Volvo показа хибридното XC40

Шведите ще предложат и изцяло електрическа версия на кросоувъра
5
Volvo показа хибридното XC40
Снимкa: Volvo

В края на годината Volvo ще предложи хибридна версия на компактния кросоувър XC40, а догодина ще пусне и електрически вариант на модела. Излизането на пазара на двете машини е част от стратегията на шведския производител, която предвижда през 2025 г. половината от моделната гама да се състои от електрифицирани автомобили.

Хибридното Volvo XC40 ще получи модификация на агрегата T5, съчетаващ 1,5-литров бензинов турбодвигател, електромотор, комплект литиево-йонни батерии с капацитет 9,7 кВт/ч и 7-степенна автоматична скоростна кутия.

В случая 3-цилиндровият двигател с вътрешно горене развива 180 к.с., а електромоторът добавя 82. Сумарната мощност на задвижващата система достига 262 к.с., а максималният въртящ момент - 425 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 7,3 секунди, като само на ток кросоувърът ще изминава 54 км. Максималната скорост е 205 км/ч.

Що се касае до електрическото XC40, то ще трябва да се конкурира с Tesla Model Y. Както и хибридната версия, така и тази на ток, ще бъдат изградени на модулната платформа CMA, която е в основата на моделите на китайско-шведската марка Lynk & Co - 01, 02 и 03.

Още информация и снимки четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
cars преди 5 години
volvo carsmind автомобили винаги надеждни и вече ги правят и красиви. Браво
2
0
 
1
 
! Отговори
mdaa преди 5 години
До АнонименСлед като се прави от шведи в Швеция - нека да ми е "китайско" Волвото.
1
0
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
До първия коментирал.Шведско си е и още как. Тия дето купиха Волво са от умните китайци, дето не си пъхат гагите дето не им е работа. Казаха, че дават тука тея пари, но си искат обратно с печалба и шведските инженери да се оправят. В момента Волво не отстъпва на MB, Audi и BMW.