Подарък като за Коледа! 80-годишен си купи 80-ото Porsche в живота

Колекционерът е верен на марката от 1972 година
Обновена: 24 дек 2020 21:55 | 24 дек 2020 21:45, Красимир Ангелов
93
Подарък като за Коледа! 80-годишен си купи 80-ото Porsche в живота
Снимка: БГНЕС

Отокар Дж. от Виена определено обожава Porsche: 80-годишният жител на Виена е купил първата си кола на германската марка през 1972 година  - жълто 911 Е. От тогава насам, гаражът му е пълен с различни представители на спортния бранд, което го принудило да построи отделна сграда, в която да съхранява нарастващата си колекция.

Най-новото попълнение в колекцията на австриеца е Boxster Spyder в прекрасен син цвят. Колата бе предадена на клиента във фабриката на Porsche в Цуфенхаузен, където производителят позволи на Отокар да е един от първите клиенти, които да поставят емблемата на капака сами.

Не за пръв път вманиаченият по спортните машини виенчани посещава фабриката на производителя на спортни коли. "За пръв път бях тук през 1977 година, където ме чакаше 911 Carrera 3.0". Днес, 43 години по-късно, Ото взима 80-тото Porsche в живота си.

Страстта на Отокар към марката започва на състезателната писта, където се изявявал като състезател. Настоящата му колекция включва 38 машини на Porsche, сред тях няколко състезателни и редки машини като 917, 910 с рядък 8-цилиндров двигател, 956, 904, 964 Cup, редкия всъдеход Jagdwagen и други. Сред 80-те машини, минали през ръцете на колекцонера има и 9 версии на Carrera RS.

В ежедневието си, австриецът изпозлва около 9 различни машини на Porsche, сред които 911R и Type 991 911 Speedster, а понякога и един от любимите си Type 981 Boxster Spyder. Ото се шегува, че има по една различна кола за всеки ден, а през уикенда може да си позволи да сменя по две.

С прекрасния си юбилей и рекордните 80 коли, историята на фенът на марката няма да приключи. Следващият проект е пътешествие по Панамериканския маршрут с Porsche Cayenne. След което планира да посрещне подобаващо още един юбилей: 50 години като клиент на Porsche, което ще стане през 2022 г.

Надникнете в гаража на заклетия фен на Porsche в следващата галерия:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: Porscheподарък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Година 2020 драги зрители, всеки луд с теорията си. Нема лошо, така е много по-добре от соц-първобитното общество, което бяхме допреди 30 години.
27
6
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Коефициентите на еластичност и контрол определят посоката на метаболитните потоци в клетката. Значи не е вятърничев, а Вселенски принцип. А това, че капиталистите се опитват да поемат контрола е друг въпрос, но силно съмнителен. Дракона се изправи на краката си и светът ще се съобразява. Със сигурност. Апропо, в целия развит азиатски свят капитализъм не съществува.
26
6
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Другият природен принцип (истински, а на плагиатството и "подобренията" на оня *** дарвин, изхвърлени в кофата от Кимура) е "на всеки според потребностите, от всеки според възможностите " отразяващ фината клетъчна регулация, блестящо уловен от биохимика Енгелс.
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капитализма винаги е определял живота на хората, защото парите- независимо дали под формата на книги, злато, черупки или глинени плочки както в Месопотамия винаги дават сила. Дори СССР беше зависим от капитализма и се тревожеше предимно от материалното производство. Вятърничави теории за еластичност, справедливост и пропорционалност не важат. Власт без пари е нищо, сами изпитахме доказателствата на това твърдение. Парите са сила затова капитализма ще определя живота на хората и след 10 000 год.
24
7
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Цинизъм,на фона на толкова мизерия.Ако беше човек щеше с тези пари да помогне на много хора.
23
9
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Държавата трябва да подпомага и контролира само големи корпорации. Да планира и контролира производството и потреблението с помощта на изкуствения интелект. Поднебесната върви точно по този модел и ще пребъде, както е съществувала хилядолетия. В една динамична система има два типа управление - еластичност и контрол. Глупавите капиталисти залагат само на производство на субстрат за някакъв продукт (еластичност), но еволюиралите знаят, че контролът е по важен.
22
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а, тоз съседа с поршетата, е нищо, аз чакам Снежанка да мине тая нощ аз да я мина.съседа да си минава колите като не може да минава друго
21
1
 
11
 
! Отговори
Съпруга на жената преди 3 години
Честита Коледа балъци
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22,кво им обясняваш на левите *** да се оправят. акъл вирее, не се налива, това като си им го написал ще им послужи като повод да те обявят за сорроссоид или нещо подобно и т.н.
19
3
 
6
 
! Отговори
Зарежи го! преди 3 години
Е, сигурно ги е купувал на старо нов внос!
18
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНищо не разбирате от капитализма. Този който си е купил 80 коли е изсипал тези пари във високотехнологична автомобилна компания, която от своя страна дава високоплатена работа и доходи на хиляди семейства, а те от своя страна изхарчват част от тези пари за хляб и салам. Капитализмът е динамична система в която парите се движат в потоци, а не стоят в сейфа на чичо Скрудж както си го представят бедните...
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Боpиcов c внyците на Бъдни вечеp: Няма по-xyбаво от вpемето със семейството!"
16
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ценности на запада докато някои са изпаднали в тежко положение нямат какво да, ядат а осемдесет годишни си купуват супер скъпи коли на оня, свят ли ще я носиш бе човек с тия пари купи на, 10000 човека хляб да, те запомнят с, добро
15
12
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Абе, странна работа- да купуваш коли, които не можеш да караш, да носиш обувки които не са особено удобни и да спиш с манекенки с които не можеш да си кажеш нищо....ама идеали сек'ви ...когато станеш богат от спекула и измами (както става винаги - Балзак) обаче, не е въпрос на идеали, а на народен съд. Иначе, срещу Едисън не мога да кажа нищо, но не се сещам за много като него.
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боpиcов c внyците на Бъдни вечеp: Нямo по-xyбаво от вpемето със семейството!
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сайта ви е WC пълно с крадени Новини в случая с копирани Текстове от други сайтовеБорисов и цялото му Управление от некадърници да си купуват еднопосечен билет за Южна Африка
12
7
 
17
 
! Отговори
Б.Б. преди 3 години
Благодарение на ГЕРБ българските пенсионери също могат да си купуват по едно Порше всяка година, но не го правят само защото паркоместат са малко и много скъпи
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да-а-а! Мечтите, парите, човекът!Сложно!Обаче всеки ще ти каже, че проблемът с парите е лесен. Просто ми ги дай!
10
8
 
25
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
"Когато човек е беден, поне си мисли, че мангизите могат да оправят всичко. Ала когато си богат, не можеш да си кажеш, че всичко ще се уреди с още една спортна кола, чифт обуща за дванадесет бона или ако преспиш с още една манекенка. Когато си богат, нямаш вече никакво оправдание. Затова и всички милиардери са на антидепресанти: те не са в състояние да накарат вече никого да мечтае, дори и себе си. " Федерик Бегбеде.
9
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ви кажа какво ще стане: Когато достатъчно хора като този се натрупат от едната страна, после достатъчно на брой и достатъчно гладни хора се натрупат от другата страна, процесът ще достигне "критична маса" и ще дойде "чичко Ленин" да възпламени взрива.И, така, до следващият вирус. И, така, деца мои.Носете си новите дрешки!