От Tesla до Трабант – марките, които българите карат. Кой сега е №1

В България има регистрирани близо 600 електрически коли
Обновена: 29 ное 2018 11:24 | 29 ное 2018 09:00,
76
От Tesla до Трабант – марките, които българите карат. Кой сега е №1
Снимка: архив, Булфото

Общият брой леки автомобили в България е 2 762 590, като по пътищата ни се движат над 150 различни модела.

Според данните на МВР по-голяма част от автопарка ни е с възраст над 20 години – такива са 1 473 237 от регистрираните коли.

Абсолютен лидер в класацията са автомобилите с марка VW, държейки над 15% пазарен дял в сраната с 425 805 регистрирани коли, но както и при общия брой коли, тук също преобладават тези с възраст над 20 години.

На второ място са Opel - 351 654. В челната тройка попада и Mercedes - оказва се, че в България има регистрирани над 193 хил. автомобила от тази марка (193 486).

От данните на МВР се вижда, че все ще има доста автомобили съветско производство, както и от бившите соц страни – Волга, Москвич, Лада, Чайка, Варшава, Булгаррено, Застава, Вартбург и Трабант.

Не по-малко обаче са супер луксозните автомобили с марките Ferrari, Porsche, Bentley, Maserati, Rolls-Royce, Lamborghini и Aston Martin, пише "Дарик".

Статистиката показва още, че в България има регистрирани близо 600 електрически коли. С марка Tesla са регистрирани цели 67 автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БаровецаВъъъъъъъййййй, малиииии ... Ами радвам се, че си научил по-стара кола от баща ми, ама чак да се хвалиш? "Баровците, които караме" ми звучи, като девственик, който се надява, че като си купи кола, дето е видял в някакъв филм, ще го накълват ***. Успех с венерическите болести и борбата с чувството за малоценност! Маук, с маука ти.
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма работа сме, ей. Мечтата на средния БГ е да се качи на Мерджан. Онзи ден пред мен един такъв нюнюрко с джип зареди 10лв. газ. Гумите му летни, без грайфер. Бензинджията вика, момче, дават го сняг и студ, що не смениш гумите. Онзи се изчерви и почна да обяснява, че нови били скъпи, обещали му изгодно втора ръка. А един познат преди време си купи 500sel, преева му се някаква част за 900лв. и не го кара месеци. В Австрия ще преброи човек 10 Шкоди и 10 Опела1 и я видиш Мерцедес, я не.
28
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 5 години
Според едно друго изследване у нас има повече регистрирани /в движение/ автомобил Порше, отколкото ВАЗ. Това е добра новина
27
7
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Баровеца Разбирам хвалбата ти като вид ирония.Но, ако си е чиста хвалба, ще те успокоя-и твоята дупка някога ще е 2 на 1, както и тази, на каращия трабант.И твоите ръце ще са скръстени, и нищо няма да отнесеш, както и този , с трабанта.Но, по правило, ще разпилеят, изядат, профукат и продадат всичко твое, децатат ти, само за 10-15 години,след теб, и ще изпаднат до положението да търсят и карат коли, от класа на трабант.Правило. Виждал към го.
26
2
 
6
 
! Отговори
някой преди 5 години
До за скрапТи на влак качвал ли си се? То в *** с прасето е по-добре да пътуваш. Карай си тенекето и не давай акъл за нещо, което не разбираш.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МитьоГладна кокошка просо сънува ! За Екс драйв чувал ли си ? С добри гуми зимата е залепена за пътя.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BoyanУааааууууу ... Някой си взима нещо, което харесва, но бил "комлексар-че". Вместо да се радваш, че има и успели хора, и да се опитваш и ти, да стигнеш това ниво, само плюеш ... Сбъркано е човеското общество и се радвам, че има сили, които се оптиват, да го променят.
23
2
 
5
 
! Отговори
Баровеца преди 5 години
До Анонимен19Хаха. Днес научих нова дума. Мой човек, баровците които караме такива коли не разчитаме на доставки с кораби. За това си има DHL и TNT. И ако си мислиш че обслужването на такава кола е много сложно и че 8 цилиндров двигател 7.5L се чупи лесно, значи не разбираш от коли. Специално тази която карам е с ресурс от над милион километра и изобщо не я мисля. И съм я докарал лично от щатите като съм я купил напълно реставрирана, като чисто нова със сертификат.
22
2
 
6
 
! Отговори
скрап преди 5 години
Баьо, ти щом пишеш този коментар по това време на деня, значи си виждал тръби и цимент само на картинка и се опитваш тука да ни убедиш че бачкаторите, нямат пари да си позволят някаква по свястна кола, като взимат само по 100 лева надник на ден и 50 кинта за квадрат фаянс.
21
6
 
5
 
! Отговори
Boyan преди 5 години
67 Tesla :-D само толкова комплексарчета ли могат да си я позволят или само толкова я искат?!
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това се казва масов градски транспор. Да се ползва масово за всичко. Позволеное няколко чанти, дъски до 2м. тръби, чували. чуркани. Без кисело зеле.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БаровецаНа мaуците, купили си ретро автомобил в България, който няма как, да бъде обслужван, защтото нито има специалисти, а частите, ще се молиш, да има 1-2 от тях нейде из европа, иначе чакаш със СЕДМИЦИ, само да го качат на кораба от САЩ :)
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повремето на соца нямахме банани и тоалетна хартия. Но наште караха на женския пазар за продан кокошките носачки в кашон с транвая 6. Сега са по напред в багажника на ладата.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 17. Златан,. Е как да се возя в реиса с тръбите и цимента ли бе. Несме всички чиновници.Не ни обичат такива като нас партии те, общините, неумеем да даваме подкупи.Несме в колективи.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все още сме бедни , това показва статистиката ако се гледат по качеството на колите.
15
8
 
11
 
! Отговори
Баровеца преди 5 години
Аз като карам Линкълн Марк IV Cartier Edition от 1975 в коя графа попадам? В тази на прошляците с москвичи и трабанти или на тази с мазерати и ламборгини.
14
11
 
7
 
! Отговори
Златан Панайотов преди 5 години
Тая *** по улиците може да се изчисти с яки икономически мерки притежаването на автомобил да не е по джоба на всеки. Инвестиции в публичен транспорт. И най-смешното е, че патриотите българи се бият в гърдите какви пичове сме като народ, а се гнусят да се возят в рейса със сънародниците си, било им под нивото.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12Nissan Leaf, Renault ZOE, Chevy Volt и онова грозното, дето BMW иска по 80к, преди екстрите, за него. I3 или нещо подобно беше ...
12
25
 
17
 
! Отговори
за скрап преди 5 години
До собствениците на бангиите, МОЛЯ ПРЕДАВАЙТЕ ГИ ЗА СКРАП - ем да не се мъчите им да не мъчите и другите, като заемате паркоместа, обгазявате природата, опасни сте за останалите участници в движението. А оправдания от сорта "Хората нямат пари - за това карат барутняци на по 20 и кусур години е направо *** жалко, като нямат пари - има БДЖ и т.н".
11
9
 
22
 
! Отговори
Крум от Крумовград преди 5 години
Колата е средство за придвижване, транспорт. При средностатистическия българин се наблюдава неприятното явление автомобилът да се настанява в сърцевината на селската му чест.