Уж кола пък... прави пици

Toyota Tundra се превърна в подвижна пицария
3
Уж кола пък... прави пици
Снимка: Toyota

Японската компания Toyota представи на прочутото тунинг шоу SEMA-2018 в Лас Вегас модел Tundra Pie Pro, превърнат в мобилна автоматизирана пицария.

Създателите на пикапа са го оборудвали с електрическо задвижване. Самият автомобил пък се захранва от водородни горивни клетки, взаимствани от седана Toyota Mirai. "Въздействието върху природата е минимално. Единственият страничен продукт на този пикап е водната пара и вкусната пица", казаха от компанията.

При това пицата може да се разглежда не като страничен, а дори обратното - като основен продукт на автомобила. Тъй като компанията не обяви техническите характеристики на водородния модел е съвсем ясно, че никой няма да проверява офроуд възможностите на този пикап.

В същото време от компанията обявиха, че през септември са реализирани над 4000 бройки Toyota Mirai. На фона на продажбите на хибриди и електрически автомобили това е незначителна цифра, но в Toyota се надяват, че горивните клетки постепенно ще се разпространяват в по-широк диапазон.

Още информация и снимки на странния автомобил вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Това е най-американския пикап който съм виждал...
2
0
 
5
 
! Отговори
Трол Горянин хахаха преди 5 години
Много яко , и след пицарията ако кара и една водоноска с бира - направо кеф.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-накрая нещо полезно :)