Китайско училище бойкотира татко с Ferrari

Причината – колата била скъпа и смущавала учениците
16 окт 2018 22:51, Красимир Ангелов
47
Китайско училище бойкотира татко с Ferrari
Снимка: AutoMedia.bg

Учители и родители на деца в китайско училище спретнаха бойкот на богат татко, който карал детето си за часове с... Ferrari.

Вестник "South China Morning Post" разказа на своите страници за реакцията в школо в Южен Китай, насочен срещу  татко, който кара детето си на занятия с Ferrari 488. Въпросният китаец, известен само с фамилията си Ли, работи като изпълнителен директор на успешна строителна компания и явно може да си позволи 488 за ежедневен автомобил.

Присъствието на скъпия спортен автомобил всяка сутрин пред училището обаче накарало един учител да предупреди родителя да избере друга кола, която не се набива толкова на очи, а след това бил подкрепен от други родители. Учителят обяснил, че като гледат Ferrari-то, другите ученици също ще искат да ги возят в такива коли.

Естествено, Ли отказал да смени Ferrari-то с друга кола и за наказание бил изключен от интернет групата на родителите, а след това започнал да се оплаква от "социален бойкот", въпреки че се е постарал да започне дискусия за това дали не е време да се обясни на децата, че в обществото, дори и социалистическото, има неравенство на доходите.

Според местни медии засега властите се въздържат да се включат в оживената дискусия, свързана с "училищното" Ferrari, както го наричат централните вестници в Пекин.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: училищеКитайFerrari
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
27
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Това му е проблемът на социализЪма, че изисква хората да са равни. Понеже обаче не може всички да са хем равни, хем богати, по-лесно им е да ни направят прошляци. Така и направиха.
18
6
 
22
 
! Отговори
;-) преди 5 години
А какво лошо виждат завистливите родители в това, децата им да искат да успеят в живота като таткото с ферарито?Не може да има само работници. Трябват и началници.
17
11
 
16
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Човекът кара детето си на училище с КОЛА. Такава кола има, с такава кола го кара. Това, че останалите родители му завиждат, не значи, че трябва да си сменя возилото. По-скоро трябва да смени училището, защото детето му ще страда от хорската завист.
16
7
 
19
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Алооо по долните(имам предвид писалите под мен).На това се казва гражданско общество с позиция.Представете си това да се случи у нас.хаНе се чудете за хала ни
15
13
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Богатите трябва да бъдат мразен!
14
6
 
18
 
! Отговори
Ъглошлайф преди 5 години
А не им ли идва на ума, че човекът може да няма достатъчно пари,за да си позволи още една кола. И това само защото на другите не им харесва Ферари.
13
6
 
16
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Значи не го бойкотора "училището", а няколко завистливи учители.
12
18
 
6
 
! Отговори
лъжат преди 5 години
В Китай се карат велосипеди, а не коли. На този са му дали Ферарито да покажат,че в чайна-социализма са добре, за да ни заблудят. Истинският китаец е колоездач и вози децата на рамката на колелото, преди да отиде в завода да сглобява части за Ферарита или други МПСта за 2долара дневно. Ако не е така, то колата може да е реплика.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е ,нахални,първосигнални,нагли и без грам чувство за такт. Обаче са наясно и им е комплекс и гледат,който може да си го позволи да си образоват децата в по-добри училища. Те и затова си дават парите по девалвирали европейски и американски марки,часовници,чанти, коли. Лошото е, че правителството им изкупува предприятия и инфраструктура в Европа и създава обрачи от фирми и хора,така че няма как да се интегрират,те са троянски коне. Всички китайски магазини работят заедно.
10
6
 
22
 
! Отговори
И аз преди 5 години
От поне десетина години имам планове за едни три седмици в Китай, но откакто плъзнаха по света желанието ми замря. От 5-6 години са като скакалци, шумни, невъзпитани, явно новата средна класа има достатъчно пари за да пътува по света, но не и възпитание. Работата ми налага да пътувам и да общувам с много хора - китайците от Хонконг или Сингапур се обиждат от тия на континента и самите те ги мислят презрително за "животни" Те ако не си ги познават, кой ...
9
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са китайците. От години живея в град със значително китайско малцинство и мога призная, че всеки ден все по-малко ги смятам за човешки същества. Пoдли, зaвистливи, нeвъзпитани, а и не желаят да се променят.
8
3
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
После да няма татко с шамари...
7
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто комплекси нищо друго.А и това е възможно най-безмисленият автомобил за да си кара човек детето на училище.
6
5
 
10
 
! Отговори
Скитник преди 5 години
Комунизма и развития социализъм , донесоха много ферарита в България ,Русия и Китай!
5
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като няма пред кого да се покаже,защо му е всъщност Ферари. Китайците добре са го подредили. Комплексите на много хора са на показ в коли, часовници,телефони ,обувки,каквото искате. И ние имахме един татко с жълто ламборджини, пълен с комплекси милия. На 50 години да форсираш пред деца на 10години е за диагноза,не за възхвали, поне не и в нормалните страни.
4
1
 
34
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Този другар ... този истински социалист - малко е изостанал.У нас другарите Бенчо Бенчев , Вътко Арабаджиев, Г.Гергов ... се мятат на Ролс Ройс и държат "служебни" Майбах и Астън Мартин!
3
5
 
20
 
! Отговори
яко преди 5 години
Сигурно плаща по-малко данък, отколкото средния родител в същото училище. Ееее, построиха си и китайците комунизъм, ама не съвсем!
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изводът е, че човек трябва да си купи училище, за да кара детето си до там с ферари.
1
10
 
35
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
По принцип не виждам проблем в това, човек да има Ферари. От друга страна, може би в някаква степен са прави, че тази показност не помага много във възпитанието на учениците. Особено в тази възраст.