Заради вредните емисии: ЕС готви забрана и на моторите

Горещата вълна ускори желанието за преход към електрически превозни средства
24 юли 2022 17:17, Нели Христова
67
Заради вредните емисии: ЕС готви забрана и на моторите
Снимка: Pixabay

Автомобилните производителите активно разработват нови електрически автомобили и в повечето страни на Стария континент вече са планирали пълна забрана на колите с традиционни двигатели. Тя трябва да влезе в сила през 2035 г., когато в ЕС вече няма да се продават автомобили с конвенционални мотори.

Сега се оказва, че същата съдба най-вероятно ще имат и мотоциклетите, като така много хора ще бъдат лишени от удоволствието да управляват мощни машини на две колела, чийто двигател издава впечатляващ звук. А причината за забраната им е същата като при автомобилите – вредните емисии, отделяни от техните двигатели, пишат от Automedia.

Засега е известно, че конвенционалните мотоциклети ще бъдат забранени във Великобритания. Там тези дни са регистрирани жестоки горещини, като в Лондон бяха измерени рекордните в историята 40,3 градуса по Целзий. Горещата вълна предизвика пожари в цялата страна, а мнозина са на мнение, че това време се дължи на климатичните промени.

Това изисква по-бърз преход към електрически превозни средства, като властите в Обединеното кралство започнаха проучване сред гражданите, за да разберат как те ще реагират на пълната забрана за продажба на превозни средства от категория L с „ненулеви емисии". В категория L в страната попадат дву- и триколесните мотопеди, мотоциклети, мотоциклети с кош и АТВ-машини.

Според информация на Motor1, планът на властите е забраната да влезе в сила от 2035 г. Проучването сред гражданите ще приключи през септември 2022 г., след което правителството ще анализира данните и ще вземе решение в рамките на три месеца.

В същото време в страната се отчита ръст от 120% спрямо 2021 г. на продажбите на електрически мотоциклети. Това, разбира се, съвсем не означава, че всички мотоциклетисти са готови да изоставят моделите с двигател с вътрешно горене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, браво, за пръв път в живота си и аз да подкрепя едно решение на ЕС
19
0
 
23
 
! Отговори
Продавач на въздух преди 1 година
Въздуха платен и готово .
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общините на големите градове да забранят на льохмaни и люнгyри да си тътрят краката като ходят в най пиковите моменти да се не дига прах .
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И едни стени, високи чак до стратосферата трябват. ЕС да се огради, иначе мизерниците от другите континенти ще ни дишат чистия въздух!
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аха ще спасяваме света като забраним всичко
15
1
 
24
 
! Отговори
Селския бръснар преди 1 година
Аз съм за. Заради шума. Навремето след 10ч.ако хванат некой с балканче му играят една машинка на кръст и перчема му пада. После ходи с гола глава да му се смеят хората. Ама сега сами се стрижат.
14
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Звука на мотора не е впечатляващ, а пречещ на гражданите и градския живот. Само комплексарите се кефят да изрежат двигателя да ги чуят колко са големи.
13
0
 
27
 
! Отговори
Спиридон преди 1 година
Да ама ще горят въглищата за ток в провинцията . А в големите градове всичко ще е им е еко и точно.
12
2
 
39
 
! Отговори
Азимов преди 1 година
Той затова Путин си развява коня. Защото ЕС е абсолютно неадекватен. Забраната на двигатели с вътрешно горене на практика е въпрос на национална сигурност. Електричките са несигурна, нерентабилна и претенциозна глезотия. Интересно ми е с какви двигатели ще са тежките машини, високотонажните камиони и военната техника в ЕС след 2035 г.
11
2
 
14
 
! Отговори
Аззз преди 1 година
Само *** в тази Европа, айде бе Путин натискай копчето
10
0
 
11
 
! Отговори
Ха мелеон преди 1 година
Един оператор на рикша триколка дето цял ден е въртял в жегата с разни важни персони като бидони отзаде по малко ли ще замърсява?
9
2
 
34
 
! Отговори
Loki преди 1 година
ЕС е пълен с неадекватни политици като по времето на Хитлер. Трагедия базирана на американското промиване на мозъци, както и тогава.
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да излизаме от този комунистически съюз докато не са ни унищожили нпълно.
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще дойде време и самобръсначките ще минат на твърдо гориво. Тъй че..
6
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога няма да се откажем от двигателите с вътрешно горене. Те са незаменими в много ситуации. Това разбира се зелените еко-талибани не го разбират защото те през живота си нямат един работен ден дето да са свършили нещо реално.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анатол преди 1 година
Знам един дето ако си събуе само едната обувка и си събуе чорапа ще пробие огромна дупка в озоновия слой.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пърдежите кога?
3
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умря зелената зделка забравете това дето го пишете няма да стане поне до 2050 година знаете ли че в момента караме въглища за Сърбия и почваме и за Италия, Германия си пусна Тецовете други държави също
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има някои пешеходци дето се потят много така миришат на кисело и тровят въздуха. Наяли се с кисел чесън Дъхтят срещу другите хора. Тях какво ще ги правим?
1
0
 
43
 
! Отговори
Кръстьо преди 1 година
Бензиновите косачки и самолетите - кога ? От корабите - само ветроходните !