Ще забрани ли ЕС колите с двигател с вътрешно горене?

Единствената алтернатива са електрическите автомобили
11 май 2022 11:48, Нели Христова
115
Ще забрани ли ЕС колите с двигател с вътрешно горене?
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз ще забрани регистрацията на автомобили с двигатели с вътрешно горене на територията на страните членки от 2035 г., пише германският вестник Handelsblatt, цитиран от "24 часа". Изданието се позовава на предложение на френския председател на Съвета на ЕС, което се отнася до радикален преход към CO2-неутрална мобилност, а именно - да няма нови изключения и дълги междинни етапи.

Така от 2035 г. ще бъде забранена регистрацията на нови автомобили, както леки, така и търговски, чиито двигатели отделят въглероден диоксид по време на движение. Единствената масова алтернатива са електрическите превозни средства.

Компромисното предложение включваше на всеки две години Европейската комисия да оценява как напредва преквалификацията на служителите в автомобилната индустрия за производство на екологично чисти автомобили. Според прогнозата на Европейската асоциация на доставчиците на автомобили (CLEPA) преходът към електрически возила ще доведе до загуба на половин милион работни места. С окончателното отрязване на колите с ДВГ няма да има шанс и за разработването на екологичните синтетични горива.

През 2035 г. Европа ще въведе забрана и за продажба на колите с ауспух. Ограниченията ще засегнат всички автомобили с мотори с вътрешно горене, включително хибридите. Тези возила няма да могат да се произвеждат и продават, но няма да има забрана за експлоатация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov douser преди 1 година
I have made tests about new and old anti earth,anti climate weapons since 1985. We received more 49% anti earth damage /2019/ with new digital hologrpahic weapons incl white,blue radioactive car scanners/led,xenon,halogen,lazer/.Тестове от последните дни подават остра тревога за нагло престъпни дигитално холограмни оръжия .Лепят ги на предни стъкла.Милиони Българи вече са тежко увредени в главен мозъ от новите хологрaмни оръжия - ЕКо стикери..Движението с включени фарове денем е ЗАБРАНЕНО.
93
0
 
1
 
! Отговори
УВредиха биосферата преди 1 година
Досега единствените еко чисти автомобили са тези на ГАЗ с традиционни жълти доказано безвредни фарове и без холограмни оръжия залепени на предни и други стъкла..Примерно в Лондон на кмета му пука на шаапката че автомобилите тежко увреждат с включени високо радиоактивни скенери града ,хората и въздуха.. НЯма такива на газ ..Всички водачи тероризират природата с включени фарове денем вкл в ясни и слънчеви дни..
92
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 1 година
Засега са забранени само колите на водород.. Наркомани от Брюксел с е опитват да смачкат енергиино Европейския съюз ..Вместо доказно ефективни електроцентрали удариха жестоко екологията с фотоволтаични скенери облъчващи огромни обеми защитен въздух от Атмосферния океан.Появи се Ефекта ПРИТОПЛЯНЕ...Нужни са внимателни тестове на всички пропагандиращи ЗЕЛЕНАТА Сделка за СПЕЦ НАРКОТИЦИ И ДОПИНГ.. У НАС има тестове на поразени още от 1989 - 1990 година вижте Русе и Свищов//
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
айКар - ауспухът се продава отделно:)
90
0
 
9
 
! Отговори
Rm преди 1 година
Половината свят кара още с бензин 86 и 92 октана, там какво ще правим?
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то коли няма бе,за нови се чака минимум 4 месеца,за Тесла 12м.,за останалите 6месеца,вдигнаха се цените и на тези 2-ра ръка.
88
1
 
13
 
! Отговори
Идиотизъм преди 1 година
Абсолютен дебилизъм...евросъюза и сащ ще го духат много
87
0
 
6
 
! Отговори
Teo преди 1 година
До 2035 я камилата, я камиларя! Я вижте фрау Меркел как си затвори АЕЦ-ите и в последствие се наложи да вдигне производството на тецовете? Хмммм? Нека видим. За момента решението е водород, но все още технологията е нова и при теч на гориво има гарантирано бум!
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
глупости,коли втора ръка в Германия няма,най-достъпните са по 20 000 евро,за чисто нова чакаш до 6 месеца за смотаните 4 месеца минимум.
85
0
 
19
 
! Отговори
Басимамата преди 1 година
Ама трябва и военните заводи да спрат работа и ако има конфликт някъде да бъде решен с прашки, пръчки или надяждане със сандвичи. Също така ,корабите трябва да минат на гребла и платна . И не на последно място , на всички в парламента в Брюксел трябва да им се запушат задниците , за да не изсират такива недуразомения и да не *** , че от газовете им най- много страда природата .
84
0
 
19
 
! Отговори
2035 ?ес ес преди 1 година
И какво ще постигнат? Какво ще правят с мръсотията от производството на самите батерии? А какво ще правят с отработените вече батерии? А какво ще правят с CO2 бълван от останалия свят? Там брюкселски зелки не ядат. Какво ще правят с тези които ще ги пометат за брюкселската им простотия?
83
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек връщат ни в 1955-та, когато в София имаше 200 леки коли.Евала и соц !
82
0
 
16
 
! Отговори
Вътю.Т.Панчев преди 1 година
Кетай издуа 4 МИЛИАРАДА *** миналата гадина , тая - с 300 МИЛИОНА ПОВЕЧЕ ....А В АФРИКАТА ГОРЯТ 5 МИЛИАРДА ГУМИ НА ГАДИНА ...ПА ВИЙ СИ ИГРАЙТЕ НА ЕЛЕКТРИЧКИ
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 71 (за електричките в люлин) Прав си но няма даже да имат електрички!Чичко Клаус шваб казва че няма.да имате нищо и ще сте щастливи!
80
1
 
18
 
! Отговори
АЖД преди 1 година
Дано след 2040 г вече да са забранили ЕС и тая чума да я няма вече
79
1
 
4
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Ше вържа фон ла,йн.,ен на бричката и ще я храня с брюкселско зеле и мормотски шоколад и на тръгване за морето задължително Васил Найденов със 100 км в час аз летя,аз летя!И тез с розовите очила на Киро,искам да видя за тировете на големите компании с 1000-и дизели и обороти колкото постъпленията в държавата какво са предвидили!
78
2
 
18
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
На скоро четох че замърсяването на въздуха от ДВГ е на 5 място.Какво се прави за замърсителите на първите 4 места ? Или е най лесно да смачкат ДВГ , които ни служат вече 120 г.Нещо ми прилича на руска благодарност.
77
3
 
11
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Хипотетично да допуснем че се постигнат успехи за по чист въздух с цената на лишения. Путин пуска една атомна бомбичка и айдеее .
76
1
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
До Гане до Таню 68 Да побързат да поставят Европа под огромен пластмасов купол и да запазят чистия въздух , докато не са забранили и пластмасите.
75
2
 
9
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До бай 60 И като си помисля огромен кораб с трюм пълен с акумулатори...! ДВГ не трябва да се спира от производство. Нищо против електричките , но само в големите градове.Пазара и предпочитанията на хората ще определят бъдещето на автомобилите.Стига с тия забрани.