"Nissan" възстановява производството си в Хубей

Провинцията беше огнището, от което тръгна епидемията от COVID-19
13 мар 2020 20:07, Ния Христова
7
"Nissan" възстановява производството си в Хубей
Снимка: БГНЕС
В петък японската автомобилна компания "Нисан" (Nissan Motor Co.) отвори вратите на фабриката си в китайската провинция Хубей, съобщи Kyodo News, цитирани от БНР. Провинцията е огнището, от което тръгна епидемията от коронавирус, която в последствие се превърна в глобална пандемия. 
 
От компанията заявиха, че всичките им заводи в Китай вече са отворени. 
 
По-рано японският автомобилен производител заяви, че ще възобнови работата си в китайските заводи през настоящата седмица, след като беше спряла напълнопроизводството поради коронавируса.
 
Китйският вицепремиер Син Гобин този петък заяви, че възобновяване на работата извън провинция Хубей е около 60% за малките и средните фирми и над 95% за по-големите компании.
 
На брифинг на Държавния съвет пред репортери Гобин посочи, че Китай ще кординира с другите дърави възобновяването на бизнеса, въпреки че пандемията създава несгурност относно връщането му към нормалното състояние. 
 
Китай прави опити да се върне на работа след драконовсите ограничения, които бяха наложени върху транспорта и движението на хората, за да се забави разпространението на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Jap преди 4 години
начи нисана е правоприемник на Датсун. ф момента може да имат притеснения но са велики производители. по големи са от тойота като качество. и ще се върнат на бел конь.
4
3
 
1
 
! Отговори
Ясъмкон преди 4 години
Тамън се бех притеснил че нема откъде да си купа дегизирано рено. В момента в света има само един модел рено. Рено ***. За мене тия хабат железото.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо падение! Японска марка, купена от франсета и произвеждаща в Китай!Явно затова качеството им е под всякаква критика.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати алчните ***! Там още не са съвзели - ае пак бачкай за 3 долара на ден.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма смисъл,вирусат ще векува.Докато не намерят лек,всичко пак отначало.Земята не е създадена зарастеж.Вавилонската кула го доказа.Що не четете ,ами пак мотиката виновна.Оставете сечивото намира.