Мизерия: На дъното сме по нови коли на човек в Европа

На 1000 души има една 4 регистрирани нови автомобила
95
Мизерия: На дъното сме по нови коли на човек в Европа
Снимка: Reuters

България е на предпоследното място в Европа по показателя нови коли на глава от населението, съобщава AutoMedia.bg. По-зле от нас са единствено в Украйна, сочи статистиката.

Кои са държавите в Европа с най-много нови автомобили на глава от населението? Отговор на този въпрос дава руската агенция за проучвания на автомобилните пазари Autostat, която публикува резултати от свое изследване за 11 месеца (януари-ноември) на 2018 г.

Безспорен лидер по този показател е Люксембург, където живеят 602 00 души. При тях резултатът е 86 нови автомобила на 1000 човека население. Зад Великото Херцогство се нарежда друга държава с малко население – Исландия. Там жителите са дори по-малко – 335 000, като на 1000 души се падат 52 нови коли. На трето място е Белгия с 46 автомобила на 1000 човека, като кралството има далеч повече жители – над 11 млн.

Най-големият пазар в Европа – този в Германия, не успява да попадне в Топ 3, а заема четвърта позиция с 39 нови коли на 1000 души население. На свой ред Великобритания е на 7-о място с 34 на 1000, докато Франция е извън Топ 10 – 11-а позиция с 30/1000.

България заемо предпоследно място от изследвани общо 32 държави от Европа и последно в ЕС. Показателят за 11-те месеца на 2018 г. е едва 4 нови коли на 1000 човека. Непосредствено пред нас е Румъния с 6/1000, а зад нас е Украйна с 2/1000.

Къде са останалите изследвани страни вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен69И що трябва да те стимулират да си купуваш нова кола?С данъците на всички, да те стимулират теб.Тарикатско.
66
2
 
3
 
! Отговори
До Фен преди 5 години
Нова малка кола, не благодаря. Веднъж използвах такава rent-a-car и водях, че това не е кола. На тези измислици дето си ги написал, ти сам вярваш ли си? Може да се вярни, само ако описваш себе си.
65
1
 
3
 
! Отговори
До 69 преди 5 години
Какъв безумен данък сънуваш за новите коли?Примерно стара и нова кола от 100 к.с.Данъка за старата беше 24 лева, за новата 44 лева. Сега от 2019 година за старата ще плащат 57 лева, за новата 37 лева.
64
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България не си заслужава да си купуваш нова кола. Аз си купих чисто нова кола преди 5 години за 70 хиляди лева и сега съжалявам, че го направих, като въпроса не е само в парите. Изумявам се обаче какви определения използват разни байганьовци за употребяваните коли, като този преди мен. Колата си е кола, щом е технически изправна, няма значение кога е произведена.
63
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво те стимулират да купиш нова кола? С нищо, обратното. На новата данъка и е безумен, за сметка на старите клозети.
62
2
 
4
 
! Отговори
Az преди 5 години
До ПриятелНе знам от къде пазаруваш. Аз карам 3-та поредна нова кола, последната на 5 години след свършване на лизинга ми я купиха с обратно озкупуване на 50% от стойността като нова и си взех нова от същото място. Купиш ли си първата, после може да си караш само нови коли. Връщаш старата и взимаш нова. След първата изплатена всичко става поносимо. Плащам 300лв на година за обслужване и толкова. 1ст не съм дал за ремонти.
61
4
 
3
 
! Отговори
Фен преди 5 години
В продължение на предишният ми коментар. Ами тия 30хил дето са ги дали за барака без гуми да ги бяха дали за нова малка кола. Хем разхода за гориво по-малък хем гумите по-ефтини. По малко вредни емисии. По-сигурно и т.н. ама не ние сме баровци. Караме без гуми, махала дпф филтрите и катализаторите половината еърбеци липсват щото тя колата беше тоталка ама бай Иван я направи е като нова. Е седалките са от друга тоталка ама това не е от значение. Като ида на село викат ей тоя квартал кола има.
60
6
 
8
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Проблема ни с новите коли е, че всеки иска да кара Мерцедес или БМВ. Ама е готов да плаща като за Рено и Опел. И затова кара бараки на 500хил. Км. Които горят по 15/100 нафта. Ама сме баровци. Това че няма екология и безопасност. Голям праз. При първият малко по сериозен сняг видях гъзарите с големите лимузини на по 15-20г. Какво правят. Ами стоят на аварийки, щото нямат гуми и задръстват движението. А Ако нямат гуми. Щото са купили машини за по 30хил лв. И нямат още 2хил. За гуми.
59
3
 
2
 
! Отговори
Ъпсурт преди 5 години
Мъчно ми е за: Мелотивимания!
58
1
 
10
 
! Отговори
Харпунджията преди 5 години
Ми то само пенсионери останаха.Кой да ги купува тези скъпи коли ?
57
8
 
16
 
! Отговори
по принцип преди 5 години
Купуваш нова кола -храниш немската икономика и ББ взимаш стара и си живееш живота,а запада и ББ.оклук дуат супарата!
56
5
 
28
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Хубаво е нова кола да има човек,ама и нови доходи!Днес ги правят да изкарат 4-5 години и не става нищо после от тях.Значи вечно нова на всеки 4 години и вечен плащач на вноски се получава.Ако са само вноските добре,но като се включи застраховка и сервиз,цената скача двойно.Ако е двойно пак добре,ама пътищата още са много лоши и с другите ремонти скача тройно цената.Е чак такива доходи в БГ няма обикновения човек.
55
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Як гербав просперитет!
54
1
 
12
 
! Отговори
до преди 5 години
Приятел Веднага бих купил такива кола на 1година, на 50% от цената. Само за информация-цената е само за колата. Всичко друго дето е застраховки, данък,оскъпяване от лизинг, гуми ...са си нещо извън цената на самата кола. Може да има някой, дето да купи кола и да си я сложи в двора за да я гледа примерно.., тогава даже може и да не я регистрира
53
0
 
12
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
До ПриятелХах... да бе питай ги тея дет си ги продават новите коли след 1вата година дали от 20к нова ще я продадат на 10к... друг път... нещо от срота на 17к по скоро след първата година
52
0
 
23
 
! Отговори
онзи преди 5 години
новата кола в България си е живо дране.
51
5
 
0
 
! Отговори
До 51 преди 5 години
Върши, ама кеф нема!
50
6
 
12
 
! Отговори
към 47 преди 5 години
Аз пък имам доход за чисто нов Кайен, ама си карам 15-годишно фауве. Имам доход и за къща с басейн, ама си кютам във Фондови жилища, щото съм тарикат и имам три живота. Ето, и сега, докато пиша, вместо Бейлис си сипвам мляко с какао. Абе на далавера съм отсекъде!
49
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да ми цъкате минуси покарайте някой премиум за 10-15 хил лв. (бмв,ауди,мерц,лексус,инфинити,ягуар) и после се качете на нова дачия,лада и тн. Ако не усетите разлика значи сте родени за шофьор на самосвал краз-214 , дизел ръчка.
48
0
 
8
 
! Отговори
До 43 преди 5 години
Ти в чужбина, до морето и из България с таксита ли джиткаш? И си носиш багажника от себе си? А най обичам, като вали или падне сняг, да звъня на такси. Познай от кой път вдигат и какъв е отговорът!