Фалшиви решетки, ауспуси - кои са най-големите измамници сред автомобилите?

Фалшивите елементи често имат за цел дизайнът да е по-внушителен
19 дек 2020 21:32, Нели Христова
30
Фалшиви решетки, ауспуси - кои са най-големите измамници сред автомобилите?
Снимка: Pixabay

Питали ли сте се някога как ли изглежда дадена кола на някого, който не се интересува от автомобили? Защото при нас, феновете, външният вид е от особена важност и дискусиите кой е най-красивият автомобил могат да продължат с дни. Всеки един си има свой фаворит и интересното е, че най-често това не е нов автомобил, а нещо на поне 20 години.

Тази оскъдност на наистина красиви автомобили в днешно време навярно се дължи на факта, че с всяко изминало десетилетие все повече и повече автомобили се продават по света. А това означава и все повече нови клиенти, които не са запленени от автомобила като такъв, а просто се нуждаят от превозно средство - или символ на статус. Това е особено валидно напоследък, когато в най-ключов автомобилен пазар се превърна Китай - страна без особени традиции, където клиентите имат специфични изисквания, рядко съвпадащи с нашите.

Тъкмо заради такъв тип клиенти производителите започнаха все повече да прибягват и до фалшиви елементи при дизайна на един нов автомобил. И им се разминава, защото мнозинството купувачи днес се интересуват повече от това колко скъп и престижен изглежда автомобилът, отколкото дали е направен качествено.

Да не забравяме и че тези фалшиви елементи спестяват пари на производителите и увеличават печалбата им, което е още една от причините, поради които много истински фенове се чувстват излъгани.

Mercedes S-Class

Mercedes S-Class е един от еталоните за луксозна лимузина и репликата "Ако искате да видите какви екстри ще има в нормалните коли след 10 години, просто се качете в S-Class" си остава вярна все още. В последно време обаче при S-Class се набляга повече на външен вид, отколкото на реална функционалност. Например откровено фалшивите ауспуси при най-достъпната версия на S-Class.

Audi SQ5

Audi е сред най-продаваните чуждестранни марки в Китай, а там колкото по-голям е един детайл по автомобила, толкова по-скъп изглежда на местното население. Именно затова производителите залагат на големи предни решетки, но при Audi SQ5 фалшивите ауспуси изглеждат направо смехотворно за всеки фен на марката.

Honda Civic Type R

Дори Honda не отрича, че при петото поколение на Civic Type R са прекалили с дизайна и обещава, че шестото поколение ще изглежда доста по-сдържано. От всичките нефункциониращи елементи, най-забележими са навярно големите плочки пластмаса, имитиращи отвори в задната част. Въпреки че този външен дизайн си има и фенове, на повечето от нас Civic Type R пето поколение повече прилича на зле направена кола от Need For Speed Underground.

Jeep Compass

При Jeep Compass е малко трудно да се забележи измамата, защото е направена доста умело. Фалшива тук е решетката, която би заблудила дори най-наблюдателния минувач. Мястото, през което влиза целият въздух към двигателния отсек, всъщност е малкият процеп над регистрационния номер.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От няколко години караме само нови коли вкъщи--------А защо не излезите по пътищата , защо ги карате вкъщи ??
21
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Пернишкия тунинг превзема света !
20
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, за жалост стана мода. За момента не съм имал таква кола, защото купувам предимно мощни топ модели. Като е гарга, да е рошава. При топ изпълненията няма циркове, като при евтините модели със слаби мотори. Е, не мога да си позволя за момента автомобил над 130к нов или по-скоро е неразумно да купя такъв. Не съм от типа двойкаджии, качили се на Ауди А8, на което не могат да купят гумите. От няколко години караме само нови коли вкъщи- задължително 4х4 бензин и над 250к.с..
19
3
 
6
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Кофтито е че го има при немските "премиум" марки, да го направи Дачия, или Кия "Пиканто" разбраемо.
18
2
 
9
 
! Отговори
Uzhs преди 3 години
Май беше някакво Ауди със SUBWOOFER до ауспуха, за да се чувал по-плътн звук. Повечето колички са пластмаски от Алиекспрес. Гледаш в огледалото - сърдит звяр, пипнеш го и скърца на PVC.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 2020 г. най- ми хареса К-5. Оптима 2020 е красота красива.
16
0
 
