VW Group закрива своя завод в Украйна

Концернът ще търси ново място за фабриката
25 мар 2019 12:10, Красимир Ангелов
75
VW Group закрива своя завод в Украйна
Снимка: Reuters

Volkswagen Group смята да премести своя завод от Украйна в Сърбия заради лошите икономически показатели и ниските обеми на производство, съобщава изданието Autonews.

В завода "Еврокар" в градчето Соломоново през годините са произвеждани Audi A4 и A6, Skoda Fabia и Skoda Octavia, а също така Seat Leon, Altea и Toledo. Към момента обаче във фабриката се сглобяват само моделите на Skoda, като при годишен капацитет от 45 000 автомобила през 2018 г. от конвейера са слезли едва 5659 бройки.

Не е тайна, че Volkswagen Group обмисля построяването на нов завод в Източна Европа, в който ще се сглобяват основни модели на Skoda, но ще бъде използван и от други брандове на концерна. Обсъждат се кандидатурите на 4 държави, сред които е и България.

Според последните информации, които се потвърждават и от Украйна, новият завод действително ще бъде в Сърбия. Местното правителство вече води преговори с ръководството на германския концерн, който ще обяви решението си през май. Другите кандидати са България, Румъния и Турция.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
19
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
За какво им е на Украйна да правят фолксваген те правят Автобуси в Лвов правят запорожец таврия които се продава и в САЩ защото е голяма проходимост правят краз който се продава навсякъде по света.Те са много напред в автомобило строенето техния двигател на краз е търсен от висичкиш те само тези двигатели да правят износ са много напред.
21
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случайно да имаме предимство за това, че сме в ЕС, както германската WV или Сърбия и Турция са с по-голямо защото са приятелчета с Путин! Няма логика, не разбирам, няма ли ФАЩ да наложат санкции, как WV ще правят бизнес в Сърбия а те ще купуват оръжие от Путин!
20
3
 
55
 
! Отговори
Обединен патриот преди 5 години
Като завземем Сърбия, завода ще се окаже в България.
19
2
 
74
 
! Отговори
аман преди 5 години
Предпочетоха държава извън ЕС, която играе на въже с руснаци и китайци пред стария съюзник и послушен пес- България... Предпочитат завода да е в държава извън ЕС за да си правят каквото искат и да получават субсидии от сръбската държава без Брюксел да се меси... За нас остава за награда- да ни вземат тировете и да ни лъжат за шенегеня и еврото...
18
3
 
75
 
! Отговори
4 тона суджук преди 5 години
В България имаме заводи за СУДЖУК и 3% икономически разтеж. Не ни трябват никакви заводи за автомобили.
17
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ясно че ще е в Сърбия, дори контролата по футбол Германия Сърбия се игра във Волфсбург, градът на VW, знаците са ясниСамо б....оковата прода...жна преса като в-к 24 ч излиза на първа страница със заглавие ''Завод на VW в България'', ами това явно е за д.ебилите които едва ли ще разберат нещо дори когато заработи заводът в Сърбия
16
18
 
39
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
затова и ще бъде в Сърбия - за да е по-лесен експорта за Русия-Ами така кажете.Не Украйна е виновна, а Просия е отказала да купува коли, сглобени в Украйна. И не, че България не става - Просията е искала заводът да е в Сърбия и VW са клекнали. И не, че ще строят нов завод, а просто ще местят стария от Украйна.
15
1
 
62
 
! Отговори
Бай Кольо преди 5 години
Защо не го преместиха в България? Нали тук сме стабилни?
14
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЧе що българската министърка ходи на крака в Москва да се кланя и да моли за руски туристи, като България е "цъфнала"?
13
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че в Сърбия. Поне са си праволинейни, и винаги са били предпочитани.Те са - дай ляв, па завий надесно, а ние - дай десен ама ходи у лево.
12
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че то нищо ново, преди да бомбят сърбия, в заводите Застава сглоняваха голф 2 и то много сполучливо.
11
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украина те кучетата бягат от там, че ФВ няма да избяга.
10
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6В Русия VW Има повече задови отколкото в цяла Европа. Всъщност затова и ще бъде в Сърбия - за да е по-лесен експорта за Русия, отделно, че и Сърбия има по-добри микро и макроикономически показатели.
9
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новият завод на Mercedes-Benz в индустриалния парк Есипово близо до Москва, ще започне работа през следващия месец. Първият автомобил за клиенти на компанията ще излезе от конвейера в края на първото тримесечие и ще бъде седанът E-Class на Mercedes-Benz, след което производствената линия ще бъде разширена с всъдеходите GLE, GLC и GLS.
8
1
 
59
 
! Отговори
Перничанецо преди 5 години
Епа ялате тука. У Пеуник тия ги праим докато си почиваме
7
6
 
74
 
! Отговори
България в ЕС преди 5 години
Българите - просяците и слугите на Европа!
6
1
 
40
 
! Отговори
До атлантик неграмот преди 5 години
алИто ли ще луя?
5
38
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че що не го преместят в Просия?Там по-зле ли е от Сърбия?
4
6
 
67
 
! Отговори
Атлантик преди 5 години
Като дойдат осемте нови F-16V Block-70 с модернизираните радари ще освободим Крим и фауве ще отркие завот в Крим!Алилуя!
3
8
 
101
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
Ако наистина го преместят в Сърбия, това ще е доказателство че по-голяма дупка от БГ няма на Балканите!