Новата G-Class се представи отлично на краш тестовете

Euro NCAP разби големия всъдеход на Mercedes
28 фев 2019 15:52, Красимир Ангелов
7

Независимата организация Euro NCAP, която проверява безопасността на автомобилите, предлагани на европейските пазари, тества новото поколение на Mercedes-Benz G-Class. Всъдеходът получи максималната възможна оценка - 5 звезди.

Безопасността на водача и пътниците на автомобила бе оценена с 90%, на децата - 83%, на пешеходците - 76%, а електронните системи за подпомагане на водача получиха 72%. Въпреки това, от Euro NCAP направиха няколко забележки към производителя.

Експертите имат претенции към защитата на гърдите на возещия се отпред пасажер при челен удар по цялата широчина на каросерията. Освен това, съществува риск за получаване на травми на гърдите на шофьора при сблъсък с деформируемо препятствие. Пътниците на втория ред седалки пък може да получат контузия на врата при удар отзад.

Отбелязва се обаче високата степен на защита на децата в автомобила, докато при пешеходците голямата опасност са страничните стойки. Специалистите оценяват високо системата за аварийно спиране, както и многобройните системи за помощ на водача.

Новият Mercedes-Benz G-Class дебютира в началото на 2018 г. на автосалона в Детройт. Всъдеходът се сглобява в завода на Magna Steyr в Грац (Австрия).

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: MercedesMercedes-Benz G-ClassEuro NCAP
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Хм... преди 5 години
Само не стана ясно, защо си сложил "Австрия" в скоби...
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаден ковчег е това. Погнусяващо е.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е лоша новина. Сега има много по малко шанс да умрат наркотрафикантите и фукачиите при катастрофа.
3
6
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
кой не обича показността си с един такъв клас на мерцедес?у нас едва ли на някой му дреме за безопасност ако може да се врътне в квартала да го видят всички и да кара безобразно по улиците въобразявайки си че нещо специалнозащо западните авто производители усилено развиват безопасност качество практичност икономичност лукс и остават не надминати в избора ни на возило пред тези на изток ?защо лада,москвич ваз маз и останалите нямат това силно динамично напредване?
2
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Киро Кюмюряза тебе са измислили "голф" :)
1
34
 
11
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
Браво! Само дето това превозно средство е по-грозно и от руска ГАЗ-ка текезесарка, с брезента отгоре... А дебеловратите умират за него