Мик Шумахер влиза във Формула 1 още през април

Най-вероятно ще кара за Alfa Romeo на тестовете в Бахрейн
Обновена: 27 фев 2019 15:44 | 27 фев 2019 15:40, Красимир Ангелов
7
Мик Шумахер влиза във Формула 1 още през април
Снимка: Reuters

Мик Шумахер, синът на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, може да дебютира с автомобил от Формула 1 още през април, когато е тестът в Бахрейн.

Още по темата
В хода на сезона отборите участват в 4 тестови дни, като в два от тях са длъжни да използват млади пилоти и най-вероятно Мик ще кара в Бахрейн за Alfa Romeo. Тестовете там са на 2 и 3 април, веднага след Гран при на Бахрейн, но от тима не са потвърдили дали Мик ще кара един или и в двата дни.

"Все още не мога да ви кажа със сигурност, но дискутираме и неговото участие на тестовете", заяви на пистата "Каталуня" шефът на Alfa Romeo Фредерик Васьор.

"Тази седмица ще дискутираме с Ferrari програмата за тестовете. Със сигурност Мик има реален шанс да кара на тестовете, за след това – не знам, нещата трябва да се случват стъпка по стъпка", добави той.

Този сезон Шумахер-младши ще се състезава във Формула 2, след като през 2018 спечели европейската Формула 3 и остава пилот на Prema, а от началото на годината стана част и от Академията на Ferrari за млади пилоти. Участниците в нея получават възможност да работят на симулатора на Скудерията, както и да карат на тестове във Формула 1, като се предполага, че Мик може да получи шанс да тества за Ferrari по-нататък в хода на сезона.

В началото на годината Мик записа първото си участие в глобално състезание – Състезанието на шампионите в Мексико Сити и представянето му спечели много фенове и суперлативи от медиите и другите пилоти, с които се бори на трасето.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
6
 
! Отговори
Ясъмкон преди 5 години
Браво, нека момчето да успее. Пич е, да си кара колите само на ски да не се качва.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тигър може да произлезе единствено от тигър,така е и с мишките.Кръвта вода не става.
5
4
 
12
 
! Отговори
УСПЕХ,... преди 5 години
след успех момче! Бъди жив и здрав!
4
3
 
13
 
! Отговори
До Ако преди 5 години
И как позна че този младеж не е талантлив?ако не говореше на изуст щеше да знаеш че миналата година стана шампион в формула 3 а това със име няма как да стане, и до скоро ползваше фамилията на майка си точно заради това.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Само с хай фамилия не става. Трябва талант, труд, раздаване, режим, ограничения и т. н., а тоя младеж с розови бузки прилича на мамин лигльо."Така е. Този "лигльо" миналата година стана шампион във Formula 3. Tази година ще кара във Ф2 и ще има тестове с кола от Ф1.
2
15
 
5
 
! Отговори
Ако преди 5 години
Само с хай фамилия не става. Трябва талант, труд, раздаване, режим, ограничения и т. н., а тоя младеж с розови бузки прилича на мамин лигльо.
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тракторист е моя татко, тракторист ще стана и аз.