Volvo изтегля половин милион коли, двигателите им могат да се запалят

Ремонтът ще засегне модели, произведени през периода 2014-2019 г.
23 юли 2019 07:09, Екип на Automedia.bg
50
Volvo изтегля половин милион коли, двигателите им могат да се запалят
Снимка: pixabay.com

Компанията Volvo Cars обяви мащабна сервизна акция в цял свят, която ще засегне около 500 000 автомобила, съобщава местната информационна агенция TT.

Автомобилите ще бъдат вкарани в сервизите на марката заради опасност от запалване на двигателя.

Според информацията, изпускателният колектор е направен от пластмаса, която при висока температура може да се запали. Вече са отчетени няколко инцидента, като при тях няма пострадали хора.

Ремонтът ще засегне модели, произведени през периода 2014-2019 г. и оборудвани с 4-цилиндров дизелов двигател. Този мотор се поставя на Volvo V40 (на снимката), V60, V70, S80, XC60 и XC90.

Засега от шведската компания не разкриват други подробности за сервизната акция, като обявиха единствено, че инженерите на марката търсят техническо решение на появилия се проблем. От Volvo призоваха собствениците на такива автомобили да следят внимателно за съобщения от бордовия компютър за неизправност на двигателя.

Четете още новини в Automedia!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко вече се прави така. Като отворите БМВ и Мерц и там е същата циркаджийщина. За пари и пестене нищо вече не се прави качествено, освен супер луксозните и скъпи малобройни марки, разни бугатита, ламбо и подобни.Всичко друго е яко ширпотреба, не се търси качество а максимизиране на печалба, чрез намаляване на разходите.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волво одавна не е Волво ....... Пак са купени от някой и немогат да правят коли само стават за резил. Ако искате истински Волво земете си преди 2000 г.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е че западните фирми си признават като стане такъв гаф. Досега сме чували различни производители да си връщат хиляди бройки заради заради пропуски. На изток такива грешки не стават... никога.
23
1
 
13
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
Каква не-новина е това само. Всеки с относително никаква обща култура ще се сети, че няма как изпускателният колектор на ДВГ да е направен от пластмаса !
22
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи кютуци са тия волва.
21
3
 
11
 
! Отговори
Митко Банцера преди 4 години
Авторката на статитята да взима е оная кофа там и да отиде в другия край на сервиза, при бай Петко-бояджията и да му иска една кофа компресия че ми трябва.
20
1
 
7
 
! Отговори
Рътътъ преди 4 години
За мен една върната моля!!!
19
4
 
9
 
! Отговори
anonim преди 4 години
Шведите като се продадоха на китайците.така става,то се чудя как не са направили цялата кола от пластмаса. Язък, отиде им доброто реноме на Volvo! Сега иде ред и на Saab.
18
6
 
7
 
! Отговори
Маde in Japan преди 4 години
До ЯпонецътНад 20 години японска кола не ме е оставяла на път! Делфита, мелфита...вие дето много се кланяте на немското все сте по сервизите с вашите високи технологии и дойче инженееринг. Приятен ден.
17
3
 
1
 
! Отговори
Японецът преди 4 години
Наслаждавай се на карането и имай едно нa ум ако имаш компютър на Delphi, че има вероятност дя увиснеш на снимка по дърветата около вас.
16
5
 
9
 
! Отговори
Made in Japan преди 4 години
До ЯпонецътСмешен и сакркастичен опит да са иронизира японското. Карам трета японска кола вече - е, няма такива здравина, батко - караш, караш, караш, спуквам ги от каране, не се чупи. Само сменям консумативи по сервизна книжка и туй то. Единственият непланиран разход са някои изгорели крушки.
15
9
 
5
 
! Отговори
Японецът преди 4 години
Купувайте си Тойота. Единственото което може да стане е да ви угасне двигателя по време на движение. Няма да изпреварвате много-много и няма проблем!
14
2
 
10
 
! Отговори
Истината преди 4 години
За съжаление Волво не са това, което бяха. А помня преди 3 години как от Опел бяха монтирали компютъра на автомобила без никаква кутия, в резултат на което при дъжд и влага се разваляше още първите месеци. Тойота пък бяха сложили датчици за еърбег, които гърмяха както си шофираш...случва се, нищо че броиш 40-50 бона
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великото шведско качество. :))
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно ли изпускателния колектор е от пластмаса?!
11
1
 
25
 
! Отговори
Дедо ви преди 4 години
Коригирайте си текста! Изпускателния колектор не е възможно да бъде направен от пластмаса, там температурите са над 600 градуса. Всмукателните колектори при повечето модели са от пластмаса, там температурата е не повече от 95 градуса!
10
1
 
27
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Добре че буталата не са от пластмаса, но съм сигурен че са пробвали....
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей тука в коментарите всяка пета дума става на звездички. Е така, профилактично.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Висока температура в изпускателния колектор. Не думай там температурите са нормално до 700 градуса . Нещо не сте превели както трябва. Изпускателни колектори от пластмаса няма. Сигурно са пали някоя пластмаса близо до изпускателния колектор.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"изпускателният колектор е направен от пластмаса"Следвал съм ДВГ и в техникум и в университет. Ставал съм свидетел на какви ли не бисери основно от колежки. Но такава уникална простотия дори и те не биха се сетили да изтърсят. Бас ловя, че зад това решение стои някоя ***, но надъхана проджект мениджърка.