Електромобил само за $14 000? Може, от Great Wall

Основното достойнство на Euler R1 е пробегът му от 350 км
26 окт 2018 15:23, Красимир Ангелов
39
Електромобил само за $14 000? Може, от Great Wall
Снимкa: Great Wall

Китайската компания Great Wall продължава да бомбардира домашния пазар с евтини електрически автомобили. Всички производители на коли са ангажирани с увеличаване на моделната гама в сегмента на електрическите превозни средства, но китайските марки активно разработват такива с по-ниски цени.

Пореди време Great Wall, под дъщерната марка ORA, вече показа електрическа кола за 14 500 долара. Сега обаче компанията представиа модела Euler R1, който ще струва с 500 долара по-малко.

Засега обаче няма яснота дали колата ще се появи и на други пазари по света.

В  профил новият модел прилича на Smart For Four - един от най-обичаните градски автомобили сред китайските производители. Но особено в предничата китайската кола доста се отличава от германския модел.

Хечбекът е изграден върху модулната платформа Great Wall ME, създадена специално за електрически автомобили. Колата е с дължина 3495 мм, ширина 1660 мм и височина 1503 мм. Междуосието е 2475 мм. Явно, компактният модел се е получил относително просторен.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: електромобилGreat Wall
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що е толко грозна?!? Не е трудно поне на външен вид да направят нещо красиво, пък евтино...
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахахаххахахах Преди 5-10 години "Тата" щяха да пуснат в продажба кола за 4 хиляди $ и знам че като отидох да видя "Индика" беше по-скъпа от повечето коли от същия клас. Така че не го вярвам. Китайците са същите като рашите, една УАЗ-ка струва 5 хиляди , и не е одобрена за износ, защото на пробите за сигурност има минус 5 звезди
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бухахйайайайсйсйаййайайайайаййа
33
8
 
4
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
За тези пари , в България , можеш да заредиш един камион с нафта .Няма как да достигне в ЕС , въпреки Уж изисквания за Екология и Безопасност . То един Велосипед на ток е около 3000 лева в България .За домашна Централа на Ток цената е 50 000 лева , а реалната цена преди Акциза и Данъците е с една нула по-малко .
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха-хаМислите, че зелките от брюксел ще позволят да не го обложат поне два пъти!
31
2
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Като не ви харесва тая кола за 14 000$,вземете си Тесла за 50 000$+мито.Същата работа ще върши,ама поне самочувствие ще имате.
30
1
 
11
 
! Отговори
k преди 5 години
прилича на колите от култовия филм Идеокрация този филм ще се окаже пророчески !
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за градска кола с тоя преход е идеална,зареждаш веднъж седмично за 2-3 лв ,все едно имаш телефон нокия и се спукваш от каране,в задръствания и на светофари не гори,нямаш никакви обслужващи разходи,за западняците цената и е смешна,ако и оправят малко външния вид на предницата ще се спукат да я купуват
28
6
 
41
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Вземете самолета и идете в Китай. Живота кипи, млади хора образовани, работливи. Когато се върнеш в Боколандия - мирише на застояло и мръсно оше на летището - погледнате тоалетните, мъртвило.
27
2
 
19
 
! Отговори
смрадливеца преди 5 години
Аз се радвам че са измислили тази кола.Защото ще е по чист въздуха ако повечето хора си купят тази кола.
26
3
 
18
 
! Отговори
Nekoi si... преди 5 години
Днес си карам детето на градина с колата...раз...ш ли...Един с Ланд Ровьр на 20г.и пове4е,смардя пред мене 10мин.Исках да слезна да го бия...вервате ли ми...И с ел. кола да го карам детето все тая хора....При нас нещата са така..Аиде лека.
25
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИЛИЯ ИЛИЕВ ***.И.Я Че българина няма много пари е вярно. Но че не разбира че това на снимката е по грозно и от детска дървена кола играчка е прекалено . А за китайското качество знаем. Няма какво да ни учат.
24
8
 
11
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
Когато наречеш българина с правилното му име- го трият тук.Колко старателно крият от самия него колко е бисоко нивото му на интелегентност!ха ха ха И какви теми-нови технологии!Ужас.Ами нали го обработвахте да тсава келнер и чистач в мафиотските хотели и ресторанти!ха ха ха
23
5
 
22
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
По *** от българина няма!!Дори и не схваща за какво става на въпрос!Това е бъдещето-електрическите коли.И там ,където се дават най-много пари за разработката на новите технологии , от там ще дойдат и колите!А пари имат китайците!!!В Китай преди 15 години имаше над 300 института , с над 1000 служители за разработка на нови технологии!!!!А суровините са си ги осигурили вече!Тръмп сега се сети и даде 60 милиарда за вложение в Африка!!А Китай там вече минал трилиона в долари!!
22
11
 
7
 
! Отговори
Рашка с прашка преди 5 години
Я, това да не е новата кола на мистър Бийн?
21
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че няма как да се появи в Европа. Този автомобил не може да гарантира безопастността на шофьора и при сблъсък с колело..
20
0
 
8
 
! Отговори
sgdfgdg преди 5 години
До До ХахахахахахаКато му сложиш митото и ДДС-то толкова ще дойде
19
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е в стара немска дизеларка набор 1990
18
4
 
29
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
До ХахахахахахаХората му говорят за електричка... тоя пак си пръпня за некви печки на бензин и дизел. Те тва е мечтата на БГ-то за 20 бона да си земе неква лъскава кола дет харчи 20/100 и после се чуди що нема пари... ама забравят, че тая втора ръка за 20 бона подръжката й е като на нова и после нема пари за леб е как ще има??? Аз за градска среда нямам против да карам тва нещо сиг е екстра, а и няма да ми натежи на джоба...
17
0
 
8
 
! Отговори
До Хахахахахаха преди 5 години
14000 евро не са 14000 долара - po malko ot 25 000 lw e