1 януари идва с... уикенд винетка за 10 лв.

Глобата за липсата на винетка ще е 70 лева
6
1 януари идва с... уикенд винетка за 10 лв.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 1 януари водачите на леки автомобили могат да ползват и уикенд винетка на цена от 10 лв. Тя ще важи от 12.00 ч. в петък до 23.59 ч. в неделя. Останалите цени на винетни такси остават непроменени.

Няма да се променят цените на винетните такси и за тежкотоварни превозни средства - те ще важат до 16 август 2019 г., когато влиза в сила тол системата и ще преминат на тол такса, реши правителството.

Определен е и размерът за компенсаторната такса, която ще се заплаща от нарушителите, които ползват републиканската мрежа без платена пътна такса. За шофьорите на превозни средства над 12 тона тя ще бъде 175 лв., за пътните превозни средства между 3,5 и 12 тона - 125 лв., а за леките автомобили до 3,5 тона - 70 лв.

За тежкотоварните автомобили компенсаторната такса ще се прилага за т.нар. преходен период преди въвеждането на тол таксата за изминато разстояние от 16 август 2019 г. От тази дата тя ще бъде актуализирана в зависимост от приетата тарифа за тол такси, които ще се плащат за територията на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
шепот преди 5 години
10лв.Някой учил ли е математика запроцентно съотношение.В помощнотопоне да са споменали ,че има такъв израз.За нормата на душата ,в човешкаграфика.Борисов да обяви нормата, докоято ще ни трови и да спре.Нали сепитат хората,щом е за пари.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не можах да конвектирам старата винетка
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винетната полиция ще изяде таксите от винетките.
2
0
 
1
 
! Отговори
ал куропаткин преди 5 години
интересно тия с камионите пак ли годишна винетка ще си купят след като тя ще важи до 1 август
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей не пуснаха еднодневната винетка ей,въртят сучат не и не,а тя е най-изгодния и най-точния показател за ползване на пътната инфраструктура от инцидентните шофьори.Ако примерно изляза в отпуск и отивам с колата на почивка,ще пътувам един ден,след 10 дни пак един ден на обратно,каква винетка трябва да си купя ако нямам годишна?ако ида на лечение същата работа