При покупка на кола вече не е необходима смяна на номерата

Ако смените постоянния си адрес също не е нужно да сменяте номера си
5 дек 2019 15:15,
41
При покупка на кола вече не е необходима смяна на номерата
Снимка: Булфото архив

Вече не е нужно да се подменят табелите с регистрационният номер регистрирани в България, съобщават от СДВР.

Още по темата
 

От 01.12.2019 влезе в сила промяната на Наредба № i-45 от 24 март 2000 г. за регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства.

При покупко-продажба или промяна на постоянният адрес, не е нужно да се подменят табелите с регистрационен номер (става само по желание на собственика) , а се подменя само свидетелството за регистрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Добруджанско говедо преди 4 години
До ШОФИЗнаеш ли,че на моят фиат данъкът му е по-голям в Добрич отколкото в София
33
0
 
8
 
! Отговори
варна преди 4 години
До Нищо не става ясно и аз това разбрах,че ако си от София,а колата е с варненска регистрация не е нужно да я сменяш (ако е така) ако е наистина това са приели,ще е огромно облекчение за всички и най се кефа,че десетки фирми регистратори,ще изчезнат.....
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключвайки досегашната глупост да сменяш номера, като се местиш да живееш на друго място или купиш кола от друга област се спестява и нещо доста по-важно. В момента ако си купиш нова кола във Варна на лизинг, то номерата са софийски (СА,СВ и т.н.), тъй като всичко автомобилни дилъри са регистрирани със седалище в София. При което след като придобиеш собствеността, трябва да отидеш и да смениш и номерата и данъкът ти става двоен. Явно вече няма да е задължително.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нищо не става ясноАко купиш кола регистрирана в друга област (община), трябваше в рамките на 1 месец (по памет) да смениш номерата с такива от града в която си регистриран по постоянен адрес. Същото важеше, ако смениш постоянния си адрес в друг град (собственика на колата по-точно), трябва да смениш и номерата на колата си.Не е много ясно от текста, но излиза, че в момента тази доскорошна глупост вече няма да е задължителна.
30
6
 
5
 
! Отговори
Дедовия преди 4 години
При покупка на кола вече не е необходимо да сменяте номерата. В момента се обсъждат следните промени:- да не е нужно да се сменя собственика,- към по-горната промяна да няма нужда и да плащате.😛
29
2
 
6
 
! Отговори
niro1 преди 4 години
Вече не е нужно да се подменят табелите с регистрационният номер регистрирани в България, съобщават от СДВР.
28
4
 
6
 
! Отговори
Тъпотии... преди 4 години
До До 32Ако софиянец си я купува от софиянец, не е длъжен да й сменя номера. Та може и да е с номер, започващ *** "С" и да е регистрирана през 2000 г. И пак да е сменила 10 собственика, като последния да я е купил за 3000 лв.
27
4
 
26
 
! Отговори
Нищо не става ясно преди 4 години
И досега при покупка на МПС от живущ в дадена област, ако и колата е регистрирана в същата област, се сменяше само талона, а регистрационните номера се сменяха по желание.Кое е новото? Че вече и да си от Пловдиш и си купиш кола, регистрирана във Варна, няма да си длъжен да и сменяш номерата? Или?Нищо не му се разбира на автора. Очевидно е велосипедист.
26
16
 
6
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Няма да се сменя номера, само ако новият купувач е от същата област.Впрочем нищо ново!
25
2
 
9
 
! Отговори
Селянин с колело преди 4 години
Мале.., бегай, ся "софиянците" ше станат още повече! Кеф!
24
7
 
1
 
! Отговори
Фоко преди 4 години
4) (Нова - ДВ, бр. 45 от 2014 г., в сила от 30.05.2014 г., изм. - ДВ, бр. 20 от 2018 г., изм. - ДВ, бр. 47 от 2019 г., в сила от 01.12.2019 г.) При промяна на постоянния адрес на собственика в населено място в друга област собственикът представя ПС за промяна в регистрацията в срок до един месец от издаване на новия личен документ.
23
3
 
14
 
! Отговори
До ,14 преди 4 години
Грешиш! Данъка се плаща по местоживеене.Ако новият собственик е от с.Панайотово той няма да ходи евентуално в София, защото вече колата ще има нова местна регистрация, но със старите табели!
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добра новина за новите собственици, но лоша за екипите в КАТ, които променят табелите.Присъствол съм на 3-4 пъти при такова упражнение.В София е винаги свързано уж с 'ще трябва дочакаш, я виж ква е упашка', само и само да им дадеш 20 - тина лева за да стане по- бързо.При нова регистрация някои хора направо си дават парите за почерпка от добро сърце.
21
5
 
9
 
! Отговори
May be преди 4 години
Браво добра новина!
20
6
 
51
 
! Отговори
Driver преди 4 години
Е как така. Регистрацията е основополагаща за отношението към вас на пътя. Когато приятелката ми кара моята кола, с "провинциални" табели, често предизвиква клаксони по улиците и определения от рода на "напъУнИ се тука със секви от селата и станА страшно". А тя е трето - четвърто поколение жителка на кв. Иван Вазов. Обаче аз ако карам нейната кола, която е големичка, новичка и със СВ табели, нямам ядове. Въпреки, че аз съм си действително от село.
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news.
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако искам винетка за локално паркиране с видински номер за синя зона. Имам си нотариален акт за местен жител...???
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е супер! Ще си карам с немските номера!
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕЕеееееееееееееееееееееееееееееееее!Моля, ощипете ме, сънувам ли?НАЙ-СЕТНЕ!БЛАГОДАРСКО!
15
1
 
18
 
! Отговори
Mohera преди 4 години
До ШОФИНали си пише, че се сменя свидетелството за регистрация, нали по него я зачисляват в съответната община, к'во значение самия номер