Защо Елизабет II никога не слага предпазнен колан?

Кралицата се научава да шофира през Втората световна война
12 мар 2021 23:30, Нели Христова
34
Защо Елизабет II никога не слага предпазнен колан?
Снимка: БГНЕС

Британската кралица Елизабет II отново попадна в центъра на медийното внимание след скандала с интервюто, дадено от нейния внук Хари и съпругата му Меган Маркъл. В случая обаче ще стане дума за автомобили и нейното отношение към тях, а не за проблемите в кралския двор.

Кралицата много обича да шофира, като, напълно естествено, предпочита моделите на две марки - британските Land Rover и Jaguar. Тя не е карала шофьорски курсове и съответно няма свидетелство за управление на МПС, но пък не се и нуждае от такова (същото се отнася и за паспорта), припомнят от Automedia.

Елизабет II се е научила да кара още през Втората световна война, когато служи в Женския спомагателен корпус. Доскоро тя често можеше да бъде видяна зад волана на своя Range Rover, когато е отседнала в замъка си в Шотландия или когато се връща в имението си в Уиндзор след неделна църква.

Разбира се, когато става дума за официално мероприятие, Елизабет II е возена от шофьор, като никога не слага предпазния колан. При това случая не става дума за нарушение на правилника, а за забрана от съображения за сигурност. В случая на опасност тя трябва да бъде готова да напусне автомобила по най-бързия начин, а предпазният колан би я забавил.

Същото правило се отнася не само за нея, но и за останалите членове на кралското семейство, а също така и за охраната. Кралицата се подчинява и на още някои забрани - тя не може да гласува на избори, да раздава автографи и да се ръкува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
6
 
! Отговори
ВисокобюджетенМаскар преди 3 години
А някои мислят,че е бременна,та за това.
25
2
 
14
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
До Шофера, използването на колан е основно правило в правилника за движение по пътищата. В кола с въздушна възглавница и без кантар, при катастрофа ще се отвори възглавницата и ще те убие ако си без колан, отделно, че ако няма възглавница директно през стъклото летиш. Такива като теб, най-добре да си махнат и облегалките за глава, те също са задължителни. Като ги махнеш помоли някой приятел да те блъсне с 30 като си на някой светофар и после ми пиши какво е станало ;).
24
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на соца ги въведоха.Българите видяха ,колко е глупаво и гипремахнаха.След което, пак ги въведоха,защото СИВ ги задължи.Мисля,че унгарците се бяха заели с тези ремъци.
23
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защои е колан, тя е безсмъртен динозавър...
22
9
 
10
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
Евала бабок !!! Поставянето на колан е избор на всеки водач ... *** ни карат да се запасваме с колани и да караме на светлини през деня !!!! Ще въведат и ръкавици и фуражки ,но не са се сетили !!!! За финал : автомобила е частна собственост и никой не може да се разпорежда как да се разполага и какво да прави вътре в него , важното е да спазва правилата за безопасно движение ....
21
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Елизабет II никога не слага предпазнен колан?Освен граматичните грешки, статията е пълна тъ пизми, простоумие и банкянски афоризми! Пази боже от неуки - журналист-ки!
20
5
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 15 (Наблюдател)Наблюдателю, не си наблюдавал достатъчно!Един мой колега така беше ударен много яко - кола беше минала на червен светофар и неговата кола от удара се е завъртяла. Накрая беше тотална щета и отиде за скрап!Та от въпросния камшичен удар за който говориш доста го болеше врата.Той лично сподели на следващия ден. Жив и здрав си беше и до ден днешен си ходи на работа и дори не е ходил на лекар! Само дето за ден-два го болеше врата, не е умрял!
19
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гущер кара кола!Ти да видиш?!
18
13
 
12
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Тя не слага колан за да може да напусне веднага този свят!
17
3
 
19
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Това което твърдиш не е вярно. Ясно е, че никога не си сядал в чисто нов автомобил, а още повече да прочетеш книжката от производителя, която ти дават с новата кола. Там пише точно обратното ! И то на всички модели. След задължението за триточков колан и слагането му смъртните случай са рязко надолу в сравнение с 60-те години.
16
6
 
20
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Ти май си нямаш и представа какво се случва при птп само с 60 км/ч и си без колан. Виж в сайта на euroncap или ютуб. Дори най новите и сигурни модели не дават гаранция за живота без колан, а застрахователите не признават полица ако си починал при птп без колан. Колана спасява живота ти независимо дали го искаш, ако си решил да се самоубиеш то асфалта не е твоето място.
15
19
 
11
 
! Отговори
либерал преди 3 години
Колана трябва да е по желание. Държавата, в случая КАТ трябва да се намесва когато застрашаваме чужд живот, а те своя. Моя живот и си е мой е те нямат право да ми се месят когато вземам решение за себе си.
14
28
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Защото колана е пълна глупост и ако попитате експерт професионалист ще ви разкрие истината а тя е следната : Колана е опасен защото при удар отзад се получава камшичен удар във врата и това би довело до мигновена смърт дори при 50км при спряло превозно средство!При обръщане на автомобила в повечето случай вратите се отварят и това че ще излезеш от колата би те спасила а не точно обратното да си в неща като пералния и да имаш множество травми който са цяло чедо да оцелееш но тук е въпрос на глоба
13
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото рептилите не ***
12
9
 
14
 
! Отговори
ЛизБлиз преди 3 години
Защото е свикнала да я возят и да е над закона
11
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото тя е кралицата пък ние сме прости сел.яци. За милиони няма закони...
10
2
 
27
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Защото полицаите я познават и не я спират и глобяват!!!
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко бързо пък да може да напусне една 90+ годишна бабичка? Не се хвалят на тази възраст с голяма скорост....
8
14
 
13
 
! Отговори
. преди 3 години
Що рептила и атомна бомба да му пуснеш не мое го умориш.
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Доскоро тя често можеше да бъде видяна зад волана на своя Range Rover"Е, видяхте ли? Не само Бойко си кара сам колата! Да не сте се оплаквали повече!