Фолксваген инвестира 11 млрд. евро в електрическа кола

Компанията иска да приключи с въпроса дизелгейт
19 дек 2019 21:33, Ния Христова
12
Фолксваген инвестира 11 млрд. евро в електрическа кола
Снимка: Ройтерс

Автомобилната компания Фолксваген (Volkswagen) днес обяви, че до 2024 година ще инвестира 91 милиарда евро в кола на бъдещето, 11 милиарда ще са за електрифициране на моделите, съобщи БТА.

Германския автомобилостроител произвежда 12 марки коли и цели да ускори процеса по електрифициране на произведените си автомобили. Марката Фау Ве (VW) иска да продаде 1 милион автомобили с електрически двигатели до 2025 г.

Европейските норми за въглеродните емисии трябва да влезнат в сила от 2020 г. Поради тази причина от компанията искат догодина да пуснат 8 електрически или хибридни коли, които са сред 34 представени модела. Фолксваген (Volkswagen) са създатели и на електрическите модели И Де (ID). Първият от тях, моделът И Де.3 (ID.3), ще бъде пуснат на пазара през лятото на следващата година, но няма веднага да бъде на разположение на европейския пазар.

Фолксваген планира да инвестира общо 60 милиарда евро в колите на бъдещето до 2024 г. Сред целите на автомобилостроителя е да се обърне страницата на дизелгейт, която струва на компанията повече от 30 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
MADE in BG преди 4 години
До УМЕН Куца ти Граматиката Умнико!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И всичко това се прави заради по-замърсяващите електрически автомобили!
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Toва трябваше да започне преди 50 години. Къде са им електрическите "енергостанции" по пътищата и кой ще може да виси с часове за да се зареди? Модерните електрокари са предимно за градски условия за кратки пътувания. Кои са тия превозни машини, които да заменят камионите? Или сега ще се сетят, че и железопътния транспорт не е толкова надежден?С тази "еко-революция" хората сами се заробиха. И полимерите са навсякъде уж за улеснение, но направиха повече поразии, отколкото някой е очаквал.
4
2
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
То пък другите производители не занижават вредните емисии от автомобилите си.Не може да изгаряш нещо различно от водород,и да очакваш водни пари от ауспуха.
3
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
VW ги чака фалит и съд за манипулациите с дизелите и бой по *** немски кратуни
2
3
 
5
 
! Отговори
Габровец преди 4 години
Ще....
1
5
 
6
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
след турските подвизи на Фолксваген не купил такава каруца!!!!!!!!!!!!!!!!