Следващата Skoda Octavia идва след новия Golf

Бестселърът на чехите е с радикален дизайн и просторен салон
28 дек 2018 18:45, Красимир Ангелов
18
Следващата Skoda Octavia идва след новия Golf
Снимка: Skoda

Компанията Skoda наскоро обнови най-популярния си модел – Octavia, но това беше по-скоро освежаване преди премиерата на новото поколение на лифтбека. Вече е ясно, че следващата – четвърта, генерация на автомобила ще бъде представена през есента на 2019 г. Това ще стане само месец след премиерата на новия VW Golf.

По информация на Auto Bild, автомобилът ще бъде представен пред публика по време на автосалона във Франкфурт. Първо ще видим лифтбека, а до края на годината трябва да излезе и комбито. Производството на модела ще стартира в началото на 2020 г.

Следващата Octavia ще получи радикално нов дизайн, който ще следва стила, демонстриран от чехите при компактния модел Scala. Дизайнерите на Skoda смятат да се откажат от спорното решение за сдвоена главна оптика. Тя се появи след фейслифта, като предизвика доста негативни отзиви.

Салонът на автомобила ще стане по-просторен, а обемът на багажника ще превиши 590 литра.

В основата на четвъртото поколение на модела е платформата MQB, но цифровите и електрически елементи в нея ще бъдат напълно нови. Следващата Octavia ще получи хибридна версия с отделна 48-вотова система. Освен това, моделът ще бъде оборудван с най-съвременните технологии за безопасност и асистенти на водача, както и с модерни мултимедийни устройства.

Гамата двигатели за Европа ще включва доработени бензинови агрегати 1,0-1,5 TSI (последният ще разполага със система за деактивация на два цилиндрите), а също така и с 1,6- и 2,0-литров TDI. Всички двигатели отговарят на новия екологичен норматив Euro 6d-temp.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Атанас преди 5 години
До Шофьор от 36 годиниАбсолютно подкрепям мнението ви! Преди седмица закупих за втори път Шкода от Еуратек. Предишната ми Шкода беше Октавия. Карах я шест години, преди да я продам на един приятел, който и до днес я кара и е супер доволен от колата. Миналата седмица си купих новият Супърб. Колата е 2.0 TDI със седем степенна автоматична скоростна кутия. Веднага си направих екскурзия до Виена. Колата е фантастична! При скорост 160км/ч, двигателя работи на 2200 оборота. Вие преценете добра ли е!
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купете си Дачия бе хора. Интериор от 94 година. На 5000 км всичко вътре започва да дрънчи и скърца. Страхотни са. Там тесли в багажника няма, защото като се строши директно за скраб. Същото се отнася и за реното, пежо и опел (след като за европа ще го правят пежо) исках да кажа.
11
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
до 11Купи си тогава Рано,теслите са повечко.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До "шофьор от 36 години"...За 5 години 62 000 км... Това е като спане за един автомобил! :-) Нормално е да не се чувства нищо, след такъв сън!!!
9
3
 
37
 
! Отговори
Шофьор от 36 години преди 5 години
Карам бензинова фабия от 2013г. Изминал съм 62 000 км. Обслужвам я в сервиз шкода Бургас, откъдето съм и я купил.. Досега съм сменил по нея само чистачките на предното стъкло. Среден разход 6,2- 6,3 без да се старая да карам икономично. Нямам никакви забележки. Здрава, хубава кола ! Чудя се някой плаща ли Ви, за да плюете по шкодите, или просто нямате 20 - 30 000 лева, за да си я позволите ?
8
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкодилака идва с тесла в багажника, да си го доодялаш по вкус ;)
7
25
 
8
 
! Отговори
Вангу преди 5 години
Никога повече шкода,безумно много дефекти и безумно много скъпотия като за Пасат при подръжката.дефектите не са нещо врапиращо ,но много дразнещи и оставящи ме на пътя.Маркетинг или български пазар като за нас.
6
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто видях новия Дъстър съм забравил за други коли Не съм фен на Дачия , но с този модел ,на тази цена .....Най-много ми допада , че са използвали изпитани технологии за окачването и двигателя Сега чакам да видя 1,3 литровия двигател от Мерцедес и ще реша какво да избера
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"48-вотова система"? Вотовете на кой електорат са?
4
2
 
9
 
! Отговори
Смотльо е 5-ти преди 5 години
До Анонимен 5Гледаш, ама нищо не видиш.............ха-ха-хааааааа.................
3
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А руснаците кога? Гледам техните Лади още са без ABS и климатик ха ха ха.
2
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимката да се изтрие! От Лада Веста по убава нема!
1
28
 
6
 
! Отговори
V преди 5 години
Това е немски дизайн на БМВ но с изострени черти .Един вид БМВ за бели хора но с двигател на фолксваген ,ама с доста технологии купени от японците предимно.Качеството е лошо на цената и дизайна са добри .Този автомобил може да се наложи само ако континента е обединен и го няма ЕС ,обаче дори тогава трябва да се работи по мениджмънта ;) Щото другите няма да спят .