55 хил. литра вода отидоха за гасенето на горяща Tesla

Заради батериите автомобилът се запалва отново и отново
20 ное 2022 22:47, Нели Христова
103
55 хил. литра вода отидоха за гасенето на горяща Tesla
Снимка: БГНЕС

Малко преди 11 часа сутринта във вторник, 15 ноември, Доброволната пожарна компания Morris Township получава обаждане за горящ автомобил на междущатска магистрала 80 в централна Пенсилвания. Няколко часа по-късно с помощта на хиляди литри вода електрическата Tesla, която е предизвикала пожара, най-после е загасена и може да бъде преместена безопасно от пътя, пишат от Automedia.

За щастие никой не е пострадал при инцидента, при който чисто това Model S (доставена е на собственика предишния ден) се удря в отломки на пътя. Според един от пътниците в автомобила, след сблъсъка от долната част на електромобила започва да излиза дим. В колата има трима души и куче, които се излизат веднага.

Те изваждат голям късмет, защото Model S пламва почти веднага и изгаря напълно. Пожарникарите от Morris Township пристигат бързо и изливат две цистерни с вода (15 141 литра), но това се оказва недостатъчно, за да се потушат пламъците. На мястото пристигат три екипа на други пожарни команди, които използват още 45 425 литра, за да загасят огъня.

Така се оказва, че за потушаване на пожара си използвани над 55 000 литра вода. Това е значително повече от нормален автомобилен пожар, за който са нужни около 1900 литра вода, твърдят от противопожарната служба.

„Заради литиево-йонната батерия на превозното средство, потушаването на този пожар ще изисква допълнителни цистерни, тъй като превозното средство ще продължи да се запалва отново и да гори яростно на моменти. Бяха нужни повече от два часа непрекъснато изливане на вода върху автомобила, тъй като батерията започваше да се запалва отново и да задържа високи температури“, обясниха от Morris Township в страницата си във Facebook.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде да си говорим сериозно сега. "чисто това Model S се удря в отломки на пътя. ...след сблъсъка от долната част на електромобила започва да излиза дим. ... Model S пламва почти веднага и изгаря напълно." Ей това искат да ни задължат да караме. Ей заради това искат да ни забранят нормалните автомобили. Ето в това искат да си возите децата. А ако стане катастрофа и си замаян за 30 секунди? А вратите как се отварят? Механично или електрически? Това са напалмови бомби без предпазител!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еко,кво да правиш.
7
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Автомобил-играчка - пали се без НИКАКВА причина - 55 000 литра вода се изливат - няколко часа гори с токсичен пушек - екологичност 100% - извод да забраним нормалните автомобили!
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е възможно да продължават да наливат милиони тонове вода върху горящите електромобили-играчки - а какво ще стане с асфалта, ако оставят батерията да гори, без да я охлаждат??? Да, горящ метал се гаси с пясък, не с вода, но откъде да го вземат този пясък и как да го изсипят безопасно върху горящите отломки? Направили са каквото могат.
5
2
 
26
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Леките метали като литий горят и избухват при досега си с вода. Това се учи в часовете по химия още в осн. училище. Има два начина да престане пожарът. Или батерията да изгори нацяло, или да се прекъсне досегът ѝ до кислород. Но това става с пожарогасител, а не с вода. Самите литиево-йонни батерии са изпбретени през 80-те години и много често са давали дефекти и са се самозапалвали още във фабриките.
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Бяха нужни повече от два часа непрекъснато изливане на вода върху автомобила" - не бе, не са били нужни! Вижте си в интернет снимките! От автомобила са останали около 2 джанти! Каквото е имало да гори, е изгоряло! И Атлантическия океан да бяхте излели отгоре, нямаше нищо да промените! Кога хората загубиха способност да осмислят реалността?
3
2
 
40
 
! Отговори
How Dare You преди 1 година
Екологично да си е..... ! Зелената измама ви ограби! И тепърва ще ви грабят още!
2
1
 
44
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
Не проумявам какво се случва по света. Такава тъпота е абсурдна. Магнезий, литий- НЕ СЕ ГАСЯТ С ВОДА! Дори да потопиш батерията под вода, та ще гори, докато спре да гори! Как е възможно да продължават да наливат милиони тонове вода върху горящите електромобили-играчки? Няма ли кой да им каже? Няма ли да загреят? Във филмите-пародии от преди 20-30 години имаше повече логика и смисъл, отколкото в сегашната " реалност"? Какво става бе хора?
1
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а така, а после ми ограничавайте времето за душ, да не взема да "хабя" енергия, като че ли някой друг ми я плаща