и джип мога да ви заверя на 200% че всичко тази статийка платена е льжа по неубиваема марка от Тойота няма.
6
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А баща ми имаше Жигули ( от първите с ДВГ-Фиат)1971г-купена от мототехника Русе за 5800лв. През 1978ма я продаде след голямо кандърдисване от купувача за повече пари, май за ок 7000лв. Той я кара до промените 90та год и беше супер-фен на колата.... Какви времена -заради дефицита 2ра ръка бяха по-скъпи!
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пада малко специално Дойче Веле да пише: "Mercedes-Benz V-Class".Журналисти!Разследващи!
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карам Mercedes-Benz V12-Class!