Tesla пак губи: 408 млн. долара за последните три месеца

Компанията успяла да продаде само 95 000 електромобила
26 юли 2019 11:53,
15
Tesla пак губи: 408 млн. долара за последните три месеца
Снимка: БТА

Още удари по Tesla - компанията отчете загуби за второто тримесечие на 2019 г. в размер на 408 млн. долара. Финансовият отчет на производителя на автомобили сочи още, че команията все пак намалява загубите си, тъй като през първите 3 месеца те са били 702 млн. долара.

За този период - април, май и юни, Tesla е успяла да продаде 95 000 електромобила, като приходите са 5,2 млрд. долара. Произведените от компанията коли са 87 000, става ясно от публикувания документ.

Всички тези показатели показват, че прогнозата на изълнителния директор на Tesla - Илон Мъск, няма да се сбъдне. По-рано той обяви, че компанията му ще излезе на печалба през третото тримесечие на 2019 г.

Tesla има и други проблеми, тъй като един от основателите на компанията - главният технологичен директор Джей Би Страбуел, науска. Тази новина заедно със съобщението за загубите за вторите три месеца доведе до спад на акциите на борсата с 12%. В момента те се търгуват за 233 долара за бройка, като от началото на годината са паднали с 20%.

На свой ред Мъск отново обяви, че основата цел пред компанията му си остава същата - продажбата на между 360 000 и 400 000 коли за цялата година. Тази прогноза обаче се поставя под съмнение от водещи анализатори, като се има предвид по-слабия резултат за първите 3 месеца на годината. Тя бяха определени от Мъск като "колебания от сезонен характер, които ще бъдат преодолени".

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да изплуват. Ама не ми се вярва. Всички пионери в даденс област потъват.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сравнявайте тесла с Uber ... Амазон и ПейПал също умираха. Ама са си живи и здрави.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тесла ще успее ако напрви като форд на времето евтино и бързо
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тесла съществува от 10 години и е на загуба през цялото време. Ще фалира със сигурност. Това е балон, все още се надува, да видим кога ще се спука. Също и Юбер и подобните му спадат към същия балон. Оперират на огромна загуба, продават безумни обещания на инвеститори, които инвестират с виртуални пари взети назаем при нилеви лихви. Точно както дотком балона, ако някой все още го помни.
9
3
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Амазон винаги е бил на печалба...чети..никоя фирма не може с години да е на загуба и да оцелее...освен ако не получава субсидии...Амазон е офшорна компания и голяма част от печалбите се крият и не се плащат данъци...намерил кого да два за пример
8
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко върви добре. Загубите в сравнение с първото тримесечие са намалели почти наполовина. Само у нас хората си мислят, че може да се забогатее от раз, с един голям удар. Истината е, че трябва яко бачкане. Резултатите ще дойдат рано или късно.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Загубите намалят, продажбите се увеличават, цената на прозводството намаля, скоро се отваря НОВА фабрика, която ще смъкне разходите ДРАСТИЧНО и се отваря към пазар с огромен потенциал (Китай). Ако Тесла, беше решила, че ще се бори за момента печалба, поставяйки бъдещото развитие под риск, щеше да продава още Roadster-а отпреди 10 години и да струва стотици милиони, а не милиарди ... Amazon, колко години не беше на печалба? Къде са днес?
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Постоянно се дават за пример успешни западни бизнесмени, които успяват бързо да създадат нещо, което държавите не успяват с години. Да но с чии пари? В началото с публични - т.е. инвеститорни, а в последствие с вашите при фалит. Интересно, че при фалит те все още си подържат стандарт на живот поне колкото на човек от средната класа. И в България все се дават за пример разни бизнесмени, които ако държавата не им опростява дългове ще са фалирали отдавна, но те са все "по-иновативни".
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото съм чувал, проблемите на Тесла идват от хаотичния мениджмънт и от трудностите в производство на батериите.Това е ранен индикатор за проблемиъе, които макат и останалите ороизводители на електрички след другата година, когато се канят да пуснат много ел. модели.Ресурсите, необходими за производството на батерии са много ограничени и редки, и това ше доведе до невъзможност да се намаляват цените на тези коли.
4
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички модели на Тесла са премиум защото към момента нямат никаква реална конкуренция. Нито един един друг производител не предлага електрически модел който дори да се доближава като параметри и екстри. Единствено Порше се очаква да пуснат модел през 2020 който се очаква да има параметри като на Тесла от 2012г.
3
2
 
0
 
! Отговори
от. гл. шеф преди 4 години
до. българия. от гл. шеф на тайно разузнаване. сто години нашият румен крумов йорданов . гр. кюстендил. ул. гърлянски черешарник10 сто години да пускате румен по враждата той няма дасе уплаши. защото румен го сменяме където и дае. също полицията дане вярва на съседите на румен и свойте. и полицията искала да вземе румен. по каква причина ще вземете румен. румен нищо нее направил.
2
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен1Че какво му е премиума на модел 3 освен цената?Не трябваше ли точно модел 3 да е евтин и достъпен? Пък сега изведнъж го позиционират в премиум сегмента.Това ми звучи като руската хвалба, че в германия били продадени повече лади отколкото ферарита.
1
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха губи, те строят огромна фабрика в Китай, първата в Китай изцяло собственост на чужда компания. Модел 3 е най-продаваната кола в премиум сегмента в Америка, разбирачите всичко го броят за загуби а то това са инвестиции. Амазон 10 години работи без печалба защото влагаше всичко в разрастване, сега вече парите валят и поглъща всичко.