В Porsche убедени: Е-мобилите ще носят по-малка печалба

А и ще са по-скъпи за производство, твърдят от компанията
27 ное 2018 21:12, Красимир Ангелов
10
В Porsche убедени: Е-мобилите ще носят по-малка печалба
Снимка: Reuters

Компаниите, които планират масово производство на електромобили, трябва да се подготвят за по-високи производствени разходи и по-ниски норми на печалба. Това е предупреждението на Porsche към индустрията след анализа на германците за промените, които ще настъпят с идването на електромобилите.

В Porsche вече работят по план, който да намали разходите на компанията и да увеличи печалбите преди сериозното производство на електрически модели. Заложено е компанията да увеличи оперативната си печалба с 750 милиона евро на година в следващите 8 години до 2025 година, като това ще помогне на задаващите се по-високи производствени разходи. Този план ще бъде представен и на големите шефовете на Volkswagen Group, където Porsche е най-печелившата марка в групата.

Според разчетите на Porsche, производството на изцяло електрическия Taycan ще е с 6000 до 10000 евро по-скъпо в сравнение с конвенционален модел със същите размери и оборудване. Но в компанията не планират да увеличат цената на електромобила с тази сума, а тя да бъде покрита от печалбата, която се формира от всеки един автомобил.

Втората част на плана на Porsche предвижва годишни икономии до 2 милиарда евро на година от 2025 година нататък, когато половината модели на марката ще са електрифицирани. За 2017 година Porsche обяви 23,5 милиарда евро приходи и оперативна печалба в размер на 4,1 милиарда евро.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
0
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
До Анонимен Ами ако не устои на конкуренцията с Порше ще стане както с Нокиа при смартфоните. Идват нови имена: -По- ръ- ше например от Китай.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мазници
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Електрическите коли нямат НИКАКВО бъдеще докато не се измисли изцяло нова технология за батерии. Литиевите батерии не могат да се ползват масово, поради простата причина че лития се среща в доста ограничени количества на Земята. Да не говорим че литиевите батерии имат много ограничения.Та, или нова технология, или ако някой вече я има я продава на производителите.
6
2
 
5
 
! Отговори
бодко преди 5 години
До Анонименнай-голяма мощност и ускорение може да постигнеш с ел мотори,така че това за двг е смешно. КПД на ДВГ е 40-50%,а при ел двигател монтиран директно на всяко колело е 80%. Китайците заложиха много преди 10г. на ел батериите,Европа се правиха на гъзари и сега краш тестовете на китаиските ел. мобили са пречка. Бараките на по 20г в БГ -нЕ
5
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименЕл.колата може да бъде много по-мощна и бърза от тая с ДВГ.Има само един "малък" проблем-ако скоростта не бъде силно ограничена,пробегът от 300-500км става на 100-150.Което едва ли ще зарадва точно феновете на Порше.Виж при драг-а нещата стоят добре.
4
3
 
5
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 5 години
До 10на години азиатците ще превземат пазара на ел. автомобили, със евтини и качествени модели.Големите играчи ще са принудени да правят големи отстъпки. GM вече обяви съкращаването на 15000 работника и затварянето на 6 завода. Ще остави обаче всички специалисти , в сферата на електроника, софтуеър, ел. двигатели, автономни МПС и тн.
3
5
 
8
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 5 години
Печалбата със сигурност ще е по-малка, понеже в скоро време цените , благодарение на голямата конкуренция и лесната технология, ше започнат да падат надолу яко. Няма как обаче, цената на един ел. автомобил, да е по-висока от бензин, дизел или хибриден такъв, поради простата логика, че имаш една батерия (които поевтиняват бързо) и най-многи 4ри ел. двигателя (които струват ''стотинки''). Е, и подръжката ще бъде смешна, и Порше няма как да цакат със скъпи резервни части и сервиз.
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми да не правят ел. коли и да печелят много пари, никой не ги натиска
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дали това Порше наистина щее порше ако му сложат ел двигатели. Май ще заприлича на Електрокар отколкото на порше. Може ли един ел. двигател да развие тази мощност и бързина която в момента притежава Поршето. Цената веднага отива надолу и то осезаемо. Кой ще си купи електрокар на който максималната скорост е 150 км. при сегашната над 300 км в час.