8
 
! Отговори
У преди 3 години
Изброените са поне коли, а знаете ли в самия Китай какви "чудеса" има? Аз съм ходил преди време и видях кола с предница като Голф 4, отзад-Пасат 3 комби, емблема на китайска марка и китаеца вика-има оригинален двигател Хонда. За вътрешен пазар могат всичко да комбинират и не им пука, защото е пълно със заводи за части. А натруфеният дизайн е уж само за да грабне окото на развиващите се пазари, но влияе и в Европа и САЩ, даже Бентли пуснаха СУВ, пак си е лукс, но 'жипка
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТова се прави масово и при електрическите коли.. Не им трябва решетка, но ги слагат, без да знаят защо. Клиентите искат да избягат от ДВГ, а решетките им напомнят за това.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Прости невежството ми, но откога "Ролс" имат авто салони? И то в множествено число? И то достатъчно че, да може свободно всеки да си влиза в тях?
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 4-5 години за пръв път видях бутафорни ауспуси на AMG 45 в един италиански автосалон.Първо помислих че колата е поръчана с AMG пакет и някаква нескопосана интерпретация.Оказа се че колата си е фабрично така произведена.Щях да падна от стола.AMG да правят такива бутафории.После се появиха и S класи и всякакви други с това смешно подобие на ауспух.Паднаха ми много в очите.А ако влезете в автосалон на Ролс няма да намерите читав ауспух.Всичко е менте.
12
4
 
5
 
! Отговори
Добрички цървул преди 3 години
Неле, какво не хареса на коментара ми ве, моме? Смешни сте, но по-жалкото е, че не го осъзнавате! Новинари на ниво пейката пред блока, що да се лъжем сега? Поздрави!
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ? 11Ковачки гори бУклуци в ТЕЦа.
10
0
 
14
 
! Отговори
? преди 3 години
Какъв е този въздух в София бе, ще измрееем бе не се дишааа!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де ,винаги можете да си сложите отзад големите кюнци да трещи повече и да хвърля черен мазен пушек като настъпите рязко и за дълго.В САЩ са стигнали до невъобразими висини.7 литров 8 цилиндров дизел монтиран на пикап.Зад кабината слагат един комин като на параход с масивен капак отгоре на шарнир.Като му даде газ и пушекът закрива Слънцето.А тва съвсем не е най-голямото безумие.Слагат и 16 литров дизел на пикапа с два комина отстрани.Пушека сигурно се вижда от 20-30 км.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията си е много на място!!Тези ИКОНОМИИ на производителите отдавна ми привличат вниманието.Няма да купя такъв мачбокс та ако ще и без пари да ми го дават.На МакЛарън S720 огледалото в сенника и това за обратно виждане в купето са като ЗАЗ 1965г.Аре у лево!!!Продават коли за стотици хиляди евра частите за които идват от Китай със съответното "китайско" качество. всичко е направено от евтина плстмаса и некачествен метал.Мерси !!Не пуша.......китайско.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама защо сте пропуснали флагмана на луксозните коли Ролс Ройс.Там всичкото ауспух е МЕНТЕ .ГРОЗОТИЯ !!Ами АМГ ГТ с 4 врати?!Може ли на кола 640 коня да сложиш бутафорни ауспуси??Ами БМВ 7 серия??И там всичкотоауспух МЕНТЕ.питай ме кога ще купя такъв ЖМЕЛ.И запомнете, това са видимите ментета а отвътре що бълвоч има ама не се вижда!!Ролс Ройс за 400'000 + 50% е произведено в БМВ и 100% от електрониката,Що за кух гъзар би купил тоя жмел??
6
0
 
16
 
! Отговори
СТОЙО преди 3 години
всяко БМВ 1.6 1.8 или в най добрия случай дизел 2.0 е Мково брони лепенки иначе 100 коня
5
2
 
23
 
! Отговори
Автоджамбазки преди 3 години
По-големите измамници са тия дето хакват софтуера, замазване на грешчици, коригиране на километражи, маскиране на липсващи еърбеци. Сега е хит в Англия собствениците на автоморги да карат 3-4 скъпи коли месечно в българия на автохакерите да ги закърпват. После що сме били 6ykлyците на европа, ами щото сме си такива.
4
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що да са измамници това е декоративен елемент никой не казва че е аудпух просто е направено да изглежда красиво.
3
6
 
7
 
! Отговори
Derstreichholz преди 3 години
Абе кви са тия клозети уе, купуваш си БМВ Е34 520и, и си ти... туряш газ, спортен филтър, интеркулер, и му чистиш лайсните, по възможност черен да бъде, и си ти